Mennyire nagy gond, ha én nem tudom felvenni a ritmus ezzel a rohanó világgal?
Nem igazán tudok magam elé célokat kitenni, ha kiteszek magam elé gyakran feszültebb lesz a hangulatom tőle, ezért jobban szeretek az árral haladni lesz ami lesz alapon, sokkal nyugodtabb vagyok tőle. Voltak már olyan céljaim amiben értem el sikereket, mint pl sportban, de úgy érzem egy pár dologba levagyok maradva másokkal szembe. Ilyen pl. az iskola, munka. 25 éves vagyok és rossz látni, hogy a korombelieknek már 2-3 diplomájuk van és keresnek havi nettó 200-250 ezret én még a felét is alig keresem meg. Sajnos a tanulás sose volt erősségem nem azért, mert buta vagyok, hanem sose tudtam rendesen magolni, szövegértési gondokkal küzdök, a munka szempontból meg nem tudom még, hogy hogyan emelkedjek feljebb. Volt mikor egy éve az egyik ismerősöm által bele kezdtem egy mlm-be tele voltam célokkal ambíciókkal, de elég nagyot csalódtam benne és abbahagytam. De nem is élveztem, amikor csináltam akkor egy nyugodt percem se volt, pláne azért mert az ismerőseim sürgettek benne, a végén örültem, hogy abba hagytam. A csajozás se az erősségem nem vagyok egyáltalán az az "élni kell" féle típus, hogy egymás után fektetem le a nőket, hanem inkább keresek magamnak egy olyan nőt aki igazán tetszik, csak azt látom nem azt sugározza a társadalom, hogy ez helyes lenne ez pedig kicsit demotivál is.
Arra vagyok kíváncsi közületek is vannak hasonló típusú emberek, mint én és mennyire boldogultok az életben? Mert nem azt mondom, hogy rossz életem lenne csak jó lenne, ha valamivel jobb lenne.
Szia! Szerintem az értékrended inkoherens. Az, ha valaki fűvel-fával lefekszik, szerintem nem érték. Ha kitartással, odafigyeléssel, energia ráfordításával megkerested a hozzád illő partnert, akivel életed végéig házasságban akarsz élni, az érték, és hosszabb távon így leszel boldog.
Az nem baj, hogy diplomád nincs. De remélem, legalább szakmád van. Ha szorgalmas, tehetséges szakmunkás vagy, abból becsületesen meg lehet élni. A boldogsághoz nem szükséges kertes-medencés ház a Rózsadombon.
Tedd rendbe az értékrendedet, és az alapján ítéld meg az eredményeidet, ne a többiekhez hasonlítva.
Azt hiszem, hasonló vagyok. Nekem sem ment a suli, pedig az osztályban végzett intelligenciateszten én voltam az első. Pedig érdekeltek a tudományok mindig is, és sokat művelődtem önerőből, de iskolai keretek között sosem ment a tanulás. Úgy éreztem magamat, mint egy panda, akit fogságban akarnak szaporítani. Melóhelyen ugyanez megy, nincs semmi kedvem dolgozni, csak akkor tudok szorgalmasabb és kitartóbb lenni, ha a saját terveimet valósítom meg.
Szerencsére meg tudlak nyugtatni, hogy ez nem gond. Csak találni kell egy kényelmes melót, én elmentem éjjeliőrnek, igaz csak 50 ezret keresek, de fáradtság nélkül. Van időm jól átgondolni, hogyan kezeljem a kis pénzt, és igyekszek kis mellékest hozzáadni. Sokkal nyugodtabb, békésebb életem van, mint annak, aki folyamatosan gürizik, aztán a nagy hajtásban észre sem veszi, hogy minden pénzét ökörségekre szórja el.
Szóval nyugi, a világ rohanhat, de mi ráérünk.
32F
Pozitívabb vagyok, mint jó pár éve, de szerintem inkább az a problémám, hogy néha kevésnek látom magam, ami biztos nem igaz, mert tudom van bennem érték. Több ember visszajelzéséből kaptam, hogy nincs velem gond, csak néha aggódás tör belőlem, mert úgy érzem kevés vagyok.
Eddigi válaszokat köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!