Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek lusta a barátom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lusta a barátom?

Figyelt kérdés
Két éve kellett volna diplomáznia, de mivel nincs nyelvvizsgája, meg a diplomamunkája sincs kész, ezért nem kapott még diplomát. Nyelvszakos tehát elvben egy középfokú nyelvvizsga nem okozhatna neki gondot. Elég szegény családja van, lehet, hogy nem tudják összerakni egy nyelvtanfolyam árát. Néha rákérdezek a nyelvvizsgára, olyankor azt mondja,tanul rá és hogy B1-es szinten van. Egész nap otthon van. Más: érezhetően kevés barátja van, és amikor felvetettem, hogy menjünk el ide- oda közösen, akkor azt mondta, hogy van neki elég, nincs szüksége többre. Pedig szerintem jót tenne neki, ha megismerne embereket. Szerintetek?

2017. márc. 8. 09:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Büfészakon kardoskodhatott, de itt a vége :(
2017. márc. 8. 11:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Én kőkemény reálos létemre el tudtam oda jutni, hogy legyen két nyelvvizsgám. Nem azt mondom, hogy másnak is ilyen könnyen menne, hiszen ez nem csak szorgalom, de tehetség kérdése is... mint ahogy egy matek emelt érettségit se fog valaki letenni ötösre pusztán szorgalomból.

Viszont egy nyelvszakosnak azért kéne, hogy legyen annyi nyelvérzéke és nyelvtanulási kompetenciája, hogy letegyen egy nyelvvizsgát. Minimum egy, a szakjával rokon nyelvből, vagy a közismerten nem túl nehéz eszperantóból.

És nem, nem csak tanfolyamon lehet nyelvet tanulni, főleg egy nyelv szakosnak. Azok mondjuk tényleg horror árban vannak, de az internet korában rohadt jól meg lehet tanulni egy nyelvet külön tanfolyam nélkül is.

Hogy lusta-e? Ennyiből nem lehet megmondani. Más okai is lehetnek annak, hogy nem tud/akar levizsgázni. Akarja egyáltalán azt a diplomát? Önszántából jelentkezett oda?

A másik dolog: a barátok terén én azt vallom, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a mérvadó. Nekem sincs sok barátom, de nem is érzem azt, hogy attól jobb lenne, ha több lenne. Nem vagyunk egyformák, így abban egyáltalán nem lehetsz biztos, hogy neki az jobb lenne, ha mennyiségileg több barátja lenne. Az tényleg nem ártana, ha néha kicsit kimozdulna, mert a négy fal között bizony könnyen be lehet fásulni, de ez a kimozdulás nem feltétlen kell, hogy ezernyi barát társaságában történjen. :)

2017. márc. 8. 11:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem lusta ha itthon semmi tevéssel tölti az időt, ha már idáig eljutott és okos is, nem kene abbahagyni.

Otthon van , mit csinál?

Szerintem beszelges el vele, de komolyan :( de mond azt is hogy nem akarsz szakítani.

Nem tudom hogy hány évesek vagytok de jövőre gondolt már, lakás, rezsi, extra kiadás pl... ruha stb... valtozon meg ha akar téged, fel év nem sok de mégis v mi.

Mi lesz később?

Mond neki azt hogy a jövőre tekintve neked más gondolataid vannak, mint az utóbbi pár héten tapasztaltál.

Össze fogja magát szedni csak be van fordulva szerintem.

2017. márc. 9. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!