Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az alapja egy boldog párkapcsolatnak? Nehéz anyagi helyzetben is lehet boldog párkapcsolatban élni? Mi a véleményetek? Szerintetek létezik még olyan, hogy tényleg őszintén és önzetlenül szeretünk valakit?
Létezik őszinte szerelem és párkapcsolat, viszont szerintem csak átmenetileg. A szerelem és rózsaszín köd mulandó, tehát néhány évnél tovább nem lesz ugyanaz a óriási szerelem. Ettől még lehet boldog egy párkapcsolat, csak átalakul.
Az anyagi helyzet azonban egy másik téma, akkor is, ha ezért le leszek pontozva. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy a napi anyagi gondok nem mérgezik meg a kapcsolatot... talán egy mélyen vallásos, puritán párnál, de egyébként nem.
Az alapja a kölcsönös(!) szeretet, bizalom, őszinteség, törődés, odafigyelés. Valamint mindkét félnek tennie kell a kapcsolatért.
Igen, nehéz anyagi helyzetben is lehet boldogan élni. Bár valóban ritkán fordul elő, sajnos a világ a pénz körül forog és sokan csak ebben látják boldogságuk kulcsát. Pedig nem kell sok hozzá, egy normális embert apróságokkal is végtelenül boldoggá lehet tenni.
Máshogy nem is tudsz igazán szeretni, csak önzetlenül és őszintén. Ha sincs meg, akkor a szeretet sem igazi. Csupán felszínes kötődésről beszélhetünk.
szerintem nehéz anyagi helyzetben az okozza a problémát, ha valaki ezt nem kezeli megfelelően. pl kocsmázni jár, ruhákat vesz, költekezik, pedig nincs miből, gyereket vállal, de nincs rá pénze. de ezekről a rossz döntések tehetnek, nem maga a pénztelenség. tehát ha felelősségteljesen kezeli valaki a pénzügyeit, akkor ebből nincs probléma. ha pedig olyanokra vágyik, amire nincs pénze, az mindenkinek a saját hibája, mert miért nem tanult valamit, miért nem keres jobb munkát stb, tehát nem a másik fél tehet róla. ha egyedül lenne se lenne pénze.
önzetlenül szerintem is csak a gyerekedet szereted kb. a párodtól is elvársz dolgokat, mégha nem is pénzt vagy hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!