Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza, ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

26 évesek vagyunk, 3 éve vagyunk együtt, 7 éve mindketten külfördre költöztünk tanulni, fél éve kaptuk meg a mesterdiplomáinkat. Sajnos az ország nyelvét nem sikerült megtanulni, úgyhogy mind a ketten leragadtunk a "bevándorlós munkáknál", de anyagilag még így is jobb, mint otthon lenne. Amikor összejöttünk megbeszéltük, hogy nem fogunk hazaköltözni, és hogy itt fognak a gyerekek felnőni, ha majd eljutunk odáig. (Lassan egyébként tervben lenne az eljegyzés.) Én alapvetően nem vagyok kibékülve sajnos Magyarországgal, az emberekkel, itt sokkal jobb a közbiztonság, az oktatási rendszer, igazságosabb az adózási rendszer és összességében Magyaroszág előtt járunk legalább 10 évvel. Írhatnék erről többet, most nem fogok. Engem ez mind vezérelt, őt leginkább csak az anyagi indokok győzték meg, amikor belement abba, hogy ne jöjjünk haza. Úgy tervezte, hogy el tudunk majd helyezkedni a szakmánkban, ami nem jött össze, és így már lehet hosszútávon jobb lenne hazamenni karriert építeni szerinte, de én még mindig nem akartam hallani az ötletről. Akkor elkezdett jönni a családdal, hogy milyen rossz lenne, ha a fia/lánya évek múlva nem ismerné meg a nagyszüleit. Én ezeket a dolgokat igazából figyelmen kívül hagytam az elmúlt hétig, mi ezt már egyszer megbeszéltük alapon. Ezeket egyébként az elmúlt pár hónapban kezdte el mondogatni.

Egy hete felhívták a cégtől, ahol már többször volt gyakrolaton, hogy nagyon elégedettek voltak a munkájával, és a cég terjeszkedni szeretne Közép-Kelet Európában, és rá gondoltak mint export managerre, mivel nagyon beleásta magát a dolgokba amikor internshipen volt, és profi üzleti tervet írt.

Nagyon örült, és próbált meggyőzni, hogy menjünk haza (a melóhoz haza kellene költöznünk, de versenyképes külföldi fizut kapna), a család miatt is, és most már anyagi szempontból is sokkal jobb lenne. Én továbbra se akartam hallani az ötletről. Kiakadt, hogy úgy érzi, hogy meg sem hallgatom, nem értem meg, és hogy lehetek ilyen, hogy még ennyi pénzért sem vagyok hajlandó visszamenni Magyarországra. Amikor mondtam neki, hogy nem vitatkozok, nem megyünk sehova, ezt mi már megbeszéltük, azt mondta, hogy b@..szik rá, hogy én mit csinálok, ő januárban költözik.

2017. dec. 16. 01:38
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Te miről beszélsz? :DD

Miről beszéltem én T/1ben? :D A nyelvtanulásról, arról, hogy vannak barátaink, arról, hogy nem érezzük itt kifejezetten otthon magunkat. Meg arról, hogy "alja" melóval több pénzt félre teszünk, mint amennyit otthon egy átlag diplomás pályakezdő keres. Ezek mind tények, amiket ő is aláír, csak más szempontokat helyez előtérbe. (Jobban hazahúz a szíve, és egy magyarországi gyerekkort szívesen beáldozna azért, hogy a gyerekeknek kisebb esélyük legyen a kifejezett anyagi jólétre 25+ évesen - és itt most nem arra gondolok, hogy so-so elvan valaki, hanem tényleg átlagon felüli életre). Ha itt valaki dolgozik 2-3 hónapot, és ráguglizik az otthoni kezdőfizetésre, az is alátámasztja. De ezt nyilván a fotelből jobban tudod annál, aki 7 éve itt él. Hát persze :D :D Amit az itteni életről mondtam még az kb az, hogy az emberek 90%a úgy él, mint az otthoni 10%. Ez is tény, és ezt is alátámasztja. De ha ezt is jobban tudod annál, akki évek óta ezeket tapasztalja, akkor jó. Biztos neked van igazad :)

Az mégjobb, hogy megvádolsz valakit azzal, hogy semmi ambíciója nincs az életre nézve, aki 19 évesen szedte a sátorfáját és elköltözött 1400kmre otthonról egy jobb élet reményében, és 20 éves kora óta anyagilag teljesen független. Ezen mondjuk fel is nevettem. Irreleváns a véleményed a témában.

2017. dec. 17. 23:03
 22/30 Carragher_x ***** válasza:
Az un. "érvelésedben" egy óriási nagy hiba van. Mégpedig hogy a 90%-a anyagi természetű, amik tényszerűen már nem állják meg a helyüket azóta, amióta a párod számára a hazaköltözés konkrétan jobban megérné pénzügyileg. Szóval marad a kalapban az, hogy te az ottani társadalmat többre értékeled (bár mivel felnőttként egy percet sem éltél Magyarországon, így igazából a véleményed eléggé irreleváns).
2017. dec. 17. 23:13
 23/30 A kérdező kommentje:

végülis csak 2x írtam le, hogy a gyerekeim dolgát szeretném megkönnyíteni, hogy nagyobb esélyük legyen beilleszkedni egy külföldi társadalomba, de nem baj :)

másrészt 16-18 évesen már nem olyan fogalmatlan az ember, hogy ne vegyen észre társadalmi szokásokat, egyenlőtlenésegeket, vagy ne legyen véleménye egy országról, esetleg annak politikájáról, bár ez tényleg részletkérdés. 16 évesen is feltűnik az, hogy ha mondjuk egy szórkozóhelyen 5x leöntesz valakit sörrel, akkor 4x körbeáll egy banda, hogy mit képzelsz magadról, vagy esetleg 4x bocsánatot kérnek, hogy fellöknek, pedig nem. tippelj melyik hol volt.

mindenesetre 7-8 családtag és barát látogatott már meg, és mindegyik(!) egy hét után azt mondta, hogy nem csodálkozik, ha itt szeretnék maradni.

2017. dec. 18. 00:09
 24/30 anonim ***** válasza:

"Meg arról, hogy "alja" melóval több pénzt félre teszünk, mint amennyit otthon egy átlag diplomás pályakezdő keres."

Ez azért elég elsarkított vélemény, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen végzettségű az a pályakezdő diplomás. Másrészről eléggé túlzónak is érzem. Az ok, hogy önmagában már a bevándorlós munka sem fizet rosszul, de az árak is jóval magasabbak. Azért mostanság már nem olyan rossz MO-on sem a munkahelyzet mint 7 éve mikor elmentél. A nyelveket beszélő diplomás nagyon keresett és megfizetett. (És ti tényleg használtátok az idegen nyelveket, nem csak leraktatok egy nyelvvizsgát azt jól van) Ha beleveszem,hogy itt végzettségetekkel el tudnátok helyezkedni (pláne a párod, neki már meg is van a jó lehetősége), és az árak alacsonyabbak, kb. ugyanott lennétek. És innen csak felfelé ível az út. Ott csak max akkor lenne igazán jobb, ha rávennétek magatokat tényleg a dán nyelvre. Ez is egy opció, és nem hülyeség, de itt most nem is ez a lényeg, hogy kinek melyik lehetőség érné meg jobban, és melyikkel élne. Nem akarom egyik országot és elképzelést sem pártolni, mert nem ez a probléma lényege. Hanem az, hogy vagy te, meg van a párod, és eltér a gondolkodásotok e téren. Őt közel sem vonzza annyira az az ország mint téged. A leírásod alapján egyértelmű, hogy már régebben is csak "rávetted" az ígéretre, miszerint majd maradtok ott családot alapítani, de csak az anyagiak miatt egyezett bele, mert azt gondolta a végzettségével is el tud helyezkedni. De mivel ez dugába dőlt, így már nem látta értelmét maradni, főleg most, hogy az ajánlat alapján sokkal jobban járna ha visszaköltözne. A szíve is vissza húzza, mostmár a pénz is. Nem tudod vissza tartani.

De amúgy ha nem kapja ezt az ajánlatot, akkor is előbb utóbb bekövetkezett volna ez a helyzet, mert már látszott (hiába dugtad homokba a fejed, és hagytad figyelmen kívül a jelzéseit), hogy nagyon a hazaköltözés motoszkált a fejében. És csak idő kérdése volt, hogy kitörjön belőle.

Nem szabad így uralkodni a másik felett, hogy letojjuk amit mond, amit tudatni szeretne, csak mert nem tetszik a téma, meg nem értünk vele egyet. Az ilyen magatartás sosem célravezető, mert a probléma attól még megmarad, sőt, csak gyűlik, és ez lesz belőle, hogy már hirtelen robban. És most te vagy sarokba szorítva, és hirtelen döntés helyzetben.

2017. dec. 18. 00:15
 25/30 anonim ***** válasza:
2017. dec. 18. 01:03
 26/30 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, hogy diplomáztál egy haladó európai országban kiválóra, meg 4-esnél nem volt rosszabb jegyed, és neked megfelel a kulimunka? Nem érzed, mennyire elpocsékolt élet ez így? A rengeteg pénzed ellenére is. Amit amúgy Magyarországon is megkeresnétek. Persze mindenkinek joga van ott élni, ahol vágyik, de sose értettem azokat, akik mindenáron köpködnek a szülőhazájukra, mert...
2017. dec. 18. 03:20
 27/30 A kérdező kommentje:

A utolsónak csak annyit, hogy nem egy elpocsékolt élet, csak elpocsékolt 4-6 év. nem kevés, tudom...

előtte lévőnek a 4/5 részével egyet kell, hogy értsek sajnos. az elejével kapcsolatosan pedig csak annyi, hogy (soha nem akartam számokat mondani, de most fogok) fejenként 300-320 körül teszünk félre. nemtudom, hogy otthon ki keres ennyit kezdőként. lehet valaki igen, nem tudom, szerintem nem. akkor is ennyit tennénk félre kb, ha hazaköltöznénk. (nyilván a dupláját ketten együtt (úgy, hogy én nem dolgoznék,) 600e körül). de ezekből a számokból már nyilván le van számolva a kereset különbség. így anyagilag kb egál, de én ugye azt hajtom, hogy a gyerekeknek könyebb dolga lenne.

2017. dec. 18. 03:47
 28/30 anonim ***** válasza:

Miért lenne könnyebb dolga a gyerekednek, ha már most van egy csomó felhalmozott vagyonod, és ezek után is tufnátok félretenni? Aranyéletetek lenne itthon is.

Mondjuk félre ne érts, nekem nem hiányoztok, csak nem értem az ellenségeskedés okát, mert hogy logikája nem sok van.

2017. dec. 18. 07:54
 29/30 anonim ***** válasza:

Simán lehet annyit keresni még kezdőként is. És kint a magasabb árak miatt nem is ér annyit mint itthon. De mondom, ez igazából tök mindegy, mert nem lehet azt mondani, hogy te gondolod jobban, meg azt sem, hogy a párod. Mindkettőtök álláspontját meg lehet érteni.

A pároddal már nem tudsz mit tenni, Ő nem akar maradni. Annyira nem, hogy kerek perec ki is jelentette, hogy megy nélküled. Ha most még valahogy még is le tudnád beszélni erről, az a siker is csak rövid ideig tartana, így már nem lenne boldog melletted, mindig benne lenne a tüske, hogy kihagyta élete nagy lehetőségét. Szóval a további lebeszélésnek semmi értelme. Annyit lehet tenni, hogyha fontos neked ő neked, hohy teszel egy próbát Mo-gal. Aztán ha nagyon nem találod itt a helyed, akkor visszamész. Nem kellene teljesen előlről kezdened, ismered már ott a járást, a nyelvtudásod megmarad, bevándorló munkát fogsz találni újra. De legalább megpróbáltad milyen lenne újra itt élni.

Úgyhogy neked van mozgástered, de ha a párod ezt a lehetőséget elszalasztja, egyhamar nem lesz másik, vagy nem valószínű.

Szóval ezt most neked kell eldöntened, szereted-e annyira, hogy tehyél egy próbát, vagy inkább maradsz az eredti tervednél.

2017. dec. 18. 08:46
 30/30 anonim ***** válasza:

Egy párkapcsolatba sehogy se fér bele, hogy vita nincs....

Szerintem fogod tapasztalni.

Nem láttam még ilyen embert, aki csak eurókban meg forintokban méri az letét,meg az esetleges gyerekeiét is - nekem ez túl kannibál dolog.

De ezzel a kulimunkával kb. elérted a csúcsot, a diplomád használatával meg kb. innen kezdenél, akár itthon, akárhol - nem is értem, hogy rendes angoltudással mi gátol meg, hogy a szakmádban dolgozz, bármilyen országban.

Nekem több volt hallgatóm (francia, török) éppen Magyarországon helyezkedett el, egy nemzetközi cégnél tök mindegy a származásod, ha angolul beszélsz.

A párod nem pályakezdő fizetést kap, és, ahogy látom a nemzetközi cégek magyarországi vezetőit, hát egyik se keres 2 milka alatt - én nem kell hozzá megöregedni.

Csak mellesleg: a mostani bevándorlási hullám ELŐTT számolták, hogy 2050-re iszlám többség lesz Belgiumban, szóval egy háború közepére szülni a gyereket, mert az neki jó lesz... meg egyáltalán, 50 évre tervezgetni lehet, de látni előre meg nem.

A költözés hogy áll? Van még 2 hetetek együtt.

2017. dec. 18. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!