Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy eltartott barátnő/feleség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy eltartott barátnő/feleség is mondhatja a párja tulajdonára, hogy az övé?

Figyelt kérdés

Hiszen elméletileg egy forintja nincs benne. Mégis egy régi hasonló kérdèsnél azt állították, nem számít, ki dolgozik meg érte, akkor is ugyanúgy a nőjé is a férj háza, kocsija, pénze...

Amikor viszont a nő is dolgozik, de kevesebbet keres, mint a férje, akkor itt rögtön nekitàmadnak, ne mondja azt, hogy közös vagy az övè is, ha kevesebbet tett bele.

Most ebben hol az igazság?

2017. dec. 14. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a jo helyen kerdezed. Az ilyen kerdesek kezelesehez nemi intelligencia is kell, itt meg mar abbol is problema van, ha az egy 170 ezret mig a masik 250 ezret keres, es nem forintra szamolnak el, mert akkor a kevesebbet kereso mar eltartott :"D.
2017. dec. 14. 13:56
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
A párja tulajdonára senki nem mondhatja, hogy az övé, ennyi. Oké, használja, van köze hozzá, de a lóf.nak is van vége. Értelmes ember nem élősködik.
2017. dec. 14. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre nincs abszolút válasz, emberfüggő. Az én mentalitásom szerint a pénz csak egy eszköz a javak/értékek megszerzésére, holott a mindennapi nyelvhasználatunkban ugye az terjedt el, hogy a pénzért dolgozunk.

"Miért dolgozol?"

"Hát mert kell a pénz."

Nem, nem a pénzért dolgozunk, a pénz önmagában egy papírfecni, valójában a pénzzel megvásárolható értékekért gürizünk. Régebben ez sokkal nyilvánvalóbb volt, ha ültettél búzát, megmunkáltad a földed, arattál, akkor egyszerű direkt módon befektetett munka->érték. Azaz volt kenyér az asztalon. Aztán jött a cserekereskedelem, majd a pénz, ami nagyon praktikus volt, mert minden értéknek lefixálta a nagyságát, univerzálisan bármire elcserélhetted, ha az adott mennyiség a zsebedben volt.

Tehát a kérdésesben felvázolt férfi:

munka->pénz->javak/értékek (tárgyi eszközök)

A nő:

munka-> javak/értékek (tiszta ház, kimosott ruhák, vacsora az asztalon, jólnevelt gyerek, ügyintézés)

Most nagyon tudományosan csűrtem-csavartam, csak arra akartam kilyukadni, hogy ha mindkét fél dolgozik, belefektet energiát és időt, akkor a nőt is megilletik a tárgyi eszközök, mint ahogy a férfi is hozzáfér a kajához, tisztasághoz, ügyes/okos/egészséges gyerekekhez. Erről szól a munkamegosztás.

2017. dec. 14. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Igen, mondhatja. Hogy is merülhet ez fel kérdésként. Ő a férfi választottja, vele osztja meg az életét, ez alól a tulajdontárgyak sem kivételek. Nem értem miért van ez, hogy bármi helyzet merül fel, a nőnek mindig megalázva kell éreznie magát... Ha eltartott, ha többet keres, ha kevesebbet, ha csak tanul még, ha nem, ha......... Ha azt választotta, hogy veled létesít kapcsolatot, éreztesse veled, hogy mostmár része vagy az életének, is ez ne legyen kérdés, hogy vajon pl a ház, amiben éltek a te otthonod e...
2017. dec. 14. 14:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát én kevesebbet keresek, mint a barátom és őszinte leszek még soha nem mondtam azt, hogy a lakásunk, hanem azt, hogy a lakása/od, pedig én is ott lakom.

Viszont a 69%nak igaza van.

2017. dec. 14. 14:32
 6/10 Sunshinedoll ***** válasza:
Ezt az adott pár megbeszéli és eldönti.
2017. dec. 14. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Ha házasságban vagy élettársi kapcsolatban élnek akkor arra a dologra mondhatja hogy közös amit a házassági vagy élettársi viszony alatt szereztek, függetlenül attől kinek mennyi pénze van benne.

Soha nem lesz közös ami a pacsolat előtt már megvolt vagy a kapcsolat alatt örökségként vagy ajándékként kapott.

Ez teljesen független attól ki mennyit keres.

2017. dec. 14. 14:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Bárki bármire bármit mondhat. A tulajdoni viszonyokat pedig törvény rendezi.
2017. dec. 14. 15:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Mondani mondhatja. De jogilag csak a házasság/kapcsolat alatt szerzett javaknak illeti meg a fele, de itt is kivételt képez pl. az örökség.

Tehát ha úgy házasodtak, hogy a férjnek már megvolt a háza/lakása, vagy örökölte, és volt mellé x összeg megtakarítása, vagy pedig házasság alatt ugyan, de a házasság előtt összegyűlt különvagyonából vásárolták, az csak a férjé. Élettársi kapcsokat esetén annyiban árnyaltabb a dolog, hogy egy esetleges vagyonmegosztás esetén nem feltétlen 50-50 az arány, hanem figyelembe vehető, hogy ki mennyit tett bele.

2017. dec. 14. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Most mindenki a válási jogszabályokat szajkózza, de a kérdésben szó sem volt a válásról. Egy normális házasságban nincs enyém és tiéd. Lehet, hogy az egyik fél többet tett bele a házba vagy az autóba, de ha közösen használják, akkor nem mindegy? Nekem már volt egy házam, mikor megismertem a férjemet. Ő költözött hozzám, és attól a pillanattól a közös otthonunk lett. Ha felújítási, átalakítási ötlete volt, akkor ezt közösen megbeszéltük. Később eladtuk és vettünk egy nagyobbat, a régi házért kapott pénzt is beraktuk ebbe, de ő most jobban keres, mint én, ezért elvileg többet fizet be a törlesztőbe. Gyakorlatilag meg nincs én pénzem, te pénzed. Ő is minden nap megeszi az ebédet, vacsorát, amit én készítek, pedig nem dolgozott meg érte.
2017. dec. 14. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!