Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Bűnösnek érzem magam, pedig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bűnösnek érzem magam, pedig még most is ugyanígy döntenék. Nem tudok túl lenni rajta, nem megy :S. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
7 hónapja van barátom és régóta az a vágyam hogy kijussak Japánba. Cserediáknak lehetett jelentkezni, amikor még nem is ismertem páromat,hát persze hogy én voltam a legboldogabb, célirány Japán. Aztán megismertem őt. Két hónapja jártunk, mikor végleg döntni kellett megyek-e vagy nem. Megbeszéltem vele is, aztmondta ne mondjam le miatta. Csak rosszul érezné magát miatta, túl nagy súlyt raknék rá. Így jelentkeztem. Augusztusba megyek ki, 10 hónapra. Barátom azt mondja, nem hiszi hogy megvár. És nem is kérhetem tőle. Fiatalok vagyunk mindketten, felesleges lenne túl sokat remélni mindentől. Mégis, rettentően szerelmes vagyok. Bármikor mikor feljön a téma, gyűlölöm magam amiért boldog vagyok hogy mehetek, és mikor nem lát senki elsírom magam. Nem bírom ezt.:S Igazából, nemtudom itt mi is lenne a kérdés. Talán inkább csak féleményeket várnék. 17/L
2010. ápr. 23. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

az a baj, hogy ha ő kijelenti, hogy nem hiszi hogy megvár, akkor nem érzi azt amit te.

tudom, hogy nehéz, de hidd el, túl leszel rajta, jön jobb. nehogy feladd az álmaid egy ilyenért.

2010. ápr. 23. 21:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed, hogy 17 évesen az álmaidnak élsz. Ezért ne legyen bűntudatod. Ha ő az igazi, akkor úgyis együtt lesztek ha hazajössz, ha pedig nem, akkor örülj, hogy most derült ki. De még fiatal vagy, nem kell lekötnöd magad senki mellett. Hidd el találsz olyan pasit, akit még 100x jobban fogsz szeretni. Go Japan, nem fogod megbánni! :) 22/L
2010. ápr. 23. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél.Egy ilyen élményt nem lehet kihagyni.Ha nem akar a párod megvárni,nyilván nem olyan mélyek az érzései,mint a tied.Messzi távolból könnyebb felejteni.De az is lehet hogy ha neten keresztül tartjátok a kapcsolatot,mégis meggondolja magát.Attól függ mennyire fogsz hiányozni neki.Szerintem egyenlőre ne foglalkozz azzal,hogy megvár-e vagy sem,örülj a lehetőségnek,hogy mehetsz.
2010. ápr. 23. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
ha nem vár meg, nem is nagy veszteség
2010. ápr. 23. 21:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Legalább tudod, hogy mennyit bír a szerelme.
2010. ápr. 23. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

A barátod is valószínűleg ugyanolyan szerelmes beléd, mint fordítva, akármennyire is nem így látja a többi válaszadó.

Ha ez megfordult a fejedben, ez nem arról szól, hogy nem tudná kordában tartani a farkát 10 hónapig, hanem, hogy ennyi idő alatt akármilyen napi kapcsolattartás mellett is, elhidegülnétek egymástól, ahogy bármilyen két normális ember.

Így, hogy elváltok egymástól, még egy ideig biztos éreztek egymás iránt egyet s mást. Ha hivatalosan együtt maradtatok volna, előbb-utóbb úgy is meglátszott volna mindkettőtökön a másik hiánya. A barátod rátalált volna egy lányra, aki ott van neki, ha kell, és ennyi. Én sztereotíp vagyok a japánokkal ilyen értelemben, úgyhogy nem írom, hogy te is találtál volna odakint egy japán fiút.

Az természetes, hogy szerelmes vagy, mégis attól, amin majd átmész akkor, amikor szétjöttök, és el kell válnotok, biztosan később jobban tudod majd kezelni az életben a szakításokat, és hogyha hasonló történik veled a jövőben. Az élet megy tovább.

2010. ápr. 23. 21:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Pontosan tudom hogy ő is ugyanugy szeret. És nem is az a gondom, hogy esetleg nemtudnám elviselni, h aneki más lenne. Természetesen megérteném. Neki is csak anynit mondtam, akkoris, és fogok is ha ki kell mennem, hogyha nemkérem hogy várj rám, ha találsz valakit akit ugyanugy, vagy jobban szeretnél nálam, velem ne foglalkozz. Pesze hogy rosszul fog esni. De túl teszem magam rajta. Csak régen mindig ugy gondoltam, ha az ember igazán szerelmes lesz, új álmai lesznek. És, talán a sors fintora, hogy nekem, már későn lettek új nagy álmaim. Sosem fordult még elő velem, hogy egyszerre két irányba húzott a szívem.
2010. ápr. 23. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
en is hasonlo cipoben jarok. mi tartjuk a kapcsolatot neten, stb de a huseget nem varjuk el. nekem persze konnyebb,mert ha netalan ki is alakul valamilyen kapcsolatom, hazajovok es vege. csak ababn tudok rememnykedni, hogy kiszorakozzuk magunkat par honapig es ha hazajovok ismet egyutt leszunk. lehet igy lesz, lehet nem.... de tenyleg ne add fel az almod. most nehez, de kesobb megbannad, ha nem maradtok egyutt akkor azert, ha igen, akkor is egy ido utan akaratlanul is ot fogod hibaztatni erte valamilyen szinten.
2010. máj. 22. 12:33
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem jól döntöttél, ilyen fiatalon még nem szabad egy kapcsolat miatt lemondani az álmaidról, lehetőségekről. szerintem beszéljétek meg azt, hogy nem feltétlenül kell várnotok a mésikra, amíg külön vagytok, nem kell ragaszkodnotok a másikhoz, majd ha hazajössz, meglátjátok, hogy hogy alakul. és elhiszem, hogy nagyon rossz érzés, de ne hagyd, hogy ez elrontsa az örömöd! :) 18l
2010. máj. 22. 12:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagy hiba lett volna lemondani az utat!

Jól döntöttél, én is ezt tettem volna. Igaza van a srácnak abban, hogy túl nagy lett volna a nyomás, ha lemondod az utat - jó jel, hogy nem akart lebeszélni, megkötni, birtokolni. Meg gondolj bele, összevesztek, milyen szar lett volna ha a fejéhez vágod, hogy mit áldoztál be miatta... Lehet, megkeserítette volna alapból az egész kapcsolatot a bánkódás, sóvárgás, meg az ő lelkiismeretfurdalása.

Persze tudni kéne, hogy most az mozgatja, hogy tiszteletben tartja az álmaidat, vagy az, hogy nem szeret eléggé, így nem vagy neki olyan fontos...

Nem hiszi, hogy megvár - nem tetszik, hogy ezt mondja,miért ne várhatna? Augusztusig még közelebb kerülhettek egymáshoz, és igenis megvárhat. NEHOGY VISSZALÉPJ! Egész életedben bánnád!

Közben persze alakulhat mindkét részről másképp, szerintem de nem kell eleve úgy hozzáállni, hogy nem vár meg. Persze ezt neki kell eldöntenie. De még átgondolhatja.

Nagyon sokan vannak ennyi ideig vagy még tovább ennyi évesen egyedül, párkapcsolat és szex nélkül - nem lenne olyan szörnyű várnia Rád.

2010. máj. 22. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!