Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valaki felhomályosítana, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki felhomályosítana, hogy ez hogy működik?

Figyelt kérdés

Van egy párom 4 éve. Már viszonylag régóta azt érzem, hogy nem szeretem. Nem ragaszkodok, nem kötődök hozzá. Sokszor beszéltem már vele erről, mondtam, hogy szakítanunk kellene, mert bennem valami elmúlt egyszerűen, nem szeretem, nem kívánom testileg sem, olyan mintha egyre idegenebb lenne. Már amikor megkérte a kezem, ezelőtt 8 hónapja sem voltam feldobott, hanem azt éreztem, hogy hurkot dobtak a nyakamra és nem szeretném. Azóta ez egyre szorítóbb fullasztóbb érzés, ki akarok lépni, ezt érzem.

Amikor mindezt elmondom neki, azt mondja, hogy hát pedig ő azt érzi, hogy én szeretem őt, teljesen mindegy mit mondok, meg ő velem képzeli az életet és én elmenekülök, gyerek vagyok, nőjjek fel, tanuljak meg szeretni, kezeltessem magam stb.

Felszínesen jól működő kapcsolat ez, de nincsenek benne mély érzelmek, nincs erős alapja részemről. Már ott tartok, hogy egyszerűen összepakolok és szó nélkül elmegyek, mert meg sem hallja amit mondok neki. Más is volt már ilyen helyzetben? Már nem látok tisztán :( Mondtam neki, legalább költözzünk szét és utána meglátjuk, hogy mi van. Igazából nekem soha a kisujjamat se kellett mozdítani ezért a kapcsolatért, és hiányzik belőle lángolás stb....

2016. júl. 26. 09:57
1 2
 1/11 Noren1989 ***** válasza:
100%

Hát, én úgy látom, hogy neked ez volt a kényelmes megoldás, a barátod meg durván beleringatta magát a kis álmába.

Nem egyszerű helyzet, de valóban a szétköltözés a jó megoldás.

Fájni fog neki, de tudnia/felfognia szükséges az igazat.

26/F

2016. júl. 26. 10:06
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, olvasd vissza amit leírtál. Tulajdonképpen tőlünk most mire város a választ? Nincs is kérdés.
2016. júl. 26. 10:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézd. Ebben a párod hogyan tudjon segíteni?Ő nem tudja magát elhagyni, csak Te tudod elhagyni őt. Mire vársz? Adjon rá engedélyt,vagy meghatalmazást? Ebben mi a kérdés? Neked kell döntened!
2016. júl. 26. 10:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi hogy működik?? Ő szeret, de te nem szereted őt. Mindenkinek az a legjobb ha szakítotok.
2016. júl. 26. 10:24
 5/11 A kérdező kommentje:
tudom, csak k.r.va nehéz.... gondolkozok, hogy szakember segítségével, egy kis önismerettel nem-e tudnám megmenteni a kapcsolatomat, hogy máshonnan lássam a dolgokat, vagy mittudomén :(
2016. júl. 26. 10:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Mi hogy működik? Sosem szeretted, nem dolgoztál ezért a kapcsolatért, persze nem is becsülöd. A párod is buta, ha ezek után egyáltalán el akart jegyezni, miután közölted vele, hogy nem szereted. Mindkettőtöknek jobb lesz, ha szakítotok, ennek nincs jövője. Nem is értem mért vagy vele, minek nyűglődni. Milyen pozitívumot ad neked ez a kapcsolat, amiért benne vagy? Valószínűleg kapcsolatfüggő lehetsz.
2016. júl. 26. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez az a kapcsolat, aminek ha véget vetsz, nem lesznek kétségeid, hanem egyenesen fellélegzel és az egyetlen kérdésed az lesz, hogy miért nem lépted ezt meg korábban.
2016. júl. 26. 10:46
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es!!! ugyanerre gondoltam már többször is....
2016. júl. 26. 10:53
 9/11 anonim ***** válasza:
De ha ugyanarra gondoltál mint a 7-es válaszoló, akkro mit akarsz ezen megmenteni pszichológussal?
2016. júl. 26. 10:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te is tudod, hogy ennek a kapocsolatnak annyi, csak valamiért nem mered még vállalni érte a felelősséget és feltenni a pontot az i-re.

Nem vagy boldog, nem szereted, nem kötődsz, egyre nagyobb nyűg ez a kapcsolat és nem akarsz a barátoddal közös jövőt. Szerinted, komolyan, ezen szakember segíthet? Őszintén kétlem, de ha ennyire nem mersz magadtól lépni, felkereshetsz egyet, ártani nem fog.

Szerintem a megoldás az, hogy szakítasz, akármennyire is nehéz. Amikor pedig a kedves barátod nekiáll ismét leépíteni az önbizalmad és megpróbálja aláásni a döntésed ("gyerek vagyok, nőjjek fel, tanuljak meg szeretni, kezeltessem magam" - ez mind klasszikus érzelmi zsarolás manipuláció egyébként a részéről), akkor állj a sarkadra. A te életed, vállald érte a felelősséget.

2016. júl. 26. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!