Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Visszakérnéd a pénzt?
Ameddig a párom tanult, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy támogassam, fizettem neki mindent, amire szüksége volt (szemüveg, ruhák), hogy nyugodtan tudjon tanulni, ne dolgozzon. Aztán később már diákmunkázott.
Illetve kölcsön is adtam egy közepes összeget, amit mondta, hogy majd visszaad.
Most elhelyezkedett, annyit fog havonta félretenni, amennyit én adtam neki kölcsön, de nem hozza fel, nekem meg nincs szívem visszakérni, hiszen egy pár vagyunk, amugy is elment volna valamire, így legalább jót tettem, jobb, mintha ruhát vettem volna belőle például.
Már amiatt is lelkifurdalásom van, hogy ezt így fejben tartom, hogy volt az az összeg.
Most akkor merjem felhozni, beszéljük meg, utasítsam el, ha felajánlja, vagy meg se említsem inkább?
(1000€-ról van szó, fél év alatt vissza tudom spórolni magamnak)
Várd meg míg munkába áll, megkapja a fizuját és mit kezd vele. Ha normális, csak felhozza, hogy visszaadná vagy finanszíroz ő is valamit neked. Ha meg nem, az lehet szomorú.
31/f
Szerintem nyugodtan emgmondhatod neki, hogyha majd elkezd dolgozni, hogy vissza tudná e adni, mert neked is szükséged lenne arra a pénzre. Normális kapcsolatban ezen nem sértődik meg senki.
Az más kérdés, hogy hol vannak a szülők, hogy te veszed neki a ruhákat? Én eleve el se fogadnám a barátomtól, hogyha felajánlaná.
Elég gáz, ha a kölcsön pénzt KÉRNI kell... én is gyakran kényszerülök kisebb-nagyobb kölcsönök kérésére, de se a párom, se a barátaim felé nem felejtem el, -
szerintem a barátnőd se.
Ha meg mégis kiment a fejéből - bár elég nagy összeg - az a gáz, nem az, ha megkérdezed, mikor számíthatsz rá?
A többi kiadásodra ez nyilván nem vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!