Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet, hogy a barátom pszichop...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, hogy a barátom pszichopata?

Figyelt kérdés

A szó szerinti jelentésre, a konkrét pszichés zavarra gondolok. Két éve vagyok együtt vele, és egyre erősebb a gyanúm, hogy egyáltalán nincsenek érzései.

Egy magas beosztású, jól kereső emberről van szó, aki képes bárkinek a szemébe hazudni, ha azzal elérheti a célját. A saját szüleit is rendszeresen manipulálja, és szerintem engem is, legalábbis hajlamos egy-egy történetnek csak az egyik oldalát elmesélni, hogy abból ő jöjjön ki pozitívan. Egyik "barátja" anyukája meghalt, ő pedig együttérzően viselkedett, de később beismerte nekem, hogy csak a barátja támogatására volt szüksége (nem anyagi támogatás).

Elég hirtelen haragú, de nem erőszakos. Nem tud veszíteni, még egy hülye társasjátékot sem lehet vele játszani anélkül, hogy ne idegeskedne rajta.

Nekem gyakran mondja, hogy szeret, de az is idegesíti, ha megpuszilják, a szexben teljesen érzések nélküli.

Lehet, hogy nem szeret senkit, még engem sem, és tényleg pszichopata? Mit gondoltok?

2017. jan. 26. 10:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
# 9: Ez egészen biztosan nincs így. A kiemelt jellemzők bármelyik nárcisztikusra igazak és a legtöbb borderline személyiségzavarosra is. Ezt még egy pszichológia alapdiplomával is illik tudni, egy igazságügyi orvosszakértőnek meg pláne.
2017. jan. 26. 11:41
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Az, hogy örömet okoz más szenvedése, vagy a mások iránti fájdalom keltés, egyáltalán nem jellemző rá. Inkább csak nem foglalkozik vele, a saját érdeke a fontosabb.

2017. jan. 26. 11:42
 13/22 anonim ***** válasza:
#10 Megírtam. Talán a te böngésződ is kiemeli kék színnel. Nem olyan nehéz megtalálni.
2017. jan. 26. 11:47
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Ezek nekem inkább, a karrieristákra jellemző vonások. A saját cél érdekében, simán hazudnak. Veszíteni, még egy egyszerű játékban sem képesek. Bárkit manipulálnak, ha nekik az úgy jó.
2017. jan. 26. 11:49
 15/22 anonim ***** válasza:
#10 Megírtam. Talán a te böngésződ is kiemeli kék színnel. Nem olyan nehéz megtalálni.
2017. jan. 26. 11:50
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Ezek nekem inkább, a karrieristákra jellemző vonások. A saját cél érdekében, simán hazudnak. Veszíteni, még egy egyszerű játékban sem képesek. Bárkit manipulálnak, ha nekik az úgy jó.
2017. jan. 26. 11:50
 17/22 anonim ***** válasza:
#13 - Azt írtam, megbízható forrásból, nem ilyen hakni áltudományos szennyoldalról, mint amit linkeltél.
2017. jan. 26. 12:16
 18/22 anonim ***** válasza:
81%

# 8: "A pszichopata legalapvetőbb jellemzője a gonoszság, az hogy ok nélkül árt másoknak és ezt élvezi."

Ezt az ostobaságot honnan szedted?

2017. jan. 26. 12:26
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

# 15: Nagyszerű! Akkor a 2., 7., és 13. pontok alapján (megvan a három szükséges kritérium) az összes itt siránkozó, nőgyűlölő pasi valójában pszichopata!

(Irónia volt. Attól, hogy valamit a neten írnak, még nem lesz igaz.)

2017. jan. 26. 12:33
 20/22 kolosszus22 ***** válasza:
100%
Igen, ezek a pszichopata viselkedés jellemzői közé tartoznak, jó eséllyel az, de igazából lényegtelen, hogy most őt orvosilag pszichopatának kell-e titulálni vagy sem. Ennyi visszataszító tulajdonságot, mint amit felsoroltál... ez bőven elég ahhoz, ha van eszed menekülsz onnan. Nagy boldogságot nem jósolok a jövőre nézve.
2017. jan. 26. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!