Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párkapcsolatban élőknek nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párkapcsolatban élőknek nem is annyira jó mindig?

Figyelt kérdés

- Most már mindig aggódnom kell valakiért. Nem állandóan - nagy mértékben,de azért ha nem vagyunk együtt és tudom,hogy valahova megy kocsival és ott kint (mint most) esik az eső akkor picit aggódom a másikért,hogy rendben legyen minden. Ne essen útközben baja. Szoktam is neki mondani,hogy vigyázzon magára mindig! (Mindig!!!)

- Fura,hogy "el kell" mondanom,hogy merre tartok,hova megyek. Persze,nem kötelező mindenről hosszan beszámolni és minden apró lépésémről tudnia a másiknak. De eleinte gyakran tényleg elfelejtettem felhívni vagy üzenetet hagyni,hogy nem leszek otthon,csak este találkozunk. Főleg azért voltam ezzel bajban,mert előtte nem kellett hívnom,írnom senkinek sem,hogy majd ekkor és ekkor itt ott és majd csak este leszek otthon.

- Nem öltözhetek otthon sem "szakadt" ruhában. Már ismerem a páromat és nem vagyunk egymás előtt gátlásosak,ő félpucér itthon vagy csak alsó nadrág van rajta,de én nem merem így "elengedni" magam. Még itthonra is szépen kiöltözök. Vagy normális melegitőben vagyok,nem az ezeréves bundás három számmal nagyobb ruháimban,mert tudom,hogy nem zavarná,ha ezeket hordanám,mégis kellemetlenül érezném magam mellette.

- Nincs is magánéletem. Ez fura,mert hát miért kellenne hogy legyen? A páromra minden tartozik ami velem történik. Mégis hiányzik,hogy nincs kb semmi olyan amiről ne tudna. Amiről meg nem tud...majd később megtudja.

Van pici magánszférám,de az sem teljesen az. Amikor elvonulok akkor a képeimet rendezgetem,(fotózok) szerkesztem,zenét hallgatok. Akkor tényleg egyedül vagyok,de azért van amikor bekopog a párom a kis szobába és ott marad velem. Örülök neki,nekem még sosem volt ő teher. De utólag azért eszembe jut párszor,hogy más kapcsolatban lenni mint egyedül.

A legnehezebb,hogy mindent döntést együtt kell meghoznunk. Nagyon nehezen jutunk néha dülőre és sokat vitatkozunk (nem veszekedünk) kompromisszumot is úgy kötünk,hogy húzom a számat olykor rendesen..mert nem értek vele egyet..nem tetszik a döntés..máshogy akartam valamit csinálni..

Most bármit csinálok mindig gondolnom kell rá is. Ha itthon vagyunk,nem lehet kupi soha sem. Mert begurul. Szóval mindennap kisebb "takarítást" csinálunk együtt. Konkrétan rám parancsol,hogy mosogassak el,nem marad holnapra egy piszkos edény sem. Míg ő söpör,asztalt töröl stb. Néha zavar,hogy pl ezt ennire erőlteti. Ha nemet mondok vagy szólok,hogy később..akkor úgy csinál mintha az apám lenne vagy az anyám és kezdődik a kisebb előadás. Szónoki beszéd.

Még sok ilyen van. Ami nekem nehézség. És szingliként szerintem könnyebb az élet. De mivel szeretem a barátomat nem akarom elhagyni,szakítani. Csak ha mint most. Depresszív állapotban vagyok akkor eszembe jut,hogy hát b+ nem mindig jó kapcsolatban lenni. Oké jó a szex nagyon,szeretnek és szerethetek valakit, meg stb stb,de azért iszonyat sok nehézség van.

Érthető szerintetek,hogy néha elfárad az ember? Ilyenkor mit lehet csinálni? Ti éreztétek magatokat hasonló helyzetben?

2017. dec. 28. 14:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Hajjaj!!! Most is épp idemenekültem.
2017. dec. 28. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudni kell, mit akarsz jobban, melyik státuszban vagy inkább önmagad, szabadon, vagy pedig kapcsolatban elköteleződve.

Sajnos a kettő együtt, nem mindig valósítható meg, de ha az igazán megfelelő társra találsz, azt hiszem, igen, egészen olyan apró részletekben is, mint pl. a kinyúlt mackónadrág viselése szabadon.

Átérzem, hogy a független, alkalmazkodásmentes élet könnyebb, és bizonyos lelki beállítottságú embereknek jobb is, de nem pótolja soha azt, amit az összetartozás élménye nyújt, vállalva azt, hogy lehetnek benne olyan problémák, amik az egyedülálló életben nem jönnek elő.

2017. dec. 28. 14:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Ez így van 2-es. :)

Nekem párkapcsolatban "könnyebb". De legalább olyan sokszor "nehezebb"is. Megmondani,hogy melyik jobb? Egyedül vagy kapcsolatban? Ez nehéz amúgy. Ha a páromra gondolok akkor azt mondom minden nehézséggel együtt,de vele,csak is vele és a kapcsolatot mondom. Másrészről az egyedüllét teljesen más világ...szerintem. És azért ici picit hiányzik.

2017. dec. 28. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, az lehet, hogy picit mindig hiányozni fog, de erre jó megoldás, ha van kicsivel több magánszférád, amikor elvonulhatsz, amiben kiéled ezt. Ha ismer és szeret a párod, tudni fogja, hogy erre szükséged van, megérti.

A párkapcsolat a szeretet legmagasabb iskolája, egyben önismereti utazás, pontosan amiatt, amiket a kérdésben leírtál, vagyis, hogy nem csak magadra van gondod, hanem felelős vagy egy másik emberért, nem a saját elképzelés a döntő, hanem a kompromisszumra jutás. Azért a parancsolgatást nem hagynám, az úgy volna igazságos, hogy egyszer neked, egyszer neki legyen kedvező a helyzet, gondolok itt az egyetlen piszkos edényre, és a kioktató hozzáállásra. Egy igazán rendben lévő kapcsolatban szabad vagy. :)

(#2)

2017. dec. 28. 15:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha itthon vagyunk,nem lehet kupi soha sem. Mert begurul. "Szóval mindennap kisebb "takarítást" csinálunk együtt. Konkrétan rám parancsol,hogy mosogassak el,nem marad holnapra egy piszkos edény sem. Míg ő söpör,asztalt töröl stb. Néha zavar,hogy pl ezt ennire erőlteti. Ha nemet mondok vagy szólok,hogy később..akkor úgy csinál mintha az apám lenne vagy az anyám és kezdődik a kisebb előadás. Szónoki beszéd." - ez a része kicsit gáz....hogy rád parancsol, hogy begurul, hogy jön a szónoki beszéd... Őőőő, ez hosszabb távon elég nehéz lesz, tisztázni kellene ki mit vár el e téren, napi szinten ezen így görcsölni...?!

Ezen kívül meg valamit valamiért, egy párkapcsolat önfeláldozás is némiképp, de ha jól működik,akkor rengeteg pluszt ad.

Valamint csak van heti szinten 2-3-4 óra hossza, amikor nem vagytok együtt (egyik még dolgozik, másik már otthon; eltérő szabadnapok; valami), akkor igazából visszakapod kicsit a szingli létedet, nincs veled senki, használd ki.

"A legnehezebb,hogy mindent döntést együtt kell meghoznunk. " - ha közös kasszá nvagytok, közös albérletben vagy közös tulajdonú lakásban, akkor valóban vannak olyan dolgok, amiket egyedül nem igazán ildomos eldönteni, ha anyagi vonzata is van, vagy a másik életterét-nyugalmát is zavarná. De azért rengeteg dolog van, amiben kikérheted a párod véleményét, vagy hogy ő mit szólna hozzá, de végül simán eldöntheted te is.

2017. dec. 28. 15:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne lakjatokegyütt! Ne toltsetek minden időt együtt! Annál edesebb az együtt lét. Tudom h a világ a közös lakásra rendezkedett be mert ha anyagi szempontból nézzük akkor rohadt drága egy lakás, ha ketten vagyotok csak fel lakástkell megvenned, de egészet hasznalhaszt. Meg gyereknevelesnel is jobb ha ketten nevelik.
2017. dec. 28. 16:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, és kqpcsolatot úgy kell alakitani h minél szabadabb legyél benne, minél jobban onmagad, és ne legyél keszenletbe, de közben meg nem hanyagolhatod el magad meg a lakást, mert akkor troger vagy. És a tarsadnak is vannak elvarasi iranyodban. Fokuszaj a pozitivra, éslegyél rugalmas! Amúgy ilyen hulyesegek miatt parok köztrengeteg konfliktus van és sokszor legszivesebben elkuldenek a masikat a fszba!
2017. dec. 28. 16:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Na jó, ezek egy része ugyan tényleg egy kapcsolat velejárója (aggódás, beszámolás, magánélet),de a másik felét szimplán rosszul kezeled. Nálunk pl. tök alap, hogy mindenki úgy öltözködik, ahogy akar - ha szakadt ruhában, akkor úgy. A döntések meghozása megint olyan, hogy egy friss kapcsolatban még felesleges mindent közösen. Nálunk még évek után is ez a szabály: ami csak egyikünk életére vonatkozik, hiába van a másikéra is hatással (pl. munkahely váltás), abban csak támogatjuk a másikat, alkalmazkodunk, de ráhagyjuk a döntést. Persze más kérdés az, ami mindkettőnket érint (karácsonykor mikor melyikünk szüleihez menjünk), de ebből elég kevés van. A takarítás megint más dolog: ez a párod rigolyája és vele kell megbeszélned ezt a dolgot, nem ismeretleneknek panaszkodni.
2017. dec. 28. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Na nekem senki nem parancsolgatna hogy takarítsak,vagy mosogassak el azonnal..
2017. dec. 29. 06:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, senki se mondta hogy kizárólag leányálom kapcsolatban lenni. Nehéz, megvannak a terhei is, hiszen egy másik emberhez kell alkalmazkodnod és viszont. Nem vélelenül olyan nehéz egyben tartani egy házasságot 30-50 évig.
2017. dec. 29. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!