Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én szeretnek szakallat noveszteni de a baratnom nem engedi, most mi legyen?

Nekem speciel nagyon érzékeny a bőröm, és kipattogok, ha párom borostás. Ezt ő is tudja, ezért megérti, ha olyankor nem nagyon adok puszit, csak a szájára, és amint tudja, le is szedi.
Persze, ha túlnő a szúrós fázison, akkor ízlés kérdése, nekem sem tetszik, hiába ápolt, és hiába imádom páromat. Ettől függetlenül sose tiltottam, max nem nagyon simogattam, vagy puszilgattam az arcát. Én megértem, ha a másik mindenáron lázadozni, meg változtatni akar a külsején, de azt is meg lehet érteni, hogy ez nem mindenkinek tetszik. Olyan ez, mint a rövid haj lányoknál. Ha egy hosszúhajú lány le akarja vágatni, a párjuk gyakran viselkedik úgy, mint a te barátnőd veled.
Vagy elfogadod, hogy ez neki nem tetszik, és hagyod a dolgot, vagy fontosabb a szabadságod, és rábízod a döntést, hogy így is elfogad-e, vagy elhagy.
Mindkét oldal érthető valahol, hiszen senki sem szeret korlátozva lenni, illetve azt sem, ha a párja olyan irányba kezd el változni, ami nem felel meg az ízlésének.

#16-os:
Nagyon egyoldalúan gondolkozol és csak a külsőségeknél ragadsz le. Semmi baj, vannak ilyen emberek is.
Itt nem az a kérdés, hogy mit meg ne tennénk a párunkért/házastársunkért, mert nyilván mindenki a kedvében akar járni a másiknak, mind a hétköznapokban, mind pedig az ágyban.
Hanem, arról van szó, hogy nem szabad korlátoznunk sem a másikat semmiben!
Meg kell hagynunk egy kapcsolatban a másik szabad akaratát és személyiségét is, nem nyomhatjuk el, semmilyen módon.
Pl:
Ha a férjem le szeretné borotválni a szakállát, meglepődnék, mert nagyon jól áll neki és nagyon szeretem a szakállát, de sosem tiltanám meg neki, vagy kérném azt, hogy ne tegye.
Ugyan úgy tetszene és gerjednék rá és szeretném szakáll nélkül is, mint szakállal, hogy a szakállas példánál maradjunk.
Vagy, vegyük a férjemet, hosszú haj párti (volt).
Egyszer kitaláltam, hogy szeretném levágatni a hajam (derékig érő volt, tehát nagy változás) vállig érő hajra. Ő is meglepődött, de sosem mondta volna azt, hogy ne tegyem. Azóta számos hajviseletem volt már, de neki mindegyik tetszett, mert nem csak a hajamért vagy öltözetem vagy az alakom miatt szeret, hanem az egész "lényemért" és ez fordítva is igaz.
Ha valaki már nem gerjed a másikra mert levágatta a haját, máshogy öltözik, szakállat növesztett vagy bármi más egyéb, az már nem is igazi kapcsolat, az csak a külsőségeken alapult és nem igazi szerelem volt.
Kedves Kérdező elnézést az off-ért!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!