Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom állandóan tartozik, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom állandóan tartozik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Párom rendszeresen tartozik pénzzel. Megadja a tarzozását, pár nap múlva megint kér. Felutal magának 20-22.000 Ft-ot szerencsejáték oldalakra, elveszíti az én pénzemről pedig úgy beszél,mintha közös lenne. Most is tartozik egy húszassal, megbeszéltük hogy mikor adja ide, úgy volt h vendégei lesznek, de végül nem mentek. És tegnap mondta,hogy ha mentek volna hozzá akkor nem adta volna vissza a pénzemet... Merthogy nekem most úgyse kell. Miért ő dönti el, hogy nekem mikor kell? Ha rá van szorulva, én adok szívesen, de nem úgy, hogy a saját pénzét meg eljátsza..... Meg nem állandó rendszerességgel...
2016. dec. 1. 10:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az ilyen jatekfuggo, cigis prolikban mit latnak meg nok? A felszin alatt melyen eldugott eszt? Nokent nem fogom soha megerteni...
2016. dec. 1. 11:03
 12/20 anonim ***** válasza:

"Az ilyen jatekfuggo, cigis prolikban mit latnak meg nok? A felszin alatt melyen eldugott eszt? Nokent nem fogom soha megerteni..."

Ezeknek az embereknek is van vagy lehet jó oldala. Alighanem pont azt tudja megadni neki, ami hiányzott: szeretet (látszata), odafigyelés (látszata), kedvesség, hízelgés stb.

2016. dec. 1. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:

Aki szerencsejáték függő az külföldön is az lesz!

Csak nem olyan kicsiben fog játszani mint otthon, hanem nagyobb pénzekben.

Ha jót akarsz magadnak, és be szeretnél futni külföldön, akkor nélküle jösz ki, és elhagyod.

Én kint élek, pont a minap beszélgettem egy ismerőssel, hogy egy másik szintén közös ismerős (már 6-7 éve kint élő) nyert valami 20000 euro feletti összeget. Na mondom akkor az szép kis pénz, abból vehetne valami jó kis autót. Erre mondja á hagyjad már pont arra elég a pénz hogy kifizessék a tartozásaikat.... Pfff szóval ilyen egy szerencsejátékos élete. Erre tényleg azt tudom mondani aki hülye haljon meg.

5 éve leszek kint lassan, nemhogy tartozásaim nincsenek (volt 5 milla hitelem), de van egy viszonylag jó autóm, és pénzem hogy kb otthon megyeszékhelyen két lakást tudnék venni. Szóval döntened kellene mit szeretnél a függő barátoddal végigszenvedni egy életet, avagy biztonságban élni.

2016. dec. 1. 11:32
 14/20 A kérdező kommentje:
A kedvességet se kapom meg mindig...volt h 1,5 hétig nem találkoztunk (80 kmre lakunk egymástól) elmentem hozzá és a bolt előtt találkoztunk a haverjaival, megkérdezték tőle h feljöhetnek e sörözni. Én meg mondtam, h csak most jöttem. Persze a párom azt mondta,h gyertek nyugodtan. Merthogy ő a haverjainak nem mond nemet... Szóval én hajnal 2 ig ültem magamban, míg ő a garázsba sörözött a haverjaival. Persze ezt is úgy kiforgatta,h még én éreztem "hisztisnek" magam.
2016. dec. 1. 11:33
 15/20 anonim ***** válasza:
Megmondanád, mi tart téged még mindig egy ilyen minősíthetetlen alak mellett??
2016. dec. 1. 12:10
 16/20 anonim ***** válasza:
56%
Mondom én, hogy függő a csaj! Kapcsolatfüggő.
2016. dec. 1. 12:21
 17/20 Költőnő? ***** válasza:
74%

Az a baj, hogy sokan nem értik, hogy funkcionál egy függő a mindennapokban. Dependens személyiség már kicsi korban kialakulhat, csak nem ismerik fel időben és mivel ez nem hagyományos személyiség zavar vagy betegség, gyógyszerrel nem is gyógyítható, hát az idő előrehaladtával csak mélyül. Aztán ez sokmindenben megnyilvánul. Van aki csak normális társas kapcsolatok kialakítására lesz képtelen, van aki pedig egy adott irányba (választott "szernek" hívják), "indul el" és abban teljesedik ki. Utóbbi esetben a függőség ténye hamar láthatóbbá válik, de a kialakulásának okát ritkán tárják fel ténylegesen, így a kezelés is csak tüneti. Aki érzelmektől függ, az sokszor el sem jut a diagnosztikáig, hisz a barátok, a család nem is tudják mi ez és csak legyintenek, áhh szard le, ne add fel, keress jobbat, vagy a világra és a környezetre fognak mindent. Mire egy dependens személyiség eljut eddig, addigra kitanulja a tuddattalan játszmák hatalmát. Felelősséget soha, semmiért nem vállal, pláne nem a kudarcaiért, a bukásaiért. Mindig mindenért más a hibás. A szülő, a társ, a barátok, a társadalom, a nők, a férfiak, stb.

Egy függő hatalmas manipulátor, mártír, szent. Bármilyen helyzetben képes elérni, h a másik együttérezzen vele és még ő érezze szar alaknak magát, ha nemet mond neki egy kérésre.

Ezt egy módon lehet megtörni. "Betegségtudattal", önismerettel, kitartó, következetes munkával és a változás tényleges akarásával.

Ameddig a függő nem akar igazán változtatni, és a környezete nem következetes és kiszolgálja akár az érzelmi, akár a fizikai függőségét, felül a manipulációnak, addig érdemben nem változik semmi.

2016. dec. 1. 12:22
 18/20 A kérdező kommentje:
Ezek szerint ha valaki feltesz itt egy kérdést az rinyál? Egy éve vagyunk együtt és az elmúlt 3 hónapban van ez. Én választottam, igen, de 7 hónapig semmi gond nem volt ilyen téren.
2016. dec. 1. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:
És? Most ilyen lett. Hagyd ott. Mégis mit akarsz tenni? Kötve hiszem, hogy eddig mást lett volna, csak épp nem vetted észre.
2016. dec. 1. 22:46
 20/20 anonim ***** válasza:
38%

"És? Most ilyen lett. Hagyd ott."

Ja, kívülről nézve ez pont ennyire egyszerű. Jóérzésű ember meg nem így működik.

Ettől függetlenül tényleg át kell gondolni, Kérdező, hogy el tudod-e így képzelni vele a jövőt. Le kell ülnötök megbeszélni az egészet, meg kell értetned vele, hogy a baj nála van, és neki kell akarnia kezelni, te maximum támogatni tudod ebben.

Ha egyáltalán akarod.

De igen, sajnos úgy néz ki a dolog, hogy ebből szakítás kéne legyen. :(

2016. dec. 3. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!