Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy így érzek? Hogy ennyire megterhel érzelmileg egy kapcsolat? 22L
Kedves Kérdező!
Érzékeny vagy, rágörcsölsz a dolgokra, volt párom is ilyen volt, néha attól is összerezdült, hogy bárki hozzáért, akár a saját családjából is. Próbáld megnyugtatni magad, nincs semmi gond vagy miért aggódni.
2-es kérdező: A te reakciód ilyen helyzetben szerintem teljesen normális, amikor kiderült, hogy a volt párom megcsalt fizikai fájdalmat éreztem. 24F
#4 Érdekes :D Amikor én tudtam meg ezt az infót (megcsalás), akkor én elvesztettem az egyensúly érzékemet, a látásom gyengült (fekete foltokat láttam magam előtt), és úgy éreztem, hogy hullámzik a levegő mindenütt, mint nyáron az országút felett a melegben. :)
Szerintem a magas vérnyomás okozhatja ezt nem? :)
Amit te érzel az nem érzékenység, inkább szorongás. Komoly problémákat tud okozni (én például majdnem összeestem a buszon, mert légszomjam lett, felfordult a gyomrom, pedig nem volt tömeg, se nagyon meleg. Plusz elég sokáig szenvedtem mellkasi fájdalmaktól, emésztési panaszoktól).
Ha orvost nem engedhetsz meg magadnak, akkor mindenképp olvass utána a szorongásnak, illetve a pánikbetegségnek is, koncentrálva a megoldásra. (Fontos, hogy ne hergeld magad a problémába, csak megismerd, és tényleg ki akarj lábalni belőle.) Szedj magnéziumot és b6 vitamint, más gyógyszert, nyugtatókat inkább ne. A probléma a fejedben van, és ezt helyre is lehet hozni beszélgetéssel, ön- és emberismerettel, illetve önbizalom fejlesztéssel.
Az is lehet,hogy szorongok, a tömegközlekedésen régebben éreztem én is hasonlót,hogy majdnem elájultam,légszomjam volt.
Jobban bele fogok merülni a témába amint engedi az időm,bár régebben olvastam a mérgező szülőket és pár Csernus könyvet, megérteni megértettem a dolgokat,de segíteni nem sokat segtett.
Szia Kérdező, 3-as vagyok. Igen, sajnos sokat olvastam erről (privátban nagyon érdekel a pszichológia).
Van a fejlődésnek egy szakasza babakorban, amikor az derül ki, a csecsemő tud-e a szülőjére (főleg az anyjára) számítani. Kiegyensúlyozott-e az anya, ott van-e a gyereknek. Persze nem arról van szó hogy lesi minden kívánságát, inkább az, hogy ha szüksége van rá, érezheti-e, hogy ott van. Később, kisgyermekkorban is előbukkan ez, és ha a szülő nincs "ott", konkrétan vagy érzelmileg, kialakul ez a szorongás. :( Nálad sajnos nagyon súlyosnak tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tenni ellene!!
Ha utánaolvasol, nagyon tudom ajánlani Almási Kitti Bátran élni - Félelmeink és gátlásaink leküzdése c. könyvet illetve a többi publikációját. És próbálj meg önfejlesztő, önsegítő körökbe is elmenni, az olcsóbb, mint a pszichológus. Ja, és, ez is ingyenes, nézz utána a "gyógyító" meditációnak. Nekem is sokat segített a szorongás, feszültség leküzdésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!