Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Naluk "elek", es eltartanak mit tegyek?
A parommal egy eve vagyunk egyutt. Pentek delutantol vasarnap keso delutanig naluk vagyok.
Hozzank o nem johetett soha(ezt most nehez lenne reszletezni).
Eleinte mindig kerdeztem az anyukajat, hogy mit vigyek, mibe segitsek. Mindig nemleges valaszokat kaptam. Beszeltem mar a parommal is, hogy engem ez zavar, valamivel illene beszallnom, de o is nemet mond. Ha barmi program van mindig kerem had vizessek en is felesbe de az anyja se engedi es mindent o fizet.
Multkor vittem kolat mire az anyja kozli hogy minek hisz van otthon.
Engem nagyon zavar hogy naluk eszem iszom alszom es semmivel sem engedik hogy beszalljak. Mostmar egyre kellemetlenebb a helyzet. Gondoltam arra is hogy nem megyek at de akkor meg nem tudunk kb. Egyutt lenni a parommal(kollegista es csak pentek jon haza es vasarnap mar megy is).
A szuleim se nezik ezt jo szemmel. Mi lehetne a megoldas? Hozzank sajna tenyleg nem johet(alkoholista, reszeg csaladtag el velunk, bele hany a mosdokagyloba, stb). Igy ide nem hozom.
21 evesek vagyunk.
Lehet, hogy nemet mondanak arra, hogy beszállj bármibe is, de szerintem ez egy udvarias nem.
Ha pár dolgot te viszel, akkor lehet, hogy leveszel 1-2 terhet a vállukról, amiért hálásak lesznek.
Vagy ahogy írták előttem, végezz házimunkát.
Koszonom a valaszodat.
Ezeket sem engedik. Peldaul kaja utan felallok es mennek mosogatni es ramszol az anyukaja hogy nem kell. Amikor takaritas van mindig kerdezem hogy mibe segitsek es kozlik hogy semmibe.
Multkor vittem sutit de nem kellett nekik. Mindent elutasitanak tolem.
A szuleim meg egyfolytaban kerdezik hogy nem szegyellem magamat hogy mas csaladnal vagyok :(
2. Valaszolo.
Igen ezt teszem hogy valami aprosagot mindig viszek de nem kell nekik.
Multkor direkt a kedvenc edesseguket vittem es kozoltek hogy koszonik de nem kell maskor.
Minden baj...
Én vagyok a srác, de először olyan voltam mint te, hogy aggódtam emiatt és ők meg nyugtatgattak.
Aztán meg már nem foglalkoztam vele és a barátnőm később felhozta hogy ott élek, kiszolgálnak, ki van nyalva a seggem, stb és nem adok cserébe semmit. Az is baj volt hogy segíteni akartam és kompenzálni az elején, aztán az is hogy már nem érdekelt.
Minden baj...
24/F
Menj haza estere. Maris nem hasznalod a zuhanyt, se reggeli stb...
En marcsak azert se mennek minden hetvege napjan, vagy hazajonnek, mert oke, hogy birnak, de megse vagy "csaladtag". Egeszen mas ugy leulni beszelgetni, vagy barmi mast csinalni a csaladnak, ugy hogy nincs senki a lakasban csak ok.
22/L
Az a probléma, hogy te ott még mindig csak vendég vagy, és nem családtag.
És a legtöbben nem szeretik, hogy egy idegen matat a konyhában, takarít náluk, és a többi.
A vendéget pedig megkínálni illik, ha hoz valamit, akkor elfogadják, és közlik, hogy "igazán nem kellett volna".
Az egyetlen, amit tehetsz, ha őszintén elbeszélgetsz az anyjával, hogy miért nem fogadja el a segítségedet, és hogy te így kellemetlenül érzed magad, mert semmivel nem tudod viszonozni az ő kedvességüket. Pedig szeretnéd kimutatni valamilyen módon, hogy hálás vagy nekik, de akkor segítsen neked annyiban, hogy megmondja őszintén, hogy ezt hogy teheted meg úgy, hogy az neki se legyen kellemetlen.
Addig meg pl. tedd el azt az összeget, amit nekik adnál, és ha egyszer összeköltöztök a pároddal, lesz mihez nyúlni. Már ezzel is sokat tettél, akkor is, ha egyelőre csak te tudsz róla.
Még egy tipp: süteményt ne úgy vidd, hogy ajándékba, hálából. Vidd úgy, hogy kóstolják meg, véleményezzék hogy hogy sikerült, legalább látják, hogy tudsz te sütni, és nem hal melletted éhen a párod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!