Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom nem engedi, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem engedi, hogy valóra váltásán a céljaimat. Vagy ő, vagy az egyetem?

Figyelt kérdés
Sziasztok:) A párommal 1 éve vagyunk együtt és kb 8 hónapja élünk együtt. Most fogok érettségizni, és 9 éve az álmom, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre felvegyenek, már mindent elképzeltem. A jövőben ő is szerepel, ám ma mikor szóba került az egyetem megkérdezett, hogy én most komolyan akarok-e menni, és itthagyam őt elmennek 2oranyira innen és csak hétvégén látna. Az anyukaja mellette állt teljesen, idézem: “ha tényleg szereted akkor leerettsegizel és akár ha úgy adja az élet, elmész takarítónőnek, de mellette kitartasz” most itt állok és már én érzem magam kellemetlenül, hogy egyetemre akarok menni, valóra akarom váltani az almaimat, hogy mindenünk meglegyen a KÖZÖS életünkben. Nem szeretnék gyárban dolgozni. Azt szeretnem csinálni, amit szeretek. Mit tegyek? Ti idegenként ki mellett álltok? Mindenki véleménye érdekel, mert holtig szerelmes vagyok, még is tudom, a szerelemből nem lehet megélni. Koszonom a válaszokat előre!

2017. nov. 29. 21:04
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
20. válaszoló. A szak a célom, amire megyek, nem az egyetem volt maga.
2017. nov. 30. 03:48
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Amit idézel, kedves Kérdező:

“ha tényleg szereted akkor leerettsegizel és akár ha úgy adja az élet, elmész takarítónőnek, de mellette kitartasz” úgy hívják, érzelmi manipuláció. Majd tanulni fogsz róla, amikor nyomozó rendőrtisztnek készülsz.

2017. nov. 30. 08:36
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

18-19 évesen nem is kérdés, hogy mit választanék. A jövőd a tét. Ha ezt a párod nem érti meg, akkor nincs mit keresnetek egymás mellett. Szép jövő, elmész takarítani, szülsz két gyermeket, aztán ne adj isten egyedül maradsz a takarítói fizetéseddel, a fejedet meg verheted a falba.

Én magam is főiskolára jártam, amikor a férjemet megismertem. Első látásra szerelem volt, hétfőtől péntekig nem találkoztunk, de fel sem merült, hogy az iskolát abbahagyjam, nem is kérte. Ma már 12 éve együtt vagyunk, van 2 csodás gyerekünk. Ilyen is van, csak a megfelelő partnert kell választani. Úgy látszik, hogy a Te választásod nem megfelelő, ne félj őt elengedni.

2017. nov. 30. 09:50
 24/28 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson rá hallgatni, se az ostoba családjára! A jövőd a tét, ha elszalasztod ezt a lehetőséget a barátod önzősége miatt, akkor évekig, lehet életed végéig fogsz szívni, ha az egyetem miatt tönkremegy a szar kapcsolatod (mert oké, hogy szerelmes vagy, de egy olyan kapcsolat, ahol a másikat korlátozzák az álmaiban támogatás helyett, az szar, majd ha egyszer lesz jó párkapcsolatod és lesz viszonítási alapod, te is rájössz), akkor viszont maximum pár hónapig. Szerinted melyik éri meg jobban?
2017. nov. 30. 11:11
 25/28 anonim ***** válasza:
Én ennél a kijelentésénél dobtam volna ki. Olyan emberrel soha ne légy együtt, aki visszafog, az anyját meg szard le, neki ehhez pont semmi köze.
2017. nov. 30. 11:55
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

13 évesen döntöttem el, hogy külföldre akarok menni továbbtanulni. Aztán 18 évesen megismerkedtem a barátommal. Az első perctől tudtuk hogy nemsokára jön az egyetem. Soha, egy pillanatig nem kérte hogy maradjak otthon. pedig én nem vonattal hanem repülővel lakom két órányira, egy másik országban.

Persze mindketten utáljuk a helyzetet, és először bele se akartunk kezdeni, de aztán a szerelem közbeszólt, és belevágtunk.

És egyelőre működni látszik, kis kompromisszumokkal. Jövőre ő is ide fog költözni, de úgy, hogy benne volt eddig is a pakliban, csak most jobban erre hajt. A mindennapokban meg tovább maradunk fent, hamarabb abbahagyjuk a tanulást vagy kevesebbet megyünk bulizni, hogy minden este beszélhessünk. Meglátogatjuk egymást.

Kis kompromisszumokat kell kötnünk, de nem kérnénk egymástól hogy adja fel az álmait. Egy igazán jó kapcsolatban ilyet nem lehet.

2017. nov. 30. 12:33
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

amúgy már csak azért is érdemes lenne menekülni ebből a közegből, amilyen az anyja hozzáállása. Isten őrizzen az ilyentől. ez minden elárul a pasidról (és a családjáról).

tipikus lehúzó bagázs.

2017. nov. 30. 13:55
 28/28 anonim ***** válasza:

ha vele maradsz és mész takarítónőnek, az neked kielégítő lesz? aztán majd elvesz, szülsz pár gyereket, otthon ülsz... ezt akarod?

ő ment egyetemre? nem lehet, hogy irigy?

2017. nov. 30. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!