Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudjam meggyőzni, hogy most már tényleg ideje lenne elmenni elvonókúrára?
Egy (rövid) ideje már nem élünk együtt, de még mindig nem mondtam le róla. Már nem az a fontos, hogy úgy viselkedjen, hogy együtt tudjak vele élni, hanem, hogy ismét emberi lény legyen belőle, mert borzasztó, amit csinál. Iszik és józanodik és ittas állapotban nagyon sok kárt okoz saját magának. Vásárol valamit, örül neki, büszke, hogy nem alkoholra költötte, aztán ittas állapotban tönkreteszi. Képtelen voltam együttélni vele, mert ittasan velem is csúnyán beszél és velem sem törődött, csak az itallal.
Tudom, hogy az alkoholizmus betegség és nem akarok továbblépni úgy, hogy meg sem próbálok segíteni rajta. Nagyon mélyre süllyedt az ivásban. Az ivás az istene, az ivás az élete.
Tudok tenni érte valamit? Nem érdekel a sértett büszkeségem, hogy nem törődött velem és csúnyán beszélt. Képtelen vagyok csak úgy a sorsára hagyni.
Beismerte, hogy alkoholista. Mellettem sokszor próbálta befejezni az ivást, volt, hogy hónapokig nem ivott, látványosan szenvedett az alatt az idő alatt. A józan korszakában szégyellte, hogy részeges volt, de elég volt egyetlen korty alkohol és ismét visszazuhant. Akkor ivott, amikor úgy gondolta, hogy már túl van az alkoholizmuson. Én azelőtt figyelmeztettem, hogy az, aki ilyen szinten belemerült az alkoholfogyasztásba, egy kis mennyiségtől is képes visszaesni, főleg néhány hónap absztinencia után, de erősnek tartotta magát. Azt nem fogta fel, hogy az alkohol feletti kontrollvesztés egy életen át fent fog állni.
Nem akart kórházba menni, itthon vészeltem át vele a delírium tremenst és minden szépséget, ami ezzel járt. Közben görcsoldóval és enyhe nyugtatóval tartottam szinten a tüneteket. Növényi alapúval, mert féltem, hogy mi lesz, ha erősebbet kap és mégis iszik rá. Szintén itthon kapta a vitaminokat, B1-et is és elmúltak az elvonási tünetek.
Szerintem kellene pszihiátriai kezelés, de kórházba semmiképp sem akar menni. Nem tudom, hogy lehetne meggyőzni, hogy egyedül nem képes változtatni. Tudja, hogy, nem jó, amit csinál és hetente hallom, hogy nem akar inni többet.
Én őszinte leszek, téged jobban féltelek mint őt. Nem egy cikket olvastam a szenvedélybetegek közeli hozzátartozóitól, hogy ők milyen komoly lelki sebeket szenvednek el egy ilyen ittas hazardírozás során.
Gondold végig, hogy nem-e kéne otthagynod, legalább egy ideig és átgondolnod, hogy tényleg egy ilyen ember mellett akarsz élni? Ebbe félúton te is tönkremész, magaddal ránthat a mélybe...
#2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!