Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek ebben a helyzetben? Hogy segítsek neki?
A barátommal néhány hónapja vagyunk együtt, de sajnos nem tudunk elég sűrűn találkozni. Ő másik városban jár egyetemre (300 km-re tőlem). Ez pedig nyilván megnehezíti a dolgokat. Kezdetben nagyon szép és jó volt minden, aztán kezdtem picit elhanyagoltnak érezni magam. Rengeteget tanult a vizsgái miatt, rám pedig alig maradt idő. Napi 10 üzenetet ha kaptam... Beszéltem is vele erről, ő pedig az iskolára hivatkozott meg a rengeteg tanulni valóra. De megbeszéltük, hogy a szülinapomon meglátogat, és romantikázunk, újra közelebb kerülünk egymáshoz, stb. Eközben ő kitalálta, hogy depressziós, egész nap aludt, szó szerint le se szart. Nem kerestem, nem írtam, hadd pihenjen. Másnap küldött egy SMS-t, hogy az egyik barátját autóbaleset érte, és kómában van. Pár nap múlva ugyan felébredt, de kiderült, hogy sajnos lebénult. Utána a párom ismét nem keresett vagy 4 napig. Én pedig írtam egy hosszú levet arról, hogy nem bírom ezt. Szakítani kéne, ha egyszerűen nincs számomra hely az életében. Megmondtam hogy nem fogok könyörögni a szeretetéért, ha meg akar szabadulni tőlem, legyen férfi, és mondja ki! Erre annyit felelt, hogy: ,,Meghalt, elveszítettük a barátomat." Sajnálkoztam, és kicsit önzőnek éreztem magam. Aztán annyit írtam hogy ,,Nem tudok semmit tenni hogy jobban érezd magad, igaz?"
Az ő reakciója pedig: ,,Nem tudsz. Nem akarok beszélni, most alszom."
Ez a szülinapom előtti napon volt. A szülinapomon persze rám sem írt, nemhogy nem látogatott meg... Elhiszem, hogy nagyon gyászol, hisz a legjobb barátja volt. Szeretnèk is segíteni neki...de nem értem ezt az egészet. Szerintem ahogy velem viselkedik, az még ebben a helyzetben sem megbocsájtható. Szerintetek csak ilyen undorító módon akarna lerázni,vagy tényleg ennyire szenved?
Mit kéne tennem? Legyek empatikusabb és megértőbb, vagy hagyjam az egészet?
Köszi, ha végig olvastad! :)
Nem tudom, olvasod-e még a választ, de szerintem jobb, ha nagyon odafigyelsz mostantól. Ez egy vészcsengő, ahogy viselkedett.
Én is távkapcsolatban élek a párommal és amikor nyáron elhunyt az édesapja, amint megtudta, azonnal felhívott, mert én tudok számára egyedül vigaszt nyújtani... Nem lökött el magától...
Tudod, sosem az a mérvadó, ahogy egy ember akkor viselkedik, amikor minden rendben van, hanem amikor gondjai vannak. És ez a ti esetetekben nagyon nem biztató kezdés. Légy résen.
De mint mondtam, az ok igazából nem a barátja volt. Nem miatta nem keresett. A valódi indoka érthető volt számomra is.
Most, hogy már mindent tisztáztunk, miért kéne szakítanunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!