Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ti pasitok is ilyen? Mit lehet tenni? Komolyan megorulok ettol a gyerekes viselkedestol?
Nem regota kezdtuk a pasimmal az egyuttelest kettesben.
Eddig az en szuleimnel laktunk.
Mivel O fizikai munkat vegez napi 10oraban igy kell neki a fott etel.
Anyu ugye alapbol fozott. De amikor tole vitt ebedet akkor sose valogatott. Megevett barmit. Gondolom nem akart udvariatlan lenni...
De amiota egyutt elunk kettesben azota eszmeletlenul valogat...
Tudom hogy kezdo haziasszony vagyok. De fiatal korom ellenore (sokak szerint) izletesen fozok.
Es en is igenylem a fott etelt.
De olyan eteleket nem eszik meg ujjabban amiket eddig ket pifara zabalt.
Eddig imadta a marhaporkoltet...tojasos nokedlit stb. Most elkezdte hogy "annyira nem szeretem...nem kell...megfozheted ha akarod max nem fogy el..."
Alapbol olyat fozok akit szeretunk mindketten. De inkabb neki kedvezek mert en ebedelek a munkahelyemen mast.
De ettol a dedos. Gyerekszintu valogatastol megorulok...
Komolyan... Hihetetlenul hisztis lett kaja teren... Eddig is baj volt vele mert nem eszi meg az edes tesztakat meg alig eszi a fozelekeket is.
Plusz a szarnyas husokat utalja...
De hogy mar azokat se keri amiket eddig szeretett...
Meg mondom..anyunal NEM VAOIGATOTT.
Komolyan olyan duhos vagyok hogy utni tudnek.
3hete marhaporkolt volt. Megjegyzem: Szinhusbol hogy ne legyen inas. Finom volt.
2x evett belole. Tudom hogy szereti.
Mondom fozok ma azt. Erre O "nem kell..inas...kover..neg annyira nem szeretem..."
Megorulok...komolyan...
Mut csinaljak vele???
Szerintem a sajat tulajdon anyja nem nyalta ennyire a se..et anno..
Na de nem sajat szorakoztatasomra meg nem is a kukanak fozok..de mondom az izzel nincs baj.
Anyukam szabolcsi. Tole tanultam. Izletesen fozok...nem ertem mit valogat... De ez a hiszti amit levag... Fuuu. Nagyon. Duhos vagyok..
Gondoltam arra hogy
1)csak MAGAMRA fozok es eszek elitte joizuen.
2) nem fozok hetekig...majd megtanulja hogy igenis kell az
Mondjuk eleg durva. 3napja nem foztem. Hideget eszunk...neki igy jo... Ha kerdezem mit ebedeljunk akkor
1)nekem mindegy
2)azt nem szeretem annyira
En22. O30 .
Nagyon túl gondolod ezt a dolgot:)
Mindenképp főzni kell és mindenképp, amit jóízűen megeszik.
Na nem. Nálunk is volt ilyen időszak. Mindig mondjam meg mit akarok enni. Fene tudja, 5-6 óra múlva mi esne jól.
Szerencsére, eljutottunk oda, csak akkor van főzve, ha már valamit nagyon kívánunk. Így is sokszor van, hogy jóízűen eszünk belőle egyszer. Hiába, hogy jól van elkészítve, szeretjük is. Mégsem eszünk belőle többször, mert már nem kell. Éhes lesz, amit írtál magatokról, tuti tud egy darab szalonnát vágni:))
Amúgy azzal "rontod el", hogy megkérdezed mit akar enni. Nincs hozzászokva, hogy lenne választási lehetősége. És ha van, akkor máris benne van a pakliban, hogy választhatott volna jobbat is, lehet hogy inkább valami mást kívánt, nem tudja... Ezzel kapcsolatban volt egy csomó kísérlet, hogyha túl sok a választási lehetőség, akkor sokkal rosszabbul érezzük magunkat, mintha csak néhány van. Eddig neki az volt, amit valaki főzött, azt kellett enni, nem volt választás, nem volt miért rosszul érezze magát. Nincs hozzászokva, hogy választhat, ettől meg rosszul érzi magát.
A mit szeretnél enni kérdés nem jó, pont ezért. Amúgy erre a kérdésre szerintem a nem főző emberek 90%-a nem tud válaszolni. Én pl 6 éve etetem magamat, 2 éve főzök napi szinten, de a "mit szeretnék enni" kérdésre nem tudok válaszolni, csak a "mit van kedvem ma főzni" kérdésre. Szóval ha otthon vagyok, vagy pl barátom szüleinél, ötletem nincs, hogy mit ennék. Ha itthon el kell döntenem, hogy mit főzzek, az sokkal jobban megy. Szóval megértem, hogy barátom se tud általában dönteni. Ha valami konkrét dolgot akar valamiért, mert épp megkívánta, akkor kérdés nélkül is szól, de amúgy jó ha két hetente 1x előfordul vele.
Szerintem, amivel tudnál segíteni a helyzeten, ha el akarod kerülni a balhézást, az az, hogyha kitalálsz két féle kaját, amihez akár lenne is kedved, és megkérdezed tőle, hogy ezt vagy azt. Két dolog közül már szoktak tudni választani, úgy hogy utána boldogok legyenek a választásukkal. Így tudod kicsit beletrükközni abba, hogy úgy érezze, hogy azt eszi, amit ő szeretne, de közben nem esik "depresszióba" azért, hogy mi lett volna, ha valami egész mást kér. Mert a két kaja közül épp egyértelmű, hogy melyikhez van kedve.
Ó, hát én hasonló okokból jó ideig nem főztem a páromnak semmit, mert szintén nem tudta mit akar enni (neki mindegy), vagy amit csináltam, ahhoz meg nem volt kedve. Én ráadásul glutén- és tejmentesen eszem, szóval nem eszem meg azt, amit neki csinálok és ilyen kaja (vagyis kuka, ha nem eszi meg). Aztán eltelt pár év, és ő hánytorgatta fel, hogy nem főzök neki. :D Most megeszi azt, amit magamnak is készítek. Ha akar mást, akkor meg szól.
Szóval szerintem nyugi, főzz magadnak, a pasid meg majd szól, ha megunja a hideg kaját. :)
Kérd mg hogy írja le hogy mit szeret/nem szeret és így főzz
Persze értelmes határokon belül.
Ha ezek után is baja van akkor csak az ő hibája és vagy változtat vagy hagyd a fenébe és főzz a saját ízlésed szerint. Ha ezek után is beszól és nem tud normálisan viselkedni akkor marad a szakítás
Huuu jo sokan irtatok:)
Koszonom szepen mindenkinek.
A Holgy akibirta a hosszu kommentet es ajanlitta hogy csak 2felebol lehessen valasztani..nos ezt megfogadom:)
Mindenkinek koszi :)
Ma nem volt apellata.
Husileves lett. Mert en azt kivantam.
Plusz vetten serteshusit. Mondtam h brassoira gondoltam.
Azonnal ravagta hogy "uuuuu joooo.azt imadom!!!"
Szoval ma leves van. Meg sutit sutok este.Hnap brassoi lesz :)
Szep estet nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!