Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom lenéz az anyagi különbség miatt?
Kozmetikus a szakmám és a munkám is, de rájöttem, hogy nem a legjövedelmezőbb szakma, így elkezdtem tanfolyamra járni, 3 hónap múlva vizsgázok. Jelenleg kozmetikában dolgozom, illetve szombatonként eljárok egy családhoz takarítani, így van havi szinten 120 ezer Ft-om, amiből 20-at haza adok a szüleimnek a rezsibe. nem vagyunk gazdag család, vannak jobb és rosszabb időszakok is, de megélünk.
A párom családja gazdag, ő szinte a kivétel ott, mert a szülei és a nővére is iszonyatosan beképzeltek, sznobok, és ott csak a pénz számít. A szülei rendszeresen üvöltözve vitáznak, de karácsonykor megveszik a 90 ezres Levis kabátot egymásnak. A párom sosem volt ilyen nagyképű, ő szívesebben elment velem sétálni, mint hogy drága étterembe vigyen. Ami persze sosem volt igényem.
Szóval elvoltunk eddig.
Azonban neki most új munkahelye lett, ahol projektvezető lett, ezáltal jócskán megugrott a fizetése, amihez hozzá jön mindenféle jutalék, pótlék, így keres nettó 240 ezret.
Szép és jó, egyre több programot akar szervezni, néha megyünk, de sokszor lemondom. Az ünnepekkor is rászokott a drága ajándékokra, karácsonyra például egy 35 ezer Ft-os parfümöt vett nekem. Ezekre nincs igényem, és ezt neki is mondtam. Arról nem is beszélve, hogy mivel nekem kevesebb a pénzem, értékben kevesebbet is adok neki, de persze nem ez a lényeg. Szerintem legalábbis, ugyanis ő is átfordult ebbe a 'drága dolgokat venni ünnepre egyenlő a szeretettel' gondolkodásba. És nagyon idegesítő, hogy amikor én mondjuk kimennék sétálni, ő inkább étterembe vagy cirkuszba menne... És már szinte nem is akar olyan programokat csinálni, ahol nem kell szórni a pénzt.
Ilyenkor persze szoktam erőltetni, hogy had fizessek én is, legalább a felét, de sosem engedi, és mindig viccelődik azon, hogy majd ő eltart engem. De engem nem kell eltartani, és kezd már komolyan hányingerem lenni ettől az anyagiaskodástól.
Hogyan zökkenthetném vissza őt az 1 évvel ezelőtti állapotba, ahol még egy téli séta boldogabbá tette, mint egy ötcsillagos szállodás wellness? :(
De hisztis egy p...na vagy! Szerencsétlen végre jól keres és szeretne néha egy kicsit több helyre eljárni. Az hogy téged is el szeretne vinni, esetleg néha meghívna, abban mi a lenézés?
Még egy ilyen önző, idióta nőt!
Ha annyira nagy az egód és az önérzeted, akkor beszéljétek meg, hogy egyszer menjetek el sétálni, egyszer meg ő menjen el nívósabb helyekre a barátaival, meg a családjával, te pedig addig olvass otthon valami jó könyvet.
Az ajándékokat illetően meg egyezzetek meg, hogy senki semmit nem vesz a másiknak és kész, úgysem ez az ünnepek lényege.
Nem tudom, a mai fiataloknál divat ez, a mi időnkben még nem voltunk ennyire filléreskedők.
Más lenne, ha tényleg haragudna, hogy dolgozol, ki akarna sajátítani, meg akarna venni.
Szegény srác csak öröme akar neked szerezni és meg akarja veled osztani, amije van.
A helyében már egy hozzád hasonló hisztérikát kidobtam volna a pitsába.
A te hozzáállásod is érthetô, de nézzük meg az övét is: szerinted mit kéne csinálnia a pénzével ahelyett, hogy magatokra költi?
Te mit tennél, ha hirtelen jelentôsen megnône a jövedelmed? Gyûjtenéd az egészet a párnacihában?
Az, hogy ô élvezi, hogy most már többet tud megadni a párjának és önmagának is, az teljesen természetes, és nem sznobizmus.
Az is érthetô, hogy mivel te ebben nem tudsz egyenlô félként részt venni, ezért ez zavar. Ez egy nehéz élethelyzet, amikor a két fél anyagi lehetôségei között hirtelen ennyire megnô a különbség, de lehet kezelni. De ahhoz az kell, hogy mindkét fél képes legyen a másik szemszögébôl is látni a dolgokat - amin nem segít, ha te szimplán leanyagiaskodásozod azt, ha ô olyan dolgokra is költ, amit most már megengedhet magának, illetve megengedhettek magatoknak párként.
Pl az egy megoldás lehet, hogy ha 2szer annyit keres, mint te, akkor a közös programoknak ô a 2/3át állja, te meg az 1/3át. Így te se fogod azt érezni, hogy egyoldalú a dolog, neki is meglesz az az érzése, hogy azáltal, hogy elért valamit (projektvezetô lett), jobban tud gondoskodni rólad, és ha van egy ilyen egyértelmû megállapodás, akkor te is könnyebben tudod mondani, hogy most nem szeretnél pénzt költeni, hanem inkább sétálnál.
A másik dolog, hogy ha nem szeretnéd, hogy magatokra költse a keresett pénzt, akkor kínálj neki reális alternatívát: kezdjetek el gyûjteni lakásra, házra, gyerek tanítattására, valamire.
Ez most nem vigasz, de fordítva rosszabb lenne. Amúgy elhiszem, hogy frusztrál téged, hogy te milyen anyagi szintet engedhetsz meg magadnak vele szemben, de gondolj bele, hogy hasonló lenne a helyzet, ha gyesen lennél, és akkor tényleg csak az ő keresete lenne... plusz még ami ezzel jár (babakocsit venni, ruhákat, játékokat stb.) tehát ez később is kiütközne.
Gondolom inkább az zavar, hogy teljesen más a hátteretek, viszont ez fordulhat, mi történne, ha pár év múlva te lennél vezető egy helyen? Erre most biztos nem látsz esélyt, de fordulhat így is. Szerintem ez inkább jó helyzet, hogy ő nem egy esélytelen, és reménytelen munkanélküli, hanem egy talpraesett srác. Így legalább tudsz tervezni vele, illetve vele együtt.
De az is lehet, hogy inkább az zavar, hogy nem érzed hogy megbecsül, hanem felületes módon bánik veled, és inkább vesz valamit, mint hogy megkérdezze te mire vágysz.
A lenézést azért nem látom a történetben.
Nekem volt 20+ év házasosság, abban volt ilyen helyzet, meg majdnem fordított is, mindenféle - de sohasem volt téma, probléma meg még annyira se.
Persze, ő meg egy ilyen családban nőtt fel, hát annak meg lehet a maga hatása, de nem feltétlenül.
A fő kérdésre válaszolva, nekem nem az a benyomásom lett az írásodból, hogy lenézne. Ugyanis semmi jel nem utal erre.
Te gondolhatod így, talán kisebbségi érzésed alakult ki benned azóta, hogy jól keres és viszonyítgatni kezdtél, hogy amit tőle kapsz azt nem tudod viszonozni.
Nyilván a barátod már ismer és nem is várja el tőled.
A párod családtagjai jellemeinek bemutatását viszont kihagyhattad volna a történetből, nem lettél szimpatikusabb tőle. :)
Azt érzem, hogy túl mereven állsz a dologhoz, mert te olyan közegben nevelkedtél, ahol minden forintnak megvan a helye.
Nagyon nehéz amúgy ezektől a berögződésektől eltávolodni, én nem mondom, a te barátod viszont nem jön zavarba ha egy egy kiruccanástól vagy drága ajándéktól mert beki nem újdonság.
Azért néha egy cirkusz vagy wellness simán belefér a sétálgatás mellett is, legyél már lazább! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!