Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik együtt élnek vagy házasok nálatok hogy oszlanak meg a költségek? Ki mit fizet?
Röviden:
Részben közös kassza. Ebbe dobunk minden hónapban. Én valamivel többet (többet keresek). Ebből fizetjük a rezsit, kaját, rendszeres és alapvető kiadásokat. A többi mindkettőnknek privát pénz, arra költjük, amire akarjuk. Egymásnak segítünk, ha kell, a nagyobb kiadásokat, félrerakás megbeszéljük és összehangoljuk. Rugalmasan kezelünk mindent. A lényeg, hogy meglegyen a közösből minden alapvető, a többivel szabadon rendelkezünk, költjük, amire akarjuk. Így a közös és a külön kassza előnyei is megvannak.
Nem tudom hogy pénzszóró típus vagy-e, de egy ilyen esetben kicsit vicces külön kasszáról beszélni, hogy van egy külön kassza (a tiéd), az övé meg gyakorlatilag a közös. Ebben az esetben áttérnék a közös kasszára mindenképpen.
Hozom a saját példám, egyetemista vagyok, ösztöndíjat kapok, ő dolgozik, és nem keres rosszul (230 felett). Még külön élünk, de sok időt vagyok nála az ő albérletében, eszem abból, amit ő vesz, visz el ide-oda a saját költségén... Az első két hónap után ez már nagyon ciki volt pedig soha nem hánytorgatta. Így hiába jóval kisebb az én jövedelmem (60 ezer), az úti költségemet teljesen én állom, oda-vissza hívjuk egymást, és ha elmegyünk vásárolni, akkor simán lehúzom a kártyámat akkor is, ha az ő privát cuccai is benne vannak. Hánytorgatás, fillérbaszás nincs soha nincs. Egyelőre ennyit tudok tenni, de később, ha végre nekem is lesz normális jövedelmem, akkor egész biztosan közös kasszára kerülünk teljesen, szerintem sokkal igazságosabb és megnyugtatóbb, mint görcsölni azon, hogy vajon 100%-ban kvittek vagyunk-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!