Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vezethetném rá a páromat (anélkül, hogy kimondanám), hogy ideje családi házat vásárolni?
Tényleg nem értem ezt a nagy ellenségeskedést a Kérdező felé.
Az emberek nem egy sémára élnek, ha nekik, MINDKETTŐJÜKNEK ez így megfelel, akkor nekünk nincs semmi beleszólásunk, különösen nem sértegető, bírálati szinten.
Vannak akik még ma is a hagyományos modellt követik, a férfi dolgozik, a nő otthon van, gyereket szül, neveli.
Hogy a háztartásból mennyire veszi ki a részét, az az anyagi helyzetüktől függ és mi legfeljebb csendben és magunkban irigykedhetünk, de a KETTŐJÜK KÖZTI megállapodást nincs jogunk felülbírálni, akárhogy csorog a nyálunk.
Ez nem azt jelenti együtt élő kultúremberek esetén, hogy a nőnek onnantól kezdve kuss a neve, mert nem azonos anyagi feltételekkel léptek a kapcsolatba!
Nagyon kevés az a pár, ahol ezek a dolgok egálban vannak.
Ahol egyiküknek van lakása, a másik albérletben élt, akkor az utóbbi - nemtől függetlenül - a párkapcsolatban alárendelt szerepet kell hogy betöltsön?
Arra kért választ a Kérdező, hogy hogyan tálalja azt a vágyát, hogy kertes házban nevelje fel a gyerekeit?
Erre egy-két válaszolót leszámítva nem kapott választ, csak irigy OFF-okat, ami pedig a Gyakori szabályzatával ellentétes.
"Vannak akik még ma is a hagyományos modellt követik, a férfi dolgozik, a nő otthon van, gyereket szül, neveli. "
Szerintem nem a hagyományos modellel volt a baja a legtöbb válaszolónak (egy-két kivétellel, persze), hanem hogy a kérdező nem őszinte.
Ha szerinte rendben van, hogy eltartja a párja, akkor sehogy sem értem, miért nem fér bele a világképébe, hogy ezen a sémán belül őszintén kérjen valamit. Ha valaki úgy érzi, hogy alakoskodnia kell, akkor talán mégsem érzi fairnek a felállást.
22/23
Ebben teljesen igazad van, magam is így gondolom.
Nem is ezekkel a válaszokkal volt problémám.
Igen, az a probléma, hogy a Kérdező nem érzi magát egyenrangú félnek az anyagiak miatt a kapcsolatban
" ...mivel én nem hozok pluszt a háztartásba anyagilag - és nem is fogok -, ezért nem szeretném konkrétan kimondani."
Nos, ez a hiba!
Ha ők kötöttek egy egyezséget, akkor abba simán bele kellene férnie az őszinte kommunikációnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!