Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kötelező a nőknek a fogamzásgátló?
A kötelezőt úgy értem, társadalmilag elvárt. Eddig csak a jelenlegi párom értette meg, hogy nem szedhetek egészségügyi okokból. Vérhigítót szedek, sűrű a vérem, fennáll a trombózis veszély. Az eddigi két kapcsolatomban ezt nem fogadtàk el.
Nincs ès nem is volt soha semmilyen hormonproblémám, ami indokolnà, hogy szedjem.
De a nők hozzáállása ugyanez. "Te nem szeded?! Alap kène legyen egy kapcsolatban!"
Vagy:"Beállítja a menzeszt, te ezt miért nem akarod?"
Az 50 éves anyukàm minden éven végighallgatja a nőgyógyàsztól, mennyire fontos lenne, hogy szedje, minden nőnek szedni kène.
Én a köv héten megyek, mert késik néhány napja (nyilván az allergia, stressz, allergiagyógyszer hármastól, de elnèzek, mert már amugy is esedèkes az éves is), màr előre tudom, nekem is előadjàk majd a litàniàt, milyen felelőtlen vagyok, amiért óvszert hasznàlunk.
Ha nem lenne vèrproblémám sem kezdeném el, mert 3 év múlva gyereket szeretnénk, most mire kikísérletezik rajtam, addigra hagyhatom is abba, nem beszèlve a mellékhatásokról.
Mikor lett ez tàrsadalmi alapkövetelmény, és mikor terjedt el a tévhit, nem káros, sőt egészséges, a többség már 14 éves kortól eszi, mint a cukorkàt?
Akinek problémàra (akné, menstruàciós vagy hormonális gondok) írják fel, az most ne vegye magàra.
Azokról a nőkről van szó, akik hagyják magukra erőltetni, esetleg kényelmi okokból választjàk (akinék más védekezési mód nem játszik, megintcsak ne vegye magára), meg azokról a fèrfiakról, akik ezt erőltetik
Ha neked bevállt, akkor semmi. De azt nem értem, mikor valaki érzi magàn, hogy kàros rá nézve, de folytatja, mert erőlteti a pasija, a baràtnők...
Ill itt is olvastam olyan történetet, hogy a pasi erőltette, a nő szedni kezdte, felborult a hormonháztartàsa, felpuffadt, meghízott, a pasi szakított vele, mert így már nem tetszett neki.
Az exem is így gondolkodott. Addig voltunk együtt, ameddig ezt be nem nyögte
Csak az ostoba réteg szedi.
Nincsenek sokan tisztába vele...
Ez csak marketing fogás...
Mi 5éve vagyunk együtt aktívak vagyunk védekezés nélkül. Érdekes mi meg tudjuk oldani, hogy ne legyen gyerek és élvezzük a szexet.
Csak az agyatlanoknak kell ilyen olyan megoldás, meg az alkalmi szexes nyomorultaknak.
A legfőbb probléma az, hogy nincs NORMÁLIS szexuális felvilágosítás az iskolákban, ahol elmondják, hogy mire, hogyan kell figyelni. És jó lenne, ha a védekezési módok ismertetése nem merülne ki abban, hogy van a gumi, meg van a gyógyszer. Nekem pl. hormonmentes spirálom van 2,5 éve, ráadásul ez már olyan fajta, amit olyan is használhat, aki még nem szült (pl. én). Fel kellene hívni a fiatalok figyelmét, hogy miért fontos menzesz-naplót vezetni, miért fontos orvoshoz menni megváltozott vérzés esetén és miért fontos évente akkor is elmenni nőgyógyászhoz, ha nincs probléma.
31N
Nekem exemnél követelmény volt, mert gumiban "nem tudott" szexelni.
Na, kiderült, hogy anélkül is béna és lelankad, szóval mindegy.
De mikor kiderült, hogy nem szedhetem tovább, azt a hisztit, amit levágott, aztán el is hagyott pár héten belül.
A párom kérdezte, mondtam, nem szedhetek (trombózis veszély meg PCOS, és kezdődő SLE), bólintott, gumi, kész. Ennyi volt, nem rinya meg stb.
Mondjuk én azért használom, mert képtelen vagyok gumiban szexelni, úgy fáj hogy volt hogy elsírtam magam, napokig kenegetnem kellett magam neogranormonnal.. :(
Szerencsére nekem csak pozitív hatása van, a menzeszem kevésbé kellemetlen, a bőröm szwbb lett, kicsit nőtt a cicim, és a lényeg: nem lettem terhes.
Az előző 2 pasim velem pont azért veszekedett, mert nem akarok gumit használni, a gyógyszert meg "nem engedték", mert ne mérgezzem magam.
Épp a minap szembesültem vele a környezetemben, hogy nem is annyira férfiak részéről jövő elvárás ez, hanem a nők önszántukból szedik ezeket a vackokat, a világ legtermészetesebb dolga számukra hogy szedik.
A munkahelyen sok nő van, épp minap került ez szóba érintőlegesen, és említettem hogy én még egyik páromnak sem engedtem hogy ilyeneket szedjen, borogassa a hormonháztartását. Erre csak pislogtak, leesett az álluk, értetlenül néztek, hogy akkor mi hogyan védekezünk?
Komolyan, amikor említettem hogy van óvszer is, majdhogynem kiröhögtek.
nem is értettem. ... vagy tényleg én vagyok hülye hogy a férfi számára kétségtelenül kevésbé élvezetes ámde párom szempontjából egészségbarát megoldást választottuk???
Furcsa számomra hogy ennyire természetesnek és magától értetődőnek veszik a nők hogy ilyet szednek. (Aztán meg csodálkoznak mikor nem tudnak teherbe esni)
41f
Én mondjuk veszélyesebbnek érzem a szervezetemre, hogy ha kiszagad a gumi, akkor rohanhatok esemény utániért, ami nem túl kíméletes...
Ráadásul a gumi mar mint a rohadtélet, nem az, hogy nem kényelmes, hanem egészen konkrétan élvezhetetlen volt miatta a szex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!