Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom szeretné, ha beleírn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom szeretné, ha beleírnám a szakdogámba. Mit tegyek? 21L

Figyelt kérdés

Durván 7 hónapja vagyunk együtt. Őszintén 21 éves, nálam 1 évvel később diplomázik.

Készül a diplomám vázlata, ő is elolvasta és rosszul esett neki, hogy a köszönetnyilvánítás részben nem találta a saját nevét. Párok, akik hasonló helyzetben voltatok, mit tettetek?

2016. dec. 20. 01:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Mit? Gondolkozz el azon, jó-e egy olyan fazon, aki ennyire egoista, és aki tud egyenlőként tekinteni rád, hogy ne követeléssel/elvárással legyen feléd.

A barátságnak az alapja, hogy senki nem alárendelt, a barátság pedig sok jó dolog nélkülözhetetlen alapja.

Konkrétan a kérdésre: hát akkor betenném úgy a nevét, hogy mindenki másét is, pl. ABC rendben, és akkor keresse ki magát a kis világközepe :)

2016. dec. 20. 09:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarja, hogy beleírd? Segített a kutatómunkában a könyvtárban? Elment veled vulkáni kőzetet gyűjteni Izlandra? Milyen érdeme van, ami miatt bele akar kerülni? Az hogy szeret, vigasztal, bátorít szerintem alap, én csak a szakmai segítséget tüntetném fel. Nem is értem a kérdést, sosem hallottam még ilyenről.
2016. dec. 20. 09:45
 13/24 anonim ***** válasza:
Én szimplán nem írnék bele köszönetnyilvánítást egyáltalán. Max a tanárokat, ha nagyon muszáj valamit, és akkor nincs mire hivatkoznia, hogy miért rinyál - de ezt nem is értem soha. :) Nálunk nem volt divat ez a köszöngetés, jóval a megírás után hördült fel ismerős, hogy de hogy hagyhattam ki, ez milyen bunkó, stb - mégis ötös lett a szakdogám, nyalizás nélkül...
2016. dec. 20. 10:05
 14/24 Sunshinedoll ***** válasza:
59%

Támogatott? Segített? Miért várja el, hogy beleírd :D Én nem írtam bele az enyémet, pedig én egy évig voltam vele :D A családod azért kiskorod óta biztosította a tanulmányaidat, érthető, ha beleírod őket. Ő mit csinált? 7 hónap nem nagy valami.

Szerintem ez olyan felesleges hisztizés, de tényleg :D Én még a húgomat se írtam bele, csak a szüleimet, pedig együtt nőttem fel vele. Nabumm :D

2016. dec. 20. 10:34
 15/24 anonim ***** válasza:

Igaz, egy szakdogába nem is kötelező elem a köszönetnyilvánítás. Meghagythatod a disszertációra :)

"te valami kisfiúval vagy együtt, egy igazi férfit rohadtul nem zavarna egy ilyen"

Azért az is elég gyerekes kényszernek tűnik, hogy valaki meg akarja mondani, ki mitől lesz igazi férfi/nő :D

2016. dec. 20. 10:56
 16/24 A kérdező kommentje:
Segített a szövegezésben (javítgatni).
2016. dec. 20. 11:31
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

Senkit nem szeretnék megbántani, de egy szakdolgozat azért nem egy Nobel-díj... Az egyetemi oktatók évente tucatnyi hasonló nagyságrendű publikációt készítenek és igencsak mosolyogtató olvasni, amikor egy-egy hallgató felmagasztalja önmagát, mert képes volt önállóan elkészíteni egy 30-60 oldalas írásbeli munkát. Ilyen alapon minden beadandóba bele lehetne írni, hogy "köszönöm a családomnak, hogy elmosogattak helyettem, amíg én a dolgozatomat írtam".

Ha a párom véletlenül beleírna a diplomamunkájába (ami történetesen a harmadik neki), akkor azonnal lebeszélném róla, tudván, hogy ez mennyire megmosolyogtató egy oktató szemével. (Megjegyzem, a családnak szóló köszönetnyilvánítás is az.)

A szakdolgozatban kizárólag a szakmai támogatást kell megköszönni, azt is csak abban az esetben, ha valaki ténylegesen szolgáltatott információkat a dolgozat elkészítéséhez. A köszönetnyilvánítás nem öncélú, hanem ebből tudja a konzulens/opponens, hogy a hallgató ténylegesen utánajárt a dolgozatában szereplő adatoknak. Meg lehet köszönni továbbá a nyelvi lektorálásban nyújtott segítséget, ha volt ilyen (bár elég vicces, amikor a többszöri átnézés ellenére még mindig tele van a dolgozat hibákkal).

A köszönetnyilvánítás célja tehát NEM az, hogy kiderüljön, hogy a hallgatónak milyenek a családi viszonyai, ez az értékelés szempontjából senkit nem érdekel. A köszönetnyilvánításnak a dolgozatba fektetett szakmai munkáról kell(ene) további információt nyújtani, a külső konzulens(ek) személyéről és a dolgozathoz való hozzájárulásáról. Minden más felesleges, öncélú és megmosolyogtató.

2016. dec. 20. 11:31
 18/24 anonim ***** válasza:

Micsoda problémák.

Ha nem hisztizett csak roszúl esett neki ,akkor nem halsz bele ha beleírod.

2016. dec. 20. 12:39
 19/24 anonim ***** válasza:

Én már a kérdést sem értem.... anno az én szakdolgozatom történeti résézt az akkori fiúm 8 jelenlegi férjem) írta... de a köszönet nyílvánításban meg sem jelent... mert nem illik oda sem az,ohgy őt külön és sem az nem volt követelmény,ohgy a családot emlegessük. Így nincs benne.. persze száűmtalanszor megköszöntem neki és segítettem az ő szakdolgozata szövegezésében és átolvasásában.. de én sem szereplek a köszönet nyilvánításában..... és nem dőlt össze a világ.

Ha neki ez ennyire fontos elég kicsinyes.... gondolkodj el megéri-e a 7 hónapot ez a pasi.. mert az ilyen csak pasi... Miért is várja el,ohgy névleg megemlítsd?

2016. dec. 20. 14:22
 20/24 anonim ***** válasza:
Nyiss naplót azokról az egoista hülyékrő,akiket dobtál,oda ha szeretné azonnal beírhatod. Pasi voltam és tökön bökném magam ,ha ezen nyavajognék.
2016. dec. 20. 17:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!