Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehúzós lotyó lennék?

Figyelt kérdés

A barátom dolgozik, jól keres, én egyetemre járok, ami mellett nincs időm dolgozni (azt mondta, hétvégén ne dolgozzak, akkor legyünk együtt, hétközben pedig nincs rá annyi időm, hogy a minimum óraszám összejöjjön, és tanulnom is kell).

Ha moziba megyünk, sokszor úgy van, hogy egyikünk a jegyeket, másikunk a kaját fizeti, néha van, hogy ő fizeti mindkettőt.

Van egy nagyobb összegű félretett pénzem, amit nem szeretnék "apróságokra" elkölteni (tehát inkább egy külföldi nyaralásra, autóra (kiegészítve), vagy bármi nagyobb dologra költeném).

Szerintetek "elvárható", hogy így is ő fizesse a közös programokat, még akkor is, ha az esetleg egy nagyobb összeg? Nem kell eltartania senkit, a szüleivel él, arra költi a fizetését, amire akarja. Vagy nagyobb összeg (10-20 ezer forint) esetén fizessem a sajátom a félretett pénzemből?

2017. szept. 29. 17:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem korrekt az, hogy ő fizessen mindent úgy, hogy te gyűjtögetsz. Így baromi könnyű spórolni :D Nem azt mondom, nyilván nem kell elszámolni 50-50re, meg nyilván ha a keres, akkor úgyis ő fizet többet, meg mivel férfi is, azért még ma is gyakoribb, hogy ő fizet többet, de azért, hogy mindig ő, úgy, hogy neked is van (gondolom szülői zsebpénzt gyűjtögeted), az nem annyira korrekt. Ha neked nagyon kevés lenne, akkor nyilván, nem lenne zavaró, de így szerintem az. Ettől nem vagy lehúzós lotyó, csak nem annyira korrekt amit csinálsz. 24/F
2017. szept. 29. 18:05
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Ahova nem tudod befizetni magad, oda el se menj. Más tud dolgozni egyetem mellett, neked luxus. Én nem sokra tartanálak az biztos.
2017. szept. 29. 18:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Az még lemaradt, hogy az az út is járható, hogy akkor ne fizetős programok csinálj, várj el tőle. Otthoni vacsi étterem helyett, esti filmezés mozi helyett, és a többi. Viszont ha neked elvárás a fizetős, akkor olvasd vissza az előző hozzászólásom.
2017. szept. 29. 18:07
 4/12 Sunshinedoll ***** válasza:
77%
Nem vagy lehúzós lotyó. Nem kell elvárni, hogy kifizessen minden programot, mert te inkább spórolgatsz (ez nem oké, szerintem), de mivel ő keres, te meg nem, szerintem nyugodtan belerakhat többet anyagilag, mint te.
2017. szept. 29. 18:12
 5/12 A kérdező kommentje:

Első: igazából nem gyűjtögettem, egy rokonom gyűjtött takarékpénztárba, ajándékba kaptam, azt mondta, valami fontosra szánja.

Hétvégén nem megyek dolgozni, leírtam, miért. A többi napon meg bent vagyok kilenctől négyig, kivétel egy nap, napi három órát utazok, de mindenhol heti 20-25 órát kérnek minimum (rákerestem, még nem találtam olyat, ami nem ilyen lenne), és nem tudom, hogy kéne egy nap ledolgoznom 20 órát.

2017. szept. 29. 18:14
 6/12 A kérdező kommentje:
A szüleimtől pedig csak annyit kapok, amennyi szükséges (bérletre, kajára, tankönyvre).
2017. szept. 29. 18:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. szept. 29. 18:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy az...de az arányokhozk, a lehetőségekhez mérten kell, amit közösen fizettek, vagy esetleg te is néha.
2017. szept. 29. 18:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a dolog rajtad kívül egy embert érint, a párodat. Ha neki megfelel, hogy ő fizeti a programokat, akkor nincs gond. Ha nem felel meg, akkor más programokat terveztek, ő meg megy egyedül a drágábbakra. Megmondod neki, hogy erre neked nem telik. Ha ennek ellenére is elhív, akkor nincs semmi gond.
2017. szept. 29. 18:25
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

más a szüleitől ennyit se kap, sőt más a szüleit segíti iskola mellett

és a pénzt se te kerested meg, csak kaptad a semmire

hiába pontozol le, ingyenélő vagy, a társadalom szégyene

2017. szept. 29. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!