Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Emiatt már lehet, hogy szakíta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emiatt már lehet, hogy szakítanom kellene?

Figyelt kérdés
Jóval tájékozottabb és (manapság már ezt érzem) intelligensebb vagyok a páromnál. Napi szinten tud olyan dolgokat mondani, amiktől a falra tudnék mászni. Olvas valamit és szerinte csak annak van valóságalapja. Nem tudja érvekkel alátámasztani, csak annyival, hogy le volt írva x helyre. Fel sem merül benne, hogy esetlegesen fals információkkal találkozott, vagy csak egy kiragadott részlete volt egy nagyobb dolognak. Amikor pedig mondom, hogy szerintem kicsit mélyebbre kellene ásni (több helyről informálni magát), mert nem jól tudja, akkor ha órákon keresztül próbálnám meggyőzni, akkor sem hinné el nekem. Azonban ilyenkor megkérdezi egy barátját, barátnőjét vagy valaki olyat, aki szerinte értékelhető tudással rendelkezik abban a témában és az nekem ad igazat. Most komolyan, nekem kellene türelmesebbnek lenni? Miért nem lehet nekem hinni ennyi alkalom után? Miért kell mindig valaki más véleményét kikérni? Ő is tudja, hogy sokkal tájékozottabb vagyok nála, több dolgot láttam már. Miért kell akkor mindig mást belevonni ebbe? Ennyire nem ismeri el az amúgy nem kiemelkedő, de az övénél nagyobb tudásomat? Mellesleg mindig tanító jelleggel szeretném kijavítani, ami szerintem természetes.
2016. okt. 21. 09:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Nem a gyereked hanem a párod, miért kellene őt tanítani? Meg egyáltalán miért akadsz azon ki ha hamis információt mesél, miért nem hagyod rá? Vagy neked annyira fontos a "felsőbbrendűséged" kinyilvánítása hogy képes vagy veszekedni emiatt? Neki is van egója, azt ne is várd el egy embertől se hogy majd megmondja neked hogy okosabb vagy mint ő, mert mindenki a saját igazában él és attól igazabbat nem tudsz senkinek mondani, amiről azt gondolja hogy tökéletes. Szerintem itt nem a pároddal van probléma, hanem veled, mert egoista mód bizonygatod nekünk és a párodnak is hogy okosabb vagy mint ő, közben semmi toleranciát nem mutatsz a barátod felé e téren, helyette inkább: "nekem volt igazam" csak tudod régi magyar mondás szerint, tudod mi jár annak akinek igaza van? A szája.
2016. okt. 21. 09:13
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem teljesen érthető, hogy idegesít az ilyes fajta viselkedés. Engem is idegesítene, ha nem tudod tolerálni akkor igen, szakítanod kellene mert nem illetek össze. Ez változni nem hiszem, hogy nagyban fog nála.
2016. okt. 21. 09:13
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
En 2 evig toleraltam ezt, aztan veget vetettem a dolognak, mert mar kezdett kinos lenni. Azota pedig azt irogatja nekem folyton, hogy o megint ilyen okos, muvelt lanyt szeretne maga melle. Csak akkor sertodik meg, ha kimondom neki nyiltan, hogy az okos, muvelt lanyoknak (nem tudom, rajtam milyen rozsaszinkod volt) nem kell olyan pasi mint o. Hosszutavon szerintem tarthatatlan, mert nem lehet egy jot beszelgetni sem.
2016. okt. 21. 09:21
 4/16 anonim ***** válasza:
Alapvetően igazad van, de lehet, hogy nem mindig kell kijavítani a párodat, ha valamit nem jól tud. Vagy ha kijavítod is, vigyázz hogy ne oktató (kioktató) jelleggel tedd, mert azt lekezelőnek és sértőnek érezheti, hanem mondd el hogy neked más a véleményed erről, vagy egyszerűen csak beszélgessetek a témáról. Amúgy meg embere válogatja hogy ki hogyan reagál erre. Van akit zavar az ilyesmi, de volt olyan barátnőm aki csüngött a szavaimon amikor elmondtam hogy bizonyos dolog hogyan is van valójában, és ezért fel is nézett rám, és ez jó érzés volt. No ez a jobbik eset, de mondom, nem mindenki ilyen...
2016. okt. 21. 09:37
 5/16 anonim ***** válasza:
#2 és #3 - jól leírta! Nem passzoltok össze. Ha már ez ennyire zavar, akkor valószínűleg a "köd" is múlik, tehát nem sok értelme van folytatni. Te csak bosszankodni fogsz. Nincs meg a harmónia egyáltalán..!
2016. okt. 21. 09:42
 6/16 anonim ***** válasza:
Azt hiszem ez így nem fog menni, kár erőltetni. Ha nem erre van igényed, nem leszel boldog. Ennyit nem tudsz változtatni rajta.
2016. okt. 21. 09:45
 7/16 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam, nem tanítani akarom. Csak elmondom a véleményem és elkezdünk beszélni róla, aminek az lesz a vége, hogy ő ezt nem így tudja, szerinte az a valós, amit olvasott. Persze nem lesz ebből soha veszekedés, inkább csak fogom a fejem miatta és magamban morgolódom, amikor nem látja.
2016. okt. 21. 09:47
 8/16 A kérdező kommentje:
Mellesleg én vagyok a férfi.
2016. okt. 21. 09:48
 9/16 A kérdező kommentje:
Amúgy mindig hangoztatja(a kapcsolat eleje óta), hogy mennyivel többet tudok nála és jó új információkkal gazdagodni. Miközben az elején még nem voltak (vagy nem tűntek fel) az ilyen dolgok. Szóval elméletben elismeri a tudásomat, de amikor gyakorlati elmélkedésre adjuk a fejünket, az én szavam semmit sem ér.
2016. okt. 21. 09:51
 10/16 anonim ***** válasza:
31%

Neked.nem egy 98.5 iqs csaj kell, ennyire analgabéta gondolkodási szintel.

Ennyi az egész. Keress hozzád illőt.

2016. okt. 21. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!