Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más nő is ezért csinál meg mindent a párja helyett?
Már kiskoromban eldöntöttem hogy én sosem leszek egy férfi rabszolgája sem. Nem fogok mindent megcsinálni a férjem helyett, hanem egyenlő munkamegosztás lesz.
Na ehhez képest azt tapasztalom ha én nem csinálom meg akkor nrm jut idő a számomra fontos dolgokra.
Megalszik a tej a szájában olyan lassan szöszöl mindennel, fontossági sorrend nincs, tervezni nem lehet előre semmit.
Mindig utolsó pillanatban kapkod mint egy idegbeteg.
Talán nekem kéne mindenre gondolnom helyette is és elvégezni időben a feladatokat?
Ugye nem minden férfi ilyen?23l
Álljon meg a menet. Nem besegít nekem hanem ez közös feladat. Úgyhogy ez lenne az alap mégha sok férfi nem is így gondolja/csinálja.
Azért tragédia hogy lassú és az utolsó pillanatra hagy mindent mert így nem jut idő egy csomó olsan dologra ami nekem fontos lenne.
Nyilván a mosogatás megvár nem is erre gondoltam. Hanem most pl. megyünk nyaralni és már 3 nappal előtte könyörögtem hogy pakoljon össze de csak indulás előtt kezdte el. És így már tolódik az indulás és ki kell hagynunk pár érdekes megállót hogy időben átvehessük a szobát.
Legközelebb világosabban fogalmazd meg, ha kérdésed van, az eredeti kérdésben leírtak alapján mindenki a házimunkára asszociált, azt meg felesleges sürgetni, nem fut el.
Az már más tészta, ha téged megatívan érint a lassúság, mint a mostani kommentedben a példa.. Viszont el kell, hogy szomorítsalak, aki rendszeresen mindent az utolsó pillanatra hagy, aztán még akkor is ilyen lassú, vagyis tipikus 'procastinator', az nem fog változni, akárhogy is próbálod. Megszoksz vagy megszöksz, vagy nem hagyod, hogy téged befolyásoljon a lassúsága, csinálod nélküle a dolgod.
Mellesleg 3 nappal nyaralás előtt bepakolni baromság, bőven ráér előző nap, főleg, hogy pl. egy egyhetes nyaralásra bepakolni nagyon maximum fél óra. Na jó, a leírtak alapján a pasidnak valóban kellett volna rá 3 nap, de ő nyilvánvalóan képtelen előre megcsinálni bármit, na meg emellett nem is akar, hiszen őt nem izgatja, zavarja a dolog, csak téged.. az meg, hogy téged ez zavar, őt legkevésbé sem érdekli, ez a szomorú igazság. A fenti szituban én elindultam volna a helyedben időben, ahogy eredetileg tervben volt, aztán ő meg oldja meg, vagy jöjjön félig bepakolva, vagy csatlakozzon később. Aztán vagy tanul belőle, vagy nem.
Egy életet úgysem leszel képes így leélni, szóval hamarosan vagy ott fogod hagyni és keresel egy életképes férfit vagy megtörsz és mindent helyette csinálsz meg. Nem minden nőnek vannak ilyen problémái, mellesleg, vannak, akik képesek normális párt választani.
Egyet értek a 12 el. Mit háborogsz ? Te nem fogalmaztad meg értelmesen az írásod. Jó hogy mindenki a házi munkára gondol. Nem csomagolt be előtte 3 nappal oké. Akkor miért nem szóltál neki indulás előtti nap reggel? Mondtad volna azt hogy délig kap haladékot. Ha nincs becsomagolva nem mehet veled.
23 évesen férjhez mentél egy ilyen pasihoz ? Minek ? Szerintem mindig is ilyen volt. Elég harciasnak tűnsz. Oszd ki ha ilyen. Mellesleg ezt vele beszéld meg. Képzeld én úgy lettem nevelve hogy a házimunka a nő dolga. A volt férjem néha besegített pedig otthon nem kellett semmit csinálnia. A mostani párom pedig mindenben segít.
Hozzáállás és nevelés kérdése.
Ha ideges vagy és pattogsz csak azért is lassú lesz.
Talán kérd meg szépen és mondd el neki ez neked fontos. Ha időben teljesít bármit dícsérd meg és köszönd meg neki. Ezzel is bátorítod és mutatod neki hogy tartod valamire. De mondd el neki hogy te ilyen vagy ő olyan ezzel nincs is baj. Szereted. De a fontos és sürgős dolgokban szeretnéd ha aktívabb lenne. Ennyi... ha nem juttok dűlőre akkor megcsinálod te. Az nem csicskaság csak te nem tudod sem megérteni sem elfogadni hogy nem vagytok egyformák. Ha nem jó neked élj egyedül és majd lesz más aki aktívabb mint a párod..
Én nem lecseszem ezért, mindig normális hangnemben kérem meg és figyelmeztetem, hogy ha most nem csinálja meg, el fogja felejteni és későn fog idegbeteg módon kapkodni. Mindig használom a kérem és a köszönöm szavakat is, úgyhogy nincs baj a kommunikációval.
Ennek ellenére nem változik ez a dolog. Ő ilyen és kész valószínűleg. Nem vagyunk még házasok, de tervezi hogy megkér. Én még nem vagyok biztos abban, hogy ez jó ötlet-e.
Köszönöm a válaszokat, még azokat is amik kissé ellenem irányultak. Nyilvánvalóan én sem vagyok tökéletes, de talán az a baj, hogy nem illünk össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!