Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan kezeljem a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem a barátom sértődéseit?

Figyelt kérdés

A barátom nagyon érzékeny, sértődős típus. Nem egyszer volt már olyan, hogy egy általam teljesen poénosnak és jelentéktelennek hitt beszólást ő magára vett és megsértődött. Vagy ha mondjuk másfajta hangsúllyal mondtam vmit, akkor is ugyanez történt. Ilyenkor a barátom szűkszavú, alig lehet vele beszélni, hiába kérek bocsánatot akár többször is, neki az nem számít, mindig azt mondja erre, hogy "most már nem kell bocsánatot kérni", stb, állandóan elmondom neki a látáspontomat és az érzéseimet, de ő mintha ezt észre sem venné, csak azt kérdezgetni, hogyan tudtam neki azt mondani, és, hogy ő megint tönkre van emiatt. Aztán mindig azt mondja, hogy ne aggódjak, többet nem fog semmit csinálni, meg sem fog szólalni, stb.

Nagyon szeretjük egymást egyébként, és nem szeretném elhagyni emiatt, csupán szeretnék pár tanácsot kérni, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani. Szakítani nem szeretnék, mert nagyon szeretjük egymást. Csak jó lenne vmi megoldást találni erre a gondra. Az nem opció, hogy én is eljátszom a sértődöttet, és úgy vágok vissza neki.

2016. aug. 9. 09:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy érzékeny, csak egy dolog, de ez a duzzogás, a bocsánatkérés elutasítása nem más szerintem, mint játszma.

Az érzékenyebb emberek általában a harmonikus környezetet és viszonyokat keresik, a feszültség inkább zavarja, hamarabb kiborítja őket. Itt viszont biztos, hogy nem erről van szó, különben mindent megtenne ő is, hogy helyreálljon a béke és elfogadná a bocsánatkérésedet.

Ez viszont így csak csúnya játszma, büntetni akar a hallgatásával a barátod. A helyedben én nem venném fel, duzzogjon magában, amíg jól esik neki. Egy idő után úgyis rájön, hogy ezzel semmire sem megy és jobb lesz, ha megtanulja felnőtt módon kezelni a problémáit.

Nagyon gyerekes módon viselkedik, te ne szállj bele a hülye játékába. Egy hisztiző óvodásra is ráhagyod, hadd tomboljon.

2016. aug. 9. 11:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A barátod egy érzelmi zsarolo. Döntsd el, hogy kell-e neked egy ilyen gyerek.
2016. aug. 9. 12:11
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, teljesen igazatok van. :)) Nem tudom ki pontozgat le másokat, én a 4-es válaszolót is zöld kezecskével illettem. Ahogy mindenki mást is.
2016. aug. 9. 12:40
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Fú, két évet húztam le egy ilyen pasival, soha többé. Nem lett jobb, szerintem szimplán élvezte hogy megsértődhet, és akkor meg próbálok a kedvében járni, hogy ne haragudjon. Jó hülye voltam, hogy annyi ideig bedőltem neki... Próbáltam vele megbeszélni, próbáltam odafigyelni, hogy ne bántsam meg, próbáltam bocsánatot kérni, próbáltam elviccelni, semmi nem segített.

Az én tanácsom az, hogy hagyd ott... Tudom, szereted, meg "ő is téged", meg minden, és úgyse fogod elhagyni :D De majd utólag rájössz, hogy mennyire nem érte meg hagyni hogy tönkretegyen lelkileg ezzel a gyerekes durcizással.

2016. aug. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!