Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne megnenteni a párkapcsolatomat?
A párommal (28/f) 8 hónapja vagyunk együtt, de tegnap azt mondta, hogy úgy érzi hogy kellene egy kis szünetet tartani mert túl sokat vagyunk együtt. És hogy úgy érzi hogy az annyával van együtt nem a szerelmével. Meg hogy a szülei szerint én ki akarom sajatítani magamnak. Ami nem is igaz. Meg ellaposodott a kapcsolat még amúgy soha nem veszekedtünk mert mindig engedett valamelyik. Meg sokat vagyunk ott nála a lakásban. Azt is mondta, hogy elmúltak a régen érzett érzései irántam. De megölel ad szájra puszit igaz kicsit távolság tartobb de akkor is. Meg azt mondta, hogy azért heti egyszer beszélhetünk.
Meg ha elmúlik a rózsaszín felhő akkor tudunk tiszta fejjel gondolkodni.
Nagyon szeretem és hiányzik. Azt mondta először egyhónap szünet de utána meg, hogy ennek nem muszáj egy hónapnak lennie.
22/l
Valakivel vagy együtt vagy, vagy nem.
Nincs olyan, hogy szünet.
Ez arra jó, hogy úgy gondolja, egy hónap alatt talál magának százszor jobbat is, mint te. És addig is talonban tart, mert ha mégsem, akkor te első füttyentésre ugrasz, hogy könnyíts a heréi feszülésén, aztán meg ugye mész haza, mert szünet van...
Ami ez alatt történik, az pedig ugye nem megcsalás, hisz szünet van...
Szóval az a nagy helyzet, hogy tényleg növessz már valami gerincet, és mondd meg a pasinak, hogy döntse el, hogy kellesz neki, vagy nem kellesz. Mert ha így nem kellesz, akkor nincs szünet, hagyjátok egymást békén, és ne is akarjon veled kapcsolatot tartani. Mert te pontosan tudod, hogy neked ő így kell, vagy egyáltalán sehogy.
Egy kapcsolatnak akkor van értelme, ha fejlődik, ha előrébb léptek. Abban mi a jó, hogy egyet léptek előre, és kettőt hátra?!
Sokkal jobban járnál, ha most pontot tennél a történet végére, és keresnél olyat, aki nem un rád, ha heti egynél többször találkoztok. Mi lenne, ha még össze is költöztök?!
Azt mondod, csak ő fogadja el a problémádat.
De ez nem igaz, mert nem fogadja el, épp most akar kirakni.
Mintha az exemet hallanám, komolyan. Átlag kéthetente töltöttük együtt a hétvégéket, többször megbeszéltük, hogy kevés mindkettőnknek, mikor meg megoldottam, hogy meló mellett is lehessek vele hétköznap, de legalább minden hétvégén, akkor meg megkaptam, hogy rátelepszem, és neki több szabadság kell ennél.
A végén már az is sok volt, ha havi egyszer nála töltöttem a hétvégét. :)
Volt, hogy szüneteltünk is, mert hogy átgondolhassam, tényleg ő kell-e nekem, vagy csak ragaszkodni valakihez, amit persze ő tört meg napok alatt, aztán meg még én voltam az, akinek fontosabb a büszkesége, mert bezzeg ő keresett, én meg nem (mikor ő kérte...)...
Asszem, nem véletlenül lett ex. :)
Szóval, kedves kérdező, én hasonló tapasztalatokkal azt mondanám, ne erőlködj. Ha a pasi megkeres, mert rájön, hogy hülye volt, akkor lehet neki még egy esélyt adni - egyetlenegyet. Persze, csak akkor, ha meg tudjátok beszélni, hogy mit vártok el másképp egymástól, mint eddig, hogy jobb legyen a kapcsolat.
Ha ez nem megy, akkor felesleges erőltetni.
a jelek szerint elbeszéltek egymás mellett. érdemes lenne leülnötök és megértő beszélgetést folytatnotok, hogy kiderüljön, ki hogy érti a doglokat. például mit jelent számára, hogy túl sokat vagytok együtt? mi lenne számára az elég, vagy az ideális? miért érzi úgy, hogy az anyjával van, nem barátnővel? miben nyilvánulnak meg ezek a dolgok és miben, hogyan kéne ezeknek változnia? mit ért az alatt, hogy ellaposodott a kapcsolat? mit és hogyan lehetne ez ellen tenni és melyikőtöknek milyen szerepe van ebben?
ha csak hétvégente tudtok találkozni, viszont akkor az egész napot együtt töltitek és a házban vagytok, ki se mozdultok, akkor ez könnyen tűnhet túl intenzívnek is és egyhangúnak is. lehet, hogy érdemes lenne gyakrabban kimozdulnotok, otthon filmezés helyett aktívabb programokat szervezni, eljárni ide-oda, bulikba, programokra, kirándulni, sétálni, strandolni, stb. talán érdemes lenne olyan napokat is tartani, amikor csak a nap egyik felében vagytok együtt és a másik felét töltheti egyedül, családdal vagy a barátaival (meg persze te is).
de ő a férfi, szóval eleve neki illene irányítani a kapcsolat és a programok alakulását. bár én ezt a "klasszikus nemi szerepek" dolgot nem annyira pártolom és inkább párbeszéd párti vagyok. viszont hogyha neki vannak problémái azzal, hogy mit és mennyit csináltok, akkor legalább ilyenkor neki kéne előállnia javaslatokkal, hogy merre és hogyan akarna változásokat. a szünettől (vagy épp barátnő cserétől) ez a probléma nem fog megoldódni.
nem jó jel az sem, hogy a szülei szerint ki akarod sajatítani magadnak. lehet, hogy az egész dolgot ők ültették a fülébe azzal, hogy mondogatják neki, hogy nekik milyen gondjaik vannak veled. márpedig, ha folyton ezt hallgatja, akkor lehet, hogy egy idő után ő is elkezd hinni benne, vagy csak elbizonytalanodni.
az, hogy veszekedtetek-e, vagy sem, nem feltétlenül jelent semmit. veszekedés nélkül sokkal nagyobb feszültségek halmozódhatnak fel, amik a felszín alatt sokkal jobban megmérgezhetik a kapcsolatot, mintha rendszeresen vitatkoztok. a veszekedéssel legalább felszabadulnak a feszültségek ahelyett, hogy rejtve maradnának és kimondatlan sérelemként jelentenének terhet. arról nem is beszélve, hogy mennyire fel tudja dobni az ellaposodó kapcsolatot a vitákat levezető békülős szex.
hogy megölel téged és szájra puszit ad, az sajnos könnyen lehet csak megszokás is. ahhoz, hogy egy kapcsolat ne fulladjon unalomba, ne hüljenek ki az érzések, szükség van egy kis tűzre, feszültségre, kihívásokra. népszerű a vadász hasonlat, hogy a trófea akkor értékes a vadász számára, ha meg kell küzdenie a megszerzésért. ha csak odamegy a zsákmány és felkínálja magát, nem kell érte semmit tenni, akkor unalmas a vadászat. sok kapcsolat azért megy tönkre, mert amíg összejön a pár, addig megvan a vadászat izgalma, de aztán kihül a kapcsolat és mindkét fél belekényelmesedik, hogy már elejtette a zsákmányt, nem kell érte tenni semmit. egy másik hasonlattal élve kihül a tűz, ha nem táplálják éghető anyagokkal. egy kis kacérkodás, csábítás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!