Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emiatt már lehet, hogy szakítanom kellene?
Én magamról tudom, hogy nem tudok kijönni olyannal hosszú távon, aki nem szellemi partner számomra. Sajnos, vagy nem sajnos átlagon felüli IQ-val vert meg a sors, ami egy nőnél sokszor hátrány. Nem vagyok rá különösebben büszke, születési rendellenességnek tartom, de bárhogy is igyekszem, nem tudok butább lenni (próbáltam már szőkére festeni a hajam, érdeklődtem, hogy van-e olyan agysebész, aki kioperálna pár agysejtemet, de sajnos nem vállalta senki).
Na jó, sok irónia volt a fentiekben, de valóban sokszor hátrányként élem meg a magas IQ-t. Többek között épp azért, mert nálam alacsonyabb IQ-jú emberekkel nem találom a közös hangot, és ők ezt nem érzékelik. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor olyasvalakivel beszélgetek, aki épp tanulgat egy nyelvet, amit én anyanyelvi szinten beszélek. Ő érthetően büszke arra, hogy képes összerakni három értelmes mondatot az adott nyelven, és nyilván lehet is, de számomra az ilyen társalgás nem élvezetes. Ha valaki számomra nem szellemi partner, az élvezheti velem a társalgást, de én sajnos vele kevésbé élvezem, és ezt roppant kínos megmondani...
Ismerve magamat én tudatosan olyan társat kerestem, akinek magas az IQ-ja, művelt, tanult (igen, ezt így mind egyben kerestem). Természetesen ez önmagában nem jelent semmit, sok más tényező is szerepet játszik egy harmonikus kapcsolatban, de ez nálam amolyan "beugró". Mint másnak a külső... Átlagember ránéz valakire: tetszik, nem tetszik - ez alapján dönti el, hogy érdemes-e vele további ismerkedést folytatni. Én először az agyát "nézem meg" valakinek. Pár órányi társalgásból lejön, hogy mennyire gondolkodik logikusan, mennyire tájékozott, mennyire képes érthetően megosztani a gondolatait, hogyan reagál az érvekre. Szerintem ezt már az ismerkedés során kiválóan fel lehet mérni.
A jelenlegi párom naponta le tud nyűgözni az agyával. Igaz, néha én sem értem pontosan, amit mond, lévén műszaki szakember, én meg humán beállítottságú vagyok, de azért sok a közös téma is (nem szűklátókörű: szinte minden tudomány érdekli és tájékozódik is folyamatosan).
A helyzet az, hogy a világ tele van ostoba emberekkel, nem mindig tudom megválogatni, hogy kik vegyenek körül, de a páromat igen! Ezért társul egyértelműen olyat választatottam, aki megfelel a szellemi igényeimnek.
Ajánlom neked is.
Igen, az kellemetlen, amikor a magas iq-hoz nem párosul megfelelő személyiség, vagy egyoldalúan fejlődik. Az én iq-m is átlagon felüli, de én bárkivel képes vagyok szót érteni. Személyiségfejlesztéssel boldog életed lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!