Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig kell elviselni azt, hogy rönkre teszi a családot?
Férjem indított egy vállalkozást 2 hónapja, amibe több millió forintot rakott,( hitelből) és semmi bevételünk nincs még. Azóta is öli bele a pénzt, kölcsönkéreget, már 5 embernek tartozik 30-40 e fttal. Nem látom az alagút végét. Csekkjeinket sem tudtuk befizetni, mert annyira beletette az összes pénzt a vállalkozásba, ha anyuék nem adnának nekünk ételt, azt sem tudnánk venni. Nem értem mi lett vele. És ő még mindig lát reményt ebben.
Itt a 3 éves gyerekünk is. Most jár le a gyesem, már meg is van a munkahelyem, jövőhéten kezdek, hogy legalább ételt tudjak venni és a csekkeket befizetni. Ma pl jött egy büntetés is neki.
Rengeteget veszekszünk már.
Előtte biztonságos életünk volt, nem volt semmi probléma.
Úgy érzem totál tönkre tett bennünket.
Én eddig türelmes voltam.
Nem tudok már kedves lenni vele...pedig szeretem.
Mit csináljak?
Nem akarlak riogatni, de haverom vállalkozása az első évben egy milliós mínusszal zárt.
Ma (4-5 évvel később) már kényelmesen megél belőle az egész család, eljárnak nyaralni, semmi se drága, hó végén is szórja a tízezreseket. De addig ki kell bírni, amíg egy vállalkozás beindul.
Nem mindegy, hogy te tudtál-e erről, és úgymond áldásod adtad, vagy a megkérdezésed nélkül ment a saját feje után.
Az sem mindegy, milyen vállalkozásba kezdett. Pl. 20 éve elég sokan befürödtek a biogilisztával. :)
Azt neked kell tudnod,hogy meddig vagy hajlandó elviselni,de egy vállalkozás életében a két hónap az semmi.
Nekem úgy tűnik,hogy túl korán és felkészületlenül vágott bele,de ettől a kezdeti nehézségek után még lehet sikeres.Persze erre nincs semmi garancia.Rajtad áll,hogy támogatod-e benne,vagy valami radikális lépésre szánod el magad,mert úgy érzem erre készülsz.
Mi is ceget nyitottunk a ferjemmel amikor nem volt munkank. 2 evig mukodott, aztan rajottunk, hogy megis jobb, ha inkabb valamilyen allas utan nezunk. Igazsag szerint 2 ev alatt epphogycsak a kotelezo kiadasokat + valamennyi minimalis bert tudtunk magunknak kifizetni (kb 1000 euro/fo/ho.) Pedig dolgoztunk, latastol mikulasig...
Kb beindult volna mire elegunk lett. Igy az osszes szamla es tartozas kifizetese utan kiszalltunk belole talan meg epp idejeben, 3000 euro plusszal. Ami nem sok, de legalabb nem vagyunk minuszban. Es mivel tanacsado ceg volt, nem tettunk bele kulonosebben penzt.
Egy vallalkozas nagyon ritka esetben fial rogton. Nyilvan fugg attol, hogy milyen tevekenyseget vegez, illetve milyen lehetosegek vannak.
Mindenesetre apakent es csaladfokent meglehetosen felelotlennek tartom s ferjed. Plane, ha ugy vagott bele, hogy nem volt igazan uzleti terv a dolog mogott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!