Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor én vagyok túl naiv, vagy a világgal van a gond?
Nagyon sokszor olvasok itt olyat, hogy "akarjon felfelé törni" "többre törekedni" ésatöbbi.
Ezek mint párkapcsolati elvárások tényleg ilyen relevánsak?
Ha valakinek van egy biztos állása amiböl meg tud élni, tényleg mellette képezze magát, menjen iskolába effektive fedje le minden idejét, hogy MÉG TÖBB legyen? Csak engem zavar ez a mentalitás?
Miért nem elég ha az ember megél abból amit csinál, meg van ebböl az anyagi biztonsága?
Mindig nagyobb ház kell majd, jobb kocsi, több félretett pénz..de közben senkit sem izgat, hogy elszalad az élet?
Ha én meg merem említeni, hogy nem, nem akarom továbbképezni magam, több munkát vállalni úgy néznek rám az emberek mint ha nem is ember lennék.
Az albérletemet hat éve egyedül fizetem, minden amire szükségem van meg tudom venni magamnak.
Akkor mi a gond? Nincs saját lakásom...de máshol más országokban ez nem probléma. Itt is fizeted a lakáshitelt 20+évig és aztán örökre benne ragadsz.
Szóval nem látok nagy differenciát a kettő között.
Sem butának sem pedig tájékozatlannak nem tartom magam.
Mire véljem ezt a dolgot akkor?
Vagy én ülök fordítva a lovon?
Ide jutott a nyugati típusú társadalom, a pénzből istent csináltunk, és dicsőítjük, áldozunk neki, a kedvében akarunk járni, érte bármit megteszünk. És még van képük egyeseknek megszólni az istenhívőket...
Az lényeg, hogy mindig legyen több és jobb, újabb mindenből. Ehhez viszont pénz kell. A társadalmi elvárás is ezt diktálja: házasodj meg, alapíts családot, lehetőleg sok gyerekkel (de biztosítsd a jómódot), vegyél nagy családi házat, később egy külföldi nyaralót, 2-3 autót (amiket időnként cserélj le), és évente legalább kétszer (télen és nyáron) két hétig nyaralj külföldön. Hogy ez mire jó? Természetesen ez hajtja a gazdaságot. Ha az emberek beérnék kevesebbel (és nem a nyomorra gondolok), akkor visszaesne a gazdasági termelés, és így a profit is - ez pedig a jelen időszakban eretnekség.
A többség hajlandó alávetni magát ennek az életpályának, és beáll a birkacsordába évtizedeken át bégetni a jobb pozícióért, egy saját irodáért, egy huszonéves titkárnőért. Belőlük lesz a rengeteg kiégett 40-50 éves ember, mindenféle mentális betegséggel, és az addig összelapátolt vagyont költhetik a hátralévő életükben a gyógykezelésökre, hogy legalább méltóságteljesebben halhassanak meg, ne őrültként egy intézetben.
Persze lehet ezt az életmódot mértékletesen is űzni, de kérdés, hogy megéri-e. Szerintem nem, én is a kérdezőhöz hasonlóan látom a világot.
Nem az a baj, ha valaki nem akar nagyobb lakást, hanem az, hogy az ilyen emberek általában elmennek munkába, hazajönnek, és utána üres emberek, semmit sem csinálnak, csak ülnek a tv előtt kb. Akinek tartalmas, intelligens élete van munkán kívül is, azt általában nem piszkálják ilyenekkel.
A másik meg az, hogy talán az illető, akivel ismerkedni akarsz, családot, gyerekeket tervez és akkor már bizony nem biztos, hogy elég lesz ha ki tudod fizetni az albérletet és megvenni amire szükséged van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!