Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom elég csúnyán viselkedik velem, mióta egyetemre járok. Hogy bírjam jobb belátásra?
Ő mindig nagyon okos volt jó matekos, kiváló műszaki érzékkel. Simán fel is vették egyetemre (gépészmérnök szakra), de nem kezdte el, inkább elment dolgozni. Nagyon jól keres, ezzel nincs gondja. Szerintem azért kicsit megbánta, hogy nem tanult tovább, és mintha rajtam vezetné le a frusztrációját.
Leszól és lenéz, mert bölcsészkarra járok. Szerinte hülyeséget tanulok, nem hasznos és inkább menjek el dolgozni, mert ő nem fog diplomás munkanélkülit eltartani. Vagy tanuljak egy normális szakmát, amivel el lehet helyezkedni. Azon is problémázik, hogy tavaly már elkezdtem egy másik szakot és nem tetszett, emiatt váltottam, szóval még mindig minimum 3 év visszavan.
Egyébként tolmács-fordító szeretnék majd lenni, talán ez annyira nem szánalmas. Jól esne, ha kicsit támogatna ítélkezés helyett.
20/L 25/F
Mi a siker, ha nem az, hogy valaki jól érzi magát a bőrében?
Ha a kérdező tolmács-fordítóként érezné jól magát, akkor lehetne milliárdos bankár is, szerintem nem lenne igazán sikeres...
Más segíteni a másikat fejlődni, és már lefikázni azt amit csinál, amit szeret, és rátukmálni a saját véleményed.
szerintem mindenki azt tanulja, amit szeretne. ha valaki bölcsész akar lenni, az teszi boldoggá, akkor tanulja azt. nem minden bölcsész hülye, és nem minden mérnök zseni.
én biztosan szakítanék vele, ha folyamatosan a sz arozásommal lenne elfoglalva. ebből abszolút azt a következtetést vonom le, hogy nem szeret.
Tipikus irigy,magyar mentalitás...
Egyébként pont a bölcsészkar előnye,hogy lehet rá építeni és nagy az átjárhatóság.
Te komolyan,ennyire nem tartod semmire se magadat,hogy gondolkodás nélkül kidobd ezt a gyökeret?
Sajnos, ha erre hajlamos, csak rosszabb lesz. Az én férjem a rossz családi háttér miatt nem tanult tovább info szakon egyetemen, csak OKJ-je van. Ha olyanja van, én is azt hallgatom, hogy azért vagyok rosszfej, mert diplomás vagyok. Minden diplomás köcsög, mert kiölik belőlük az intézményben a bölcsességet, nem életszerűek. Mindezt puszta irigy frusztráltságból.
PEDIG: én támogattam olyan szinten őt, hogy ne legyen már szalagmunkás, ha ért a rendszergazdasághoz, van affintiás a programozáshoz. Olyan szinten motiváltam, hogy el tudott helyezkedni junior programozóként, ő mondta, hogy csak azért, mert én hittem benne, poztiívan nyilatkoztam mindig róla, bátorítottam. Aztán eltelt 7 év, és ilyen görényül viselkedik velem. Nem vagyok tiszteletlen vele, szépen beszélek vele, nem okoskodom, nem hordom a nadrágot, de ő frusztrált, mert látja, hogy ha tanult volna, (még házasságunk elején is megtehette vonna, többször ajánlottam neki) akkor nem ennyi lenne a fizuja, meg az elismerése.
Szóval vigyázz vele!
Barátom szintén gépészmérnök, én nyelvszakos bölcsész vagyok, és soha nem mondana ilyet a szakomra meg a céljaimra.
Szemét a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!