Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarok miért beteges kapcsolatfüggők?
Miért, a külföldieknél úgy gondolod, hogy nem létezik ez a jelenség?
22/N
Nem hiszem, hogy ez a magyaroknál különösen jellemző lenne. Szerintem csak azért gondolod ezt, mert magyar sztorikat hallasz, mert magyar közegben vagy.
Az ok egyszerű: a legtöbb emberben nagyon erős a szociális túlélési ösztön. A társadalom pedig azt várja el, hogy kapcsolatban legyél. Nem >jó< kapcsolatban, bármilyen kapcsolatban. A szociális túlélés érdekében így nagyon sokan tesznek így: párkapcsolatba kezdenek, így bezsebelik a társadalmi jóváhagyást, de fogalmuk nincsen, hogy innen hogyan tovább.
Szerintem ennek sokkal prózaibb oka van.
Egyedül, egy fizetésből nem lehet megélni.
Nem tud egyik fél sem albérletbe menni rővid időn belül, nem tudnak egyedül fenntartani egy lakást, nem beszélve arról, hogy milyen nehéz egyedül gyereket nevelni, vagy a gyerektartás kifizetése után megélni a maradékból.
Ez a legtöbb esetben az oka annak, hogy valaki benne marad a kakiban, és csak akkor lép, ha van másik "lakótárst".
4 országban éltem eddig, mindenhol létező jelenség. Ez emberi jellemvonás, nem pedig nemzeti.
Kevés embernek van sajnos helyén az önismerete, önképe, sokan elképesztően gyávák, rettegnek egyedül lenni, az határozza meg számukra az értéküket, ha van mellettük valaki.. Sok esetben pedig tényleg anyagi okok miatt kényszerülnek egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!