Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"MIT CSINÁLJUNK"? Mindig ezzel nyaggat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párommal péntek 4-től vasárnap este 8-ig tudok együtt lenni. Távkapcsolat, ő kollégista, én pedig most otthon vagyok, szeptembetől iskolát kezdek.

Elvárja, hogy minden szabadidőt együtt töltsünk, de amint találkozunk, az első kérdése, hogy: Na, mit csináljunk? Ezt napi 6x megkérdezi minimum.

Mindig mondok neki ötleteket: nézzünk filmet, sétáljunk, parkba menjünk, biciklizzünk, piknikezzünk, mozizzunk, erdőbe kiránduljunk, fagyizzunk, sütizzünk, videójátékozzunk, főzzünk együtt,szóval igenis mondom az ötleteket, de elmondása szerint ezek nem izgalmas programok. Mondtam neki, hogy sajnos nem minden emberfia teheti meg, hogy naponta menjen vidámparkba vgay állatkertbe, annyi pénzem nincsen. Minden órában meg nem tudok kitalálni izgalmas programokat.

Pl. megnézünk egy filmet délután, utána rámnéz, hogy na, mit csináljunk? És hogy kimegy pisilni, addig gondolkozzak, ő is fog.

Én már röhögök, de iszonyat idegesít. Amikor közöltem vele, hogy jó, ha ennyire unatkozik akkor fogom magam és haza megyek, akkor közli, hogy ő nem unatkozik csak nem tudja mit csináljunk együtt. Már hívom a haverjait, az se jó. AMúgy mozgalmas életet él, a koliban annyit tanulnak mint a nyű. De haza jön és rákezd erre a hülyeségre.

Közöltem vele, hogy akkor foglalja le egyedül magát, én olvasok, és akkor együtt is vagyunk és csinál amit akar, mire kiakadt, hogy az milyen már, hogy ÉN OLVASOK amíg ő ott van, és, hogy ő biztos nem néz egyedül sorozatot.

Mi lehet a baja?

Szakítani nem akarok, mert megakarom ezt menteni, csak nem tudom, hogyan.

22 évesek vagyunk.

2017. jún. 14. 15:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálok vázlatos lenni, én ezekre gondolnék:

1. ő is tegyen bele legalább annyi energiát, mint amit elvár tőled. Olyan nincs, hogy lerázza annyival, hogy neki nincs ötlete. Nem várhatja tőled mindig a megoldást.

2. tök értelmetlen mereven ragaszkodni az együtt töltött időhöz. Ha mindig minden óramű módjára megy, erőltetetté, megszokottá, unalmassá válik. Hagyjátok abba ezt a "péntek 4-től vasárnap 8-ig" dolgot.

3. ha utálod a hobbiját, akkor csinálja egyedül.

4. felejtse el az elvárásokat. Ez nem így működik. Fejezze ki, hogy mit szeretne, minek örülne. Kérdezze meg, hogy te mit gondolsz erről, te mit szeretnél, te hogy látod. Aztán kössetek kompromisszumot. Tökéletesen elfogadhatatlan, hogy elvárásai vannak, de nem képes/hajlandó komunikálni, figyelembe venni téged és kompromisszumot kötni.

5. szokjátok meg, hogy nem kell minden időt együtt, aktívan tölteni. Főleg akkor nem, ha mondjuk összeköltöztök.

Ha képes/hajlandó egyenlő módon kezelni a saját igényeit és a tiédet, felgoja, hogy téged zavar ez a viselkedés, és úgy általánosságban van >igénye< arra, hogy meg tudjátok oldani ezt a problémát, akkor menni fog. Ha nem képes túllépni azon, hogy neki elvárásai vannak, amiknek meg kell felelned, az ciki.

2017. jún. 14. 16:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Halomnyi ötletem lenne kérlek, és mindegyik úgy kezdődne, hogy "én azt fogom csinálni, hogy..."

Én azt fogom csinálni, hogy beülök a szobába és megnézem eztmegezt a filmet.

Én azt fogom csinálni, hogy elmegyek kirándulni.

Én azt fogom csinálni, hogy moziba megyek.

Én azt fogom csinálni, hogy elolvasom ezt a könyvet.

Satöbbi, satöbbi...

És ha megkérdezi, hogy ő mit csináljon, a válasz az lenne, hogy vagy jössz, vagy találd fel magad!

Ha reklamál a program miatt, akkor jöhet a "tudsz jobbat"?

Ha nem tud, akkor pedig "akkor ez lesz".

Szóval a lényeg, hogy kizökkentsd őt a "méltatlan főnök" szerepéből (mert hát kritizáni az egy olyan dolog, hogy azért nem jár rang, mert AZT mindenki tud! Ahhoz, hogy "méltó főnök" legyen, ahhoz biza a legjobb közös programmal kell előállni).

2017. jún. 14. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!