Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha úgy érzem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha úgy érzem a férjem nem tud vagy inkább nem akar "felnőni"?

Figyelt kérdés
12 éve vagyunk együtt, van 3 gyermekünk is. Elég nehéz volt elérnem, hogy kellő figyelmet fordítson a beszélgetésekre, de megértettem vele, hogy egy család csak úgy magától nem fog működni, ha elélünk egymás mellett. Úgy tűnt megértette és próbál változtatni. Most viszont, amikor újabb és újabb problémák merülnek fel (szülők, nagyszülők betegsége, ápolása, halála, gyerekek fejlesztése, építkezés stb.), amiket nagyon fontos lenne megbeszélni, ő megint a homokba akarja dugni a fejét és inkább velem veszekszik és neheztel rám ahelyett, hogy komolyan átgondolná a dolgokat, esetleg lépéseket is tenne a megoldás érdekében. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek, hogyan tudnék segíteni neki. Én is kezdek fáradni és félek, hogy ez már a kapcsolatunkat is veszélyeztetni fogja.
2018. jan. 23. 09:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

Korábban mindenben segített édekelték a gyermekek szülők stb?

Ha igen akkor most fáradt el.

Ha nem akkor ne csodálkozz...

Egyébként meg vannak akik nem elég erősek mentálisan megbírkózni a problémákkal.

A gyerekek taníttatása nem játék és sok pénzbe fog kerülni mire diplomát szereznek...

Anyit tudok mondani,hogy szeretettel kedvességgel próbáld körülvenni és be vonni a párod,érezze,hogy egy csapat' vagytok és kérd meg segítsen mert szükséged van rá!

.

2018. jan. 23. 10:32
 12/14 anonim ***** válasza:
Vagy megszoksz vagy megszöksz. Ha ilyen a jelleme ezen nem fog tudni változtatni és szerintem ne is frusztráld őt ezzel,felesleges veszekedni. Csak egyre rosszabb lesz a kapcsolatotok,ha ezen kattogsz,hogy ő már megint nem segít ejnye bejnye,megmondom neki a mgamét,mire ő dühös lesz és veszekedésbe fullad az egész. Tudj rá,hogy ő ilyen és próbáld megodlani magad a helyzetet vagy oszd ki neki,hogy mi az ő feladata. Senki sem tökéletes. Szerintem ez egyáltalán nem olyan vészesen rossz,mint azt gondolod.
2018. jan. 23. 10:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából most tényleg nagyon összejöttek a dolgok mindkettőnk családjából és én is csak remélni tudom, hogy valahogyan mindent meg tudunk oldani. Náluk az édesapja meghalt, az édesanyja lecsúszott és már ápolásra szorul, de otthonról hallani sem akar, a testvéreivel sem lehet szinte semmit megbeszélni, csak marják egymást. Nálam a nagymamám szorul 24 órás felügyeletre, otthon beli elhelyezése folyamatban, de mivel a magánt nem tudjuk megfizetni, kénytelenek vagyunk kivárni a sorunkat. A gyerekekkel pedig fejlesztésre kell járnunk, szerencsére nem olyan nagy a baj egyiküknél sem, de rengeteg időt és energiát kell mozgósítani hozzá, az anyagiakról nem is beszélve. A szüleim segítenek amiben tudnak, de mivel ők is 70 évesek múltak, lassan már ők is segítségre szorulnak. Az építkezésben is elakadtunk és amíg vissza nem tudok menni dolgozni nem is reménykedhetünk a folytatásában.

Ezért nem fogok válni, mert még hiszek benne, hogy egy felnőtt ember képes felnőni a feladathoz, de ráhagyni sem akarom, mert az én erőm is véges és az sem vezetett semmi jóra, hogy a szülei a "ha nem foglalkozom vele majd magától elmúlik" elvet vallották. Arra szeretnék rájönni, hogy a férjemet miként tudnám segíteni a bajok, problémák feldolgozásában, hogy ne rám haragudjon, hanem közösen tudjunk megoldásokat találni.

2018. jan. 23. 14:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal, hogy tudatosítos neki, hogy "figyi, nézd meg most épp rám haragszol, rajtam töltöd le, holott ez rajtam kívül álló ok".

Kérdezted már csak így tőle, hogy "Miben tudok segíteni, hogy ne legyél fusztrált?"

Kicsit meghökkentő, de hátha kizökkenti a mérgelődéséből és elgondolkodik.

2018. jan. 24. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!