Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A pszichopátia összetéveszthet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pszichopátia összetéveszthető a túlságos birtoklási vággyal vagy akár a depresszióval?

Figyelt kérdés

A volt barátom azt álítja, hogy pszichopata, azt mondta lehet hogy bárkit tudna bántani bűntudat nélkül, de én vagyok az egyetlen az életében, akit képtelen bántani, hazudni nekem vagy manipulálni és tényleg szívből szeret (ez lehetséges?). Látom hogy a barátaival/ismerőseivel hogy beszél és viselkedik de velem teljesen más, mindig kedves, érdeklődő, sokszor elmondja mennyire szeret, a közös jövőnket tervezi.. a barátaival van hogy agresszív de velem soha, vagy ha kicsit ideges is rám 10 perc múlva már mondja hogy képtelen haragudni rám és szeret.

Egy hete azért szakítottunk mert sokszor veszekedtünk és megbántott dolgokkal pl nem engedett el bulizni, nem dohányozhatok, nem ihatok, a kapcsolat elején még nem de a vége felé már el akart választani a családomtól és a barátaimtól, mondván hogy szerinte nekem elég ő az életembe, feltörte a facebookomat mert folyton azt hitte megcsalom pedig semmi okot nem adtam rá. A végén besokaltam és szakítottam vele, de egyáltalán nem volt agresszív vagy fenyegető. Tudomásul vette, szomorú és depressziós, beismerte és rájött hogy mekkora hülyeségeket csinált és hogy megváltozik, de olyanokat mond (együtt létünk alatt is mondta) hogy neki a legfontosabb az én boldogságom, ha nekem ez így jó vagy mással akarok lenni elfogadja, csak legyek boldog. Ő nem tud és nem is akar továbblépni, szerinte csak én tudom boldoggá tenni.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy bár vannak tulajdonságai amik egyeznek a pszichopátiával, de én képtelen vagyok elhinni ezt, és vannak tulajdonságai amik ellenkezőek. Milyen betegségek jöhetnek még szóba? Lehet ez ‘csak’ egy súlyos depresszió?

A túlzott ragaszkodása megmagyarázható, hogy gyerekkorába a szülei elhagyták (állítólag azért mert pszichopata), a nagyszülei nevelték de ők tavaly meghaltak és a legjobb barátja akivel együtt nőtt fel idén halt meg. Tulajdon képpen nincs senkije, a mostani barátait nem tartja igaziaknak. Nagyon szerettünk/szeretjük egymást, de én félek hogy lenne ha adnék neki még egy esélyt, ha tényleg pszichopata akkor majdnem minden amit mondd hazugság és nem is szeret ha nincsenk érzelmei. Pedig nagyon sokat lelkizik és sokszor sírva fakad, ha ideges vagyok rá rosszul viseli és egyből bocsánatot kér. Mindig meghallgat és megért. Nem tudom mi történik...

2017. nov. 23. 19:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A bulizás azért lett volna mert az unokatestvérem megházasodott, azt ünnepeltük volna meg, de egyébként nem járok bulikba. És azért nem tudott volna velünk jönni mert épp külföldön volt.:)

2017. nov. 23. 20:22
 12/17 anonim ***** válasza:
Tehát nem mehettél el egy közeli rokonod lagzijába úgy hogy ő otthon sem volt, de te mégis azon gondolkozol, hogy visszafogadd-e, ezt most jól értettem???? Jéézusom nálad is vannak gondok a fejben.
2017. nov. 23. 20:25
 13/17 A kérdező kommentje:

12. válaszoló:

Nem! :)

A lagzin voltam a családdal együtt, de az unokatestvéremmel is megakartuk ünnepelni csak kettesben.:)

2017. nov. 23. 20:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Tipikus narcopata a srác.
2017. nov. 24. 07:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Erre egy oldal amit érdemes megnézned:

[link]

2017. nov. 24. 09:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lenne már veled normális, mikor feltörte a facedet, meg akart tiltani neked dolgokat?? Hát te is tudod, hogy ez nem normális, hiszen szakítottál vele. Hagyd a francba, ez csak roaszabb lesz. Én is el akartam hinni az exemnek, hogy normális, amit csinál, de közben meg...
2017. nov. 24. 09:38
 17/17 anonim válasza:
100%

Nem fenyeget, mert egyelőre úgy taktikázik, hogy ezzel a manipulációval, hogy beadja neked, hogy téged sosem bántana, te más vagy stb, célt tud érni. Csak idő kérdése hogy veled is erőszakos legyen.

Normálisnak nem mondanám a viselkedését, ha féltékenykedik, elválaszt a családodtól, feltöri a fiókodat, NEM ENGED EL bulizni. Mi az, hogy nem enged el???? Nem vagy tíz éves, és ő nem az apád!!! Kérlek, ne hagyd, hogy elhitesse veled, hogy ez normális!

A múltja magyarázat, de nem mentség. Ne engedd manipulálni magad, hagyd ott amíg nem késő, ez egyre rosszabb lesz, csak idő kérdése hogy bántson.

2017. nov. 24. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!