Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ezen még nem kéne problémáznom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezen még nem kéne problémáznom, ugye? (alkohol)

Figyelt kérdés
Barátommal már elég régóta együtt vagyunk, régebben azzal dicsekedett mindenkinek, hogy amióta együtt vagyunk, azóta nem rúgott be egyszer sem. Aztán telt múlt az idő, következő évben már azzal dicsekedett, hogy egyszer nagyon elhajlott, de többször nem. Én is ott voltam, de úgy voltam vele, egyszer túlélem (én nem iszok egyáltalán). Valóban elég csúnya látvány volt, meg a szagát se bírom ha iszik, de egy szavam se lehetett. Aztán ismét eltelt 1-2 év, most már ott tartunk, hogy amint van egy szabad hétvégéje rögtön ír körbe mindenkinek, hogy kivel tudna berúgni. Nem csak iszogatni, kb. ájulásig inni. Amikor felhoztam neki, hogy egyre többet iszik, csak kiröhögött. De a heti 1-2 sörhöz képest a 2 hetente halálra vedelés szerintem tényleg "egyre több". Aztán kb. leharapta a fejem, hogy neki igenis kell a kikapcsolódás, de nagyon szánom emiatt, hogy neki ez a kikapcsolodás ha halálra vedeli magát az egyik haverjával... Ráadásul az egyiknek évek óta nincs épeszű kapcsolata, a másiknak a barátnője is alkoholista meg a pasi is, így végképp nem nézem jó szemmel, hogy ezekkel tölti szívesen a szabadidejét. Félek, hogy egy idő után hetente lesz ilyen igénye, mert ha ilyen ütemben haladunk el fogunk érni oda hamarosan. Szerintetek reális ez a félelem? Pár év alatt eljutott a "nem rúgtam be idén"-től a "havi egyszer szükségem van a "kikapcsolódásra"-ig. Nyugtassatok meg, hogy nincs még baj.
2016. júl. 13. 22:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Hű, előzőben kicsit sok volt az amúgy, fáradok :)) Régebben a haverok-buli volt az első, rengeteget bulizott és mindig taccsra vágta magát. De "normális" életre vágyott, ezért jött össze velem.

Nem minden hétvégéje szabad, össze-vissza jár dolgozni. Minden szabadidejét velem tölti kb. csak nem nagyon szoktunk kimozdulni. De a haverjait pl. nem is látja máskor, csak amikor inni kell. Én sem értem, hogy miért csak piálás közben tud kikapcsolódni, de azt mondja, hogy alapból mindig feszült, csak ilyenkor nyugszik meg... És tényleg, ilyenkor 4-5 napig teljesen nyugodt, aztán kezdődik előről és hajtja újra őket hogy na mikor iszunk? :\ Igazából mehetnék is vele, de nincs igényem arra hogy részeg disznókat stíröljek egész este, nekem ez nem kikapcsolódás, csak a sírás jön rám maximum :(

2016. júl. 13. 23:47
 12/16 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon is kell.A nagybátyám kolegájának világ életében probléma volt az ivással,amit a mára már felesége megelégelte úgy 11-12 év után.Amikor pasas hazajött,mondta a nő,hogy itt egy Tesco-szatyor,ebben viheted a piáidat,de engem felejts el.Azóta csak gyerepzsegőt iszik a csávó koccintáskor és egy korty alkoholt nem iszik sose.Ennek úgy 10 éve.
2016. júl. 14. 01:33
 13/16 Költőnő? ***** válasza:
A leírásod alapján kényszeresnek gondolom, viszont ez már az alkoholizmus enyhébb fokozata (12 van amúgy). Azt kéne megtudni, hogy mitől alakult ki a függő attitűd (mert ez az) és ezen dolgozni. Mert minden dependens személyiség függ vmitől. Csak más más a választott szer, másban nyilvánul meg. Viszont az okok és a személyiségjegyek 99%-ban egyezőek. Szóval amíg az ok nincs meg, ha éppen pia nincs, akkor másra van rákattanva.
2016. júl. 14. 05:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem tudnek ilyen szanalmas emberrel egyutt lenni, akinek ez jelenti a bulit. Semmi baj nincs az iszogatassal, de amit a baratod csinal az undorito, es proli viselkedes, amit en nem toleralnek, fokepp azert mert ezzel engem is "bemutat" a vilagnak (hogy egy ilyen szanalom fiu eleg nekem), masreszt pedig egyszeruen ez nem igenyszint, es szerintem neked sem, ha teged is zavar.
2016. júl. 14. 07:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Az en baratom is ilyen lett: pont ugyanezt mondja, h kell a kikapcsolodas. Azota elegem lett, h mindig hivja a baratjat, h ne legyunk kettesben a hetvegebol egyik nap. Mert az nem kikapcsolodas szerinte, ha kettesben vagyunk.

Igy mondtam neki, h akkor ismerkedek es veluk talalkozok.

N

2016. júl. 14. 08:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyenes út az alkoholizmus felé....
2020. máj. 25. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!