Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viseljük el egymást? Aki volt már így, mit tett?
Egyszerűen a párom húga, aki velem egyidős (teljesen más a felfogásunk és az életcélunk/látásunk pl én törtető vagyok ő meg csak lubickol a langyos vízben. De ezt sosem vetettem a szemére.), nem bír elviselni. Már mikor meglát, gúnyos fejeket vág és meg tudna fojtani egy kanál vízben. Három éve ismerjük egymást, de már eddig fajult a helyzet. Bántja, hogy nem engedem/engedjük, hogy beleszóljon az életünkbe.(Próbáltuk a konfliktust kerülni vele, de nem lehetett, mint egy bumeráng. Csak már mikor kezdett rólam hazudozni, na akkor már elég volt belőle.) Igazából ez nem is lenne gond amíg nem élnénk együtt. De sajnos egy területen élünk és el kell egymást viselnünk. Külön akarunk költözni, de segítség nélkül nehéz. Addig maradunk csak, míg össze nem kapjuk magunkat anyagilag. (Kezdőtőke stb...) Csak a légkör, a szemrehányás, a veszekedés sokszor még a saját hangulatomra is rosszul hat, és a páromon csapódik le. Még ha tudja is, hogy nem rá haragszom, de akkor is... Félek, hogy addigra beleroppanunk.
23L
Miért nem kezelitek totális, áthatolhatatlan, nagyvonalú közönnyel? Azzal, hogy érzelmeket vált ki belőletek, pont azzal szereztek érvényt annak, amit csinál. Miért nem úgy néztek rá, mint egy rosszindulatú, sajnálatra méltó amőbára, ami annyira apró, hogy soha nem tudna hatni rátok?
Szóval miért számít az, hogy mit tesz vagy mond?
Megkérdezhetem, hogy a párod erre hogyan reagál? Passzív vagy esetleg meg is mondja a húgának, hogy ezt talán nem kéne? Azért kérdezem, mert azok a családtagok akik szeretnek beledumálni a többiek életébe általában akkor is folytatják ezt valamilyen formában amikor az illetékes már elköltözött, sajnos tapasztalat. És nem mindegy, hogy a párod csak 'áll melletted' vagy 'ki is áll melletted'.
Ja és még egy gondolat, nem lehet, hogy a húga direkt provokál, hogy hátha te egyszer majd "robbansz" és akkor beléd lehessen kötni, hogy na ő megmondta, hogy te ilyen és ilyen vagy.
Mi ezt úgy oldottuk meg (bár szerencsére sosem laktunk együtt a családdal), hogy az ilyen típusú emberekkel megszakítottuk a kapcsolatot.
Azt mondtad, ez nálatok még nem kivitelezhető. Nem tudom mit jelent a kezdőtőke (saját lakás vagy albérlet kaució), de amint megvan menjetek minél messzebbre és az ilyenekre vissza se nézzetek!
Először is a "törtető" embereket senki nem szereti. :D
Nem mindegy, hogy valaki törekvő, vagy törtető..
Én az utóbbi vagyok, és kedvelnek is az emberek.
A hugira rátérve: egész egyszerűen nem kell belemenni a kekeckedős játszmákba, és ennyi. Egyik szituáciban sem.
Péládul: elterveztek valamit, de a hugi jön, és mondja a kifogásait: nem kielégíteni kell az ő igényeit, hanem válaszképp csak annyit reagálni, hogy ti ezt meg azt teszitek, de ha ő így akarja, akkor sok sikert hozzá ( amit ő akar). De ez csak egy példa.
Másrészt még csak komolyan sem kell venni a beszólásait.
Sőt, ha elpoénkodod, még a hugit kapja el a düh, amiért még csak komolyan sem veszed az ő "problémáját, vagy a heccelését", nem talál fogást.
Harmadrészt meg nyugodtan próbálj valami kedvességgel válaszolni neki: tudom, hogy elsőnek ez tűnik a legnagyobb hülyeségnek, és azt is, hogy nem fog szívből jönni először: de az ember nem tud mit kedzeni azzal, ha valakivel kötekedik, bántja, és az kedvességgel reagál. A 2.-ra, is, és 3.-ra is, és így tovább.. Előbb utóbb már nem fog tudni mit lépni, de lehet, hogy még zavarba is lesz, és észreveszi magát.
(Rám mondták, hogy manipulatív vagyok, de én nem a negatív értelemben élek vele vissza. ;D A manipulálás csak a köznyelvben negatív csengésű, pedig valójában ez nem feltátlenül egy rossz dolog.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!