Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendő, ha valakit eltartanak?
Nekem 19 évesen abba kellett hagynom a tanulást családi okokból (nem megyek bele), így különköltözés és munka lett belőle. Azóta is együtt vagyok a férjemmel, mostanáig dolgoztam, egy időben, amikor ő tanult (2 éve), akkor én tartottam el, neki csak ösztöndíja volt 1,5 évig, mert nem akart munkát vállalni, mert elég volt az én keresetem.
Tavaly megbeszéltük, mindketten szeretnénk, ha behoznám a lemaradásom, és szereznék egy diplomát, ne kelljen mindig fizikai munkát végeznem. Neki már csak egy viszgája lesz, dolgozik, így megélünk, ha eltart, én meg részmunkaidőzök az egyetem mellett.
Sokak szerint ez elítélendő lehúzás, fiatalon férjhez menni, csak hogy soha semmit csinálni ne kelljen, hagynom kellett volna az egyetemet, a szülő dolga, hogy kitaníttassa a gyerekét, ha tett rá, akkor a gyerek így járt.
Akkor az miért oké, hogy én nőként eltartottam kettőnket 1,5 évig, amikor meg én tanulok, elítélendő, hogy a (most már) férjem ezt viszonozza?
*vizsgája
(ő most utolsó éves, februárban végez, mellette dolgozik, ha nem lenne egyértelmű)
Ez a ti életetek. Nem szabad foglalkozni azzal, hogy mások mint mondanak. Ezt jól tanuld meg. Én gyes alatt dolgoztam itthonról végig babák mellett, éveken át, és a saját anyósom nem képes felfogni, hogy van olyan, hogy otthonról dolgozás a számítógépen, és semmivel sem kisebb teljesítmény, mint az irodából, ugyan annyit keresik, mint aki bent van, stb. stb.
Nem szabad adni arra, amit rosszindulatú vagy tudatlan emberek mondanak, mert be fogsz még az életben ettől csavarodni. Szard le. Férjed és te. Ez a te életed, ha neki így jó, akkor jó. Pont.
Már hogy lenne ez a helyzet elítélendő, könyörgöm. Az inkább elítélendő, amikor a kitartott fél konkrétan csak mereszti otthon a seggét, elvárja a jólétet, de maga nem tesz bele semmit a közösbe, nem tanul, nem akar fejlődni, nincs benne semmilyen ambíció vagy érték azon kívül, hogy jól néz ki.. De egy kívülállónak még ehhez sincs köze, ha a két párkapcsolatban lévő félnek ez megfelel.
Egy dolgot jegyezz meg - az életben nem lehet, és nem is kell mindenkinek megfelelni. Élj úgy, ahogy jónak látod, az ilyen megmondóemberek véleményét pedig szard le magasról.
Azt nem ítelem el,ha egy pár közös kasszán van és mindketten beleadnak a dolgokba annyit amennyit tudnak. Ilyenkor mindig vannak átmeneti időszakok, amikor az egyik félnek kevesebb van.
Viszont a környezetemben is rengeteg lány/nő van,aki semmit sem csinál csak költi a palija pénzét, mintha a sajátja lenne és baromira fel is vág vele. A kedvenc mondatom egy ilyen aranyásótól: "az én dolgom,hogy mindig 10/10 nőnek nézzek ki" :DDDD
Mindegy,hogy nevezzük őket barátnő, feleség, szerető... ugyanolyan prostituáltak,mint az útszéliek, mert esténként pénzért teszik szét a lábukat. Annyi a különbség, hogy ők a megélhetésükért jobb esetben csak egy faszt szopnak.
Mégegyszer írom, ez nem a te esetedre vonatkozik nálam.
22/L
Szerintem semmi gond a helyzeteddel, és szakítsd meg a kapcsolatot azzal az idiótával, aki mást mond.
Részemről mondjuk az "egyszerű" kitartott dologgal sincs baj, ha a 2 félnek ez a helyzet megfelel. Én képtelen lennék rá, de kinek mi.
Ha valamilyen kitartottság elítélendő, bár az is magánügy igazából, az az, ha nem is törekednek ennek az állapotnak a megszüntetésére. Amikor a plázacica talál egy gazdag pasit, odaköltözik hozzá, fizetteti magának a rezsit, kaját, telefont, körmöst, fodrászt, szolit, bulit, menő koktélokat, drága ételeket, luxusutakat, designer ruhákat, táskákat, cipőket, ő meg közben nem dolgozik, nem tanul, nem is akar, a háztartást sem vezeti, csak szórakozik egész nap. Mondom, ha nekik ez jó, tőlem csinálják, de tény hogy az én szempontomból ez nem egy kívánatos vagy korrekt állapot.
De te tanulsz, dolgozol, csak éppen a kettő együtt azzal jár, hogy a következő 3-4 évben te jelentősen kevesebbet tudsz beleadni a közösbe mint ő. Előtte te adtál bele többet másfél évig. Utána is kifizetődő lesz, ha elmész a diplomáddal dolgozni és többet keresel mint most keresnél. Nincs itt semmiféle lehúzás, két felnőtt ember megegyezett a közös céljaiban, és ennek megfelelően együtt beosztják a pénzüket, ami sokkal egészségesebb egy házasságban mint napi szinten követni hogy mi ment az "én pénzemből" és a "te pénzedből" és felezgetni az ötezer forintos bevásárlásokat.
Viszonozza a szívességet. Ebben semmi elítélendő nincs.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!