Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Haragudnátok a párotokra, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haragudnátok a párotokra, ha megbukna az egyetemen?

Figyelt kérdés

Külföldre költöztem a páromhoz anno, idén el is kezdtem az egyetemet, de nehézségeim vannak két tárggyal.

Rajtam meg 1 lányon kívül mindenki anyanyelvi a szakon, nekünk felsőfokú nyelvvizsgánk van, de sajnos érthetően vannak kimaradásaink a középiskolás irodalom tananyagból, sőt, még az általánosiskolás nyelvtanból is (mondatelemzés).

Tanulok, igyekszem behozni, de ami a többieknek ismétlés, és amire építeni kéne, az nekem újdonság.

Nem tudom magam úgy kifejezni magam szóban, improvizálva, mint egy anyanyelvű, ehhez 3 év tanulás kevés, amennyi a nyelv elsajátítására kellett.

Szégyen, nem szégyen, vannak hiányosságaim, ami ha a mindennapi életben nem is, órákon néha megnyilvánul.

(az egyik órám szerintem magyarul is nehéz lenne, nagyon elvont)

Két szakos nyelvész szakon vagyok.

A párom sem anyanyelvű, néha pislog, ez mi, az mi, holott már elvégzett egy sulit (igaz, nem egyetemet, azt megcsinálta még otthon) idekint is.

Néha mondom neki, hogy meg fogok bukni ebből a két tárgyból, az szent, de szerinte csak alulértékelem magam, nem olyan könnyen buktatnak azért.

Szóval rettegek, ha komolyan megbuknék, egy világ dőlne össze benne. Én meg el vagyok keseredve emiatt

(magam finanszírozom a tanulmányaim és az életem diákmunkából, csak együtt élünk)

2017. nov. 19. 20:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hát bukni alapból buknak sokan, itthon is a magyar szakon ahogy írták, meg az idegen nyelvészeti szakokon, ahol szintén van egy szint, amire nem mindig ér fel mindenki.

Mint szintén 2 nyelvszakott végzett ember azt tudom tanácsolni hogy olvass sokat, egyrészt szakirodalmat (ha jól gondolom azt úgyis kell ezerszámra), másrészt könyveket, regényeket is, a szókincs így fejleszthető a legjobban.

Egyébként ha én lennék az oktató és látnám hogy igyekszel, és jól válaszolsz, bitos nem buktatnálak meg, még ha nem is vagy 100% ékesszóló. Tuti az Erasmus meg más miatt vannak ott nem németek is...

Egyébként gondolom a syntaxot nyögöd, az full logika csak (bár én ebből írtam a szakdogám, szóval elfogult vagyok kicsit..)

A skandi órák meg gondolom lassan skandi nyelven mennek majd, nem? Ott meg mindenki kezdő. Gondolom svédül tanultok majd? (az még azért közelebb áll a némethez, kivéve, gondolom ha Dánia mellett jársz suliba, hát a dánhoz... rengeteg kitartást kívánok :D nagyon nehéz)

2017. nov. 20. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!