Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tettétek túl magatokat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tettétek túl magatokat a házassági szerződésen?

Figyelt kérdés

Röviden: 2 éve dolgozok, én fizetem a rezsit. Ő még jelenleg tanul. Amikor dolgozni fog, 3x annyit fog keresni, mint én.

Tinikorunk óta járunk, évek alatt sem volt soha vitánk.

Tegnap mikor a leendő esküvő részleteit beszéltük( amit próbálunk olcsón kihozni, mert jelenleg csak én dolgozom majd akkor is) kijelentette hogy írni akar házassági szerződést.

Annyira meglepődtem. Nagyon rosszul esik a bizalmatlansága, de természetesen bármit alá írok neki.

Csak...csak szíven ütött. Hogy tettétek ti túl magatokat lányok?

Köszönöm

2017. szept. 24. 13:21
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Nem értek ehhez, mit lehet belevenni egy ilyen szerződésbe? Mert szerintem itthon eléggé le van tisztázva, mi a helyzet.
2017. szept. 24. 14:00
 12/34 A kérdező kommentje:

Igazából így csak az egészet egybegondolva nem látom hogy bízna bennem, és fáj.

És hogy akkor minden fölös lett volna?

Mikor gimibe összejöttünk, már akkor súlyos depresszióval kezelek, amit jól titkoltam, de tudott róla. Ahogy összejöttünk, nem volt több öngyilkossági kísérletem. Miatta elmentem egyetemre, keményen tanultam, hogy 5 egészes átlaglom legyen, lenyelvvizsgáztam.

Főzök, mosok, takarítok rá, soha egy másik férfire nem néztem rá. Legyűrtem pár nyavalyát, végigcsináltam a kezeléseket. Mindent miatta. Elviselem hogy átlag alatti neki, és sose lesz olyan jó a szex.

persze ez csak az én oldalam, ő is minden áldott nap mindent értem tesz....de...

És ha ennyire nem bízik bennem, és ilyen feltétellel házasodik csak, akkor mi értelme van?

Azt érzem, fölöslegesen harcoltam, küzdöttem ezidáig.

Újra előjött a felesleges vagyok érzés, és tényleg csak a vonat alá feküdnék leginkább.

Nem akarom elolvasni a szerződést. Tudom hogy birka vagyok, de engem nem érdekel mit ír bele. De így, olyan keserű lesz maga az esküvő és házasság. Mindentől elment a kedvem.

2017. szept. 24. 14:00
 13/34 anonim ***** válasza:
77%
Jó tanács, semmi rosszindulat: NE HÁZASODJATOK ÖSSZE!
2017. szept. 24. 14:02
 14/34 anonim ***** válasza:
92%
Aha. Ez lenne az a hu de tokeletes cukormazas kapcsolat, amit itt leirtal nekunk elotte? Hogy te nevtelenul szivsz, martirkodsz, mindent erte, es titkon meg a szexszel sem vagy megelegedve? Ez a kapcsolat olyan messze van meg a jotol is nemhogy a tokeletestol mint ide Timbuktu.
2017. szept. 24. 14:04
 15/34 anonim ***** válasza:

"Azt érzem, fölöslegesen harcoltam, küzdöttem ezidáig.

Újra előjött a felesleges vagyok érzés, és tényleg csak a vonat alá feküdnék leginkább.

Nem akarom elolvasni a szerződést. Tudom hogy birka vagyok, de engem nem érdekel mit ír bele. De így, olyan keserű lesz maga az esküvő és házasság. Mindentől elment a kedvem."

na ezt szépen mondd el neki. azt hiszem ha házasságra készültök, akkor ez a minimum, hogy megoszthatod vele az érzéseidet, kétségeidet, bánatodat... és beszéljen róla ő is, hogy ezt miért szeretné, mitől tart, honnan jött ez az ötlet...

egyébként meg nem kell házasodni, ha nem bízol a másikba... "egészségben betegségben, szegénységben gazdagságban"...vagy hogy is van a szöveg... sok mindent hozhat az élet...ha nem tudom az egész életemet beletolni a házasságba, akkor szerintem kár megkötni... és ez nem anyagiaskodás, hanem szerintem egy elvi, hozzáállásbeli kérdés.

2017. szept. 24. 14:05
 16/34 anonim ***** válasza:
86%
Annyi meg lemaradt, hogy nem a szerzodessel van itt baj, hanem a szerzodes az "eszkoz", ami most epp elohozta a lappango problemakat, amit eddig tok jol elrejtettel magadban nemi aldozattal meg martirkodassal, de most elojottek. Igy egy napot nem kene leelni, nemhogy egy eletet...
2017. szept. 24. 14:06
 17/34 anonim ***** válasza:

Ahhoz volt eszed, hogy 5 -ös átlagod legyen, ahhoz már nincs hogy ezt VELE beszéld meg...... Ezek szerint te is csak magolni tudsz, eszed az nem sok van :D

Amúgy mit nem lehet azon megérteni, hogy ez egy felelősségteljes, felnőtt döntés??? Az élet nem disney mese, ahol a hercegnőre rátalál a herceg, és mámorban meg vattacukor felhőben úszkálva élnek le együtt 50 évet amíg meg nem halnak.

Te vagy nagyon nagyon gyerek és felelőtlen. Utálom ha egy felnőtt ember még mindig egy tini agyi szintjén van. Szerintem ne házasodj össze ha a gyerek lelkednek ekkora törést okoz egy hülye papír....

2017. szept. 24. 14:16
 18/34 anonim ***** válasza:
29%

Sehogy. Nem mennék hozzá.

Aki már ilyenkor a váláson gondolkodik, az ne vegyen el. Sőt, ne is raboljuk egymás idejét.

2017. szept. 24. 14:24
 19/34 anonim ***** válasza:
46%
5 éve vagyunk együtt a párommal, szintén gimiben jöttünk össze, szintén depressziós vagyok/voltam, volt is öngyilkossági kísérletem. De ezeknek nem tudom mi köze a szerződéshez. Én is iratnék, ha a párom nem hozza fel hogy irassunk akkor én fogom. Ez így korrekt szerintem, hogy ha válásra kerülne a sor (ne kerüljön, persze, de sose lehet tudni), akkor nincs az, hogy na ez az enyém, az a tiéd, hanem amid volt azt viszed te, ami az övé volt azt viszi ő, a közöset meg felezitek. Nem értem ez miért gond. Ha úgyse váltok el akkor nem mindegy?
2017. szept. 24. 14:25
 20/34 anonim ***** válasza:

Sehogy, mi nem írtunk. Nincs házasság előtt szerzett vagyona egyikünknek sem, mindent közös erővel szerzünk/szereztünk meg, és bár van különbség kettőnk fizetésében, nem annyira drasztikus, hogy legyen értelme "tiéd" és "enyém" szavakon rugózni. Ha válásra kerül a sor, akkor bízunk benne mindketten, hogy vagyunk olyan felnőttek, hogy külön szerződés nélkül is meg tudunk egyezni egymással, nem beszélve arról, hogy a közösen szerzett vagyont abszolút korrekt felezve megosztani.

Amin aggódnék, az a gyerekek és a macska "felügyelete". Azt viszont hiába írod be házassági szerződésbe, igenis komoly törvények vonatkoznak rá (nem a macskára, nyilván, de azért őt is nagyon szeretjük), amit nem tudsz kikerülni mert a gyerek jogait érvényesíti a bíróság, nem a te akaratod.

Amúgy őszintén nem értem, hogy ha valahol nem olyan extrém drasztikus a jövedelemkülönbség mint mondjuk a Vajna famíliában, ott mégis mi értelme és mi szüksége a házassági szerződésnek. Nálunk a rokonságban volt egy nagyon csúnya válás, ahol igenis volt házassági szerződés, azt ló...-t nem ért, így is simán elhúzták a procedúrát 5 évig, aztán még most sem ért teljesen véget.

2017. szept. 24. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!