Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom elmegy nélkülem a családdal külföldre a rokonokhoz. Erre mi a helyes reakció? Önző vagyok, hogy nem értem meg, hogy én nem mehetek?
2 éve vagyunk együtt. 23 évesek vagyunk. Párom édesanyja kitalálta, hogy kimennek a rokonokhoz látogatóba külföldre, de én nem mehetek, mert csak a közvetlen családot hívták meg, ugyanis nem tudják, hogy már én is képben vagyok egy ideje.
Mindeközben a párom többször nyaralt már a mi családunkkal, így ezt nem érzem fernek.
Ki tudnám fizetni a saját részem, ha arról lenne szó...
Egy felnőtt embert miért és hogyan irányíthat így az anyja?
"Jönnöd kell, mert kivan fizetve az út, de a barátnőd nem jöhet, még nem vagytok amúgysem házasok!"
A párom szófogadóan egyetért az anyjával, ès természetesen menni fog, nélkülem.
A párom nevezett önzőnek, amiért ezt nem értem meg, és szerinte kellemetlen helyzetbe hoztam őt. Szerintem inkább ő engem... Szerintetek? Hol az igazság?
Milyen rokonokhoz? Közeli? Távoli? Nem mindegy.
Amúgy ha anyós találta ki az utat, és meghivatta magukat, akkor jobb is, hogy nem mész.
Másrészt szerintem ezt a párodnak kellett volna megbeszelnie a rokonokkal, hogy gond lennél e, ne anyós döntse már el.
Akkor van baj, ha a párod túlságosan anyuci pici fiacskája és máskor is túlzottan ugrál neki. Ha az anyuka nagy befolyással van rá, irányítja kívülről és beleszól a kapcsolatotokba, életetekbe, az komoly baj lehet.
De ha most ezt a konkrét esetet nézzük, akkor szerintem lehetnél annyira nagyvonalú, hogy megvonod a vállad és nem foglalkozol vele. Szervezz magadnak akkorra te is valami elfoglaltságot, aztán érezzétek jól magatokat.
Jogos, hogy szarul esik, de több dolgot is figyelembe kell venni. Amikor mi meghívjuk magunkhoz a pesti rokonainkat (4 gyerekes család), a mi házunkban szállásoljuk el őket, és azért a családi ház kapacitása is véges. A huszonéves gyerekek is a szüleikkel egy légtérben alszanak, mert csak így férünk el. Egy pár ebben a helyzetben kissé furán jönne ki, mindenkinek kínos lenne.
Ha egyébként is ritkán látják egymást, akkor a találkozó arról szól, hogy felelevenítik a szép emlékeket, hódolnak a közös hobbiknak, meg hasonlók, tehát a családi "hagyományokról". Nem téged akarnak kizárni, csak a régi időkhöz hasonlóan akarják eltölteni az időt.
Viszont a párod se egy gavallér, egyrészt ha vinni szeretne, megkérdezhette volna, hogy gond lenne-e, azért két év elég komolynak számít már, félig-meddig családtag vagy. Az meg, hogy te hozod kellemetlen helyzetbe, és te vagy az önző... hát ha az én pasim lenne, ma a kanapén aludna (átvitt értelemben).
Ha csak azért ért egyet az anyjával, mert ő az anyja, akkor nem ártana elbeszélgetni vele, mert anyuci pici fiával még a házasság után is nehéz saját családot alapítani.
Én sem értem az anyósékat.
TE nem vagy a közvetlen család tagja, 2 év után? Mert ha 2 hetes/pár hónapos kis kapcsolatról lenne szó, megérteném, ha nem vinnének.
De 2 éve a párod, nem az aktuális "dugópajtija" vagy.
Én a párommal még csak fél éve vagyok együtt, de a szülei máris mindent velem terveznek, mert látják hogy nagyon szeretjük egymást, segítjük egymást, gyakorlatilag a páromhoz tartozok, a közvetlen családhoz tartozok.
Szóval párod szüleinek a gondolkodása fura, valamint maga a párod is, mert nem állt ki melletted, valamint nem is közölte ezekkel a rokonokkal, hogy te vagy neki szerintem.
Ha olyan ok van az itthon hagyásodra, hogy nincs elég hely, akkor még megértem, de így, hogy te nem vagy "közvetlen családtag". Hát kérlek, ezek után a párom se lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!