Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Emiatt már lehet, hogy szakíta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emiatt már lehet, hogy szakítanom kellene?

Figyelt kérdés
Jóval tájékozottabb és (manapság már ezt érzem) intelligensebb vagyok a páromnál. Napi szinten tud olyan dolgokat mondani, amiktől a falra tudnék mászni. Olvas valamit és szerinte csak annak van valóságalapja. Nem tudja érvekkel alátámasztani, csak annyival, hogy le volt írva x helyre. Fel sem merül benne, hogy esetlegesen fals információkkal találkozott, vagy csak egy kiragadott részlete volt egy nagyobb dolognak. Amikor pedig mondom, hogy szerintem kicsit mélyebbre kellene ásni (több helyről informálni magát), mert nem jól tudja, akkor ha órákon keresztül próbálnám meggyőzni, akkor sem hinné el nekem. Azonban ilyenkor megkérdezi egy barátját, barátnőjét vagy valaki olyat, aki szerinte értékelhető tudással rendelkezik abban a témában és az nekem ad igazat. Most komolyan, nekem kellene türelmesebbnek lenni? Miért nem lehet nekem hinni ennyi alkalom után? Miért kell mindig valaki más véleményét kikérni? Ő is tudja, hogy sokkal tájékozottabb vagyok nála, több dolgot láttam már. Miért kell akkor mindig mást belevonni ebbe? Ennyire nem ismeri el az amúgy nem kiemelkedő, de az övénél nagyobb tudásomat? Mellesleg mindig tanító jelleggel szeretném kijavítani, ami szerintem természetes.
2016. okt. 21. 09:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát, pedig akkor nincs mese, szépen, kultúrált módon, de ajtót kell mutatni. Én is belefutottam ebbe régen többször is és aztán később már magam sem értettem miért nem tűnt fel sokkal korábban a bibi és miképp bírtam elviselni. Nem rosszindulatú dolog ez, se nem nagyképű fellengzősség, hosszútávon működésképtelen és kész. Ha már most ennyire bosszant, akkor sanszos, hogy az idő múlásával egyre jobban idegesítene, a végén meg annyira az agyadra menne, hogy a falat kaparnád tőle. Ha el is fogadná idővel a véleményed, az azon egy csöppet sem fog változtatni, hogy műveltebb/tájékozottabb/intelligensebb vagy nála, már pedig pont ez az a terület, ahol a leginkább kell a hasonszőrűség/kegyenlítettség szerintem (no persze más is kell, hogy passzoljon). Nyilván vannak kivételek, de azok inkább csak a szabályt erősítitk. Ilyen esetben, minél hamarabb zárod rövidre, annál kevesebb "sérüléssel" jár.
2016. okt. 21. 10:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát aki buta nővel kezd, az így jár. Én is kezdtem olyan férfival, aki szellemileg nem volt partner, de egy ilyen kapcsolat ritkán lehet hosszú életű. Keress olyat, alit partnernek tudsz tekinteni, és nem kell tanárosat játszani vele.
2016. okt. 21. 11:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Minek vagy együtt egy ilyen ostoba nővel?
2016. okt. 21. 12:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Pont ezért tettem fel a kérdést, mert eléggé holtponton vagyok minket illetően. És csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy valóban lehet-e ez egy szakítóok, vagy csak én vagyok túlságosan intoleráns. Köszönöm a válaszokat.
2016. okt. 21. 12:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Én magamról tudom, hogy nem tudok kijönni olyannal hosszú távon, aki nem szellemi partner számomra. Sajnos, vagy nem sajnos átlagon felüli IQ-val vert meg a sors, ami egy nőnél sokszor hátrány. Nem vagyok rá különösebben büszke, születési rendellenességnek tartom, de bárhogy is igyekszem, nem tudok butább lenni (próbáltam már szőkére festeni a hajam, érdeklődtem, hogy van-e olyan agysebész, aki kioperálna pár agysejtemet, de sajnos nem vállalta senki).

Na jó, sok irónia volt a fentiekben, de valóban sokszor hátrányként élem meg a magas IQ-t. Többek között épp azért, mert nálam alacsonyabb IQ-jú emberekkel nem találom a közös hangot, és ők ezt nem érzékelik. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor olyasvalakivel beszélgetek, aki épp tanulgat egy nyelvet, amit én anyanyelvi szinten beszélek. Ő érthetően büszke arra, hogy képes összerakni három értelmes mondatot az adott nyelven, és nyilván lehet is, de számomra az ilyen társalgás nem élvezetes. Ha valaki számomra nem szellemi partner, az élvezheti velem a társalgást, de én sajnos vele kevésbé élvezem, és ezt roppant kínos megmondani...

Ismerve magamat én tudatosan olyan társat kerestem, akinek magas az IQ-ja, művelt, tanult (igen, ezt így mind egyben kerestem). Természetesen ez önmagában nem jelent semmit, sok más tényező is szerepet játszik egy harmonikus kapcsolatban, de ez nálam amolyan "beugró". Mint másnak a külső... Átlagember ránéz valakire: tetszik, nem tetszik - ez alapján dönti el, hogy érdemes-e vele további ismerkedést folytatni. Én először az agyát "nézem meg" valakinek. Pár órányi társalgásból lejön, hogy mennyire gondolkodik logikusan, mennyire tájékozott, mennyire képes érthetően megosztani a gondolatait, hogyan reagál az érvekre. Szerintem ezt már az ismerkedés során kiválóan fel lehet mérni.

A jelenlegi párom naponta le tud nyűgözni az agyával. Igaz, néha én sem értem pontosan, amit mond, lévén műszaki szakember, én meg humán beállítottságú vagyok, de azért sok a közös téma is (nem szűklátókörű: szinte minden tudomány érdekli és tájékozódik is folyamatosan).

A helyzet az, hogy a világ tele van ostoba emberekkel, nem mindig tudom megválogatni, hogy kik vegyenek körül, de a páromat igen! Ezért társul egyértelműen olyat választatottam, aki megfelel a szellemi igényeimnek.

Ajánlom neked is.

2016. okt. 21. 14:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, az kellemetlen, amikor a magas iq-hoz nem párosul megfelelő személyiség, vagy egyoldalúan fejlődik. Az én iq-m is átlagon felüli, de én bárkivel képes vagyok szót érteni. Személyiségfejlesztéssel boldog életed lehet..

2016. okt. 21. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!