Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Nyuszi, te gyönyörű vagy, az észt igazán meghagyhatnád nekem. " Ti hogy reagálnátok erre?
A barátom mondta nekem a minap, igaz nevetve, de elgondolkodtam rajta. Ő szakács, én pedig középiskolás végzős, 18 éves. A közép matekom 97% lett, az emelt angolom (írásbeli) 93% + van francia középfokúm. A Corvinusra szeretnék menni, azért írtam le ezeket az eredményeket. Az utóbbi időben elég stresszes voltam (az uccsó évben kb.) Ha nem tanultam, akkor gyakorlatilag vele voltam. Viszont ő mindig megsértődött, ha azt mondtam, hgoy tanulnom kell. Sokat veszekedtünk emiatt. Mondta is, hogy a Corvinus az extra okosoknak való, miért nem megyek valami "kevésbé fárasztó" egyetemre.
Nem írom le, hogy mit tartok a külsőmről, de meg szokták jegyezni, hogy szép vagyok. A barátommal nem helyes (sosem tartottam annak), de egy-két helyes fiú próbálkozott nálam, a többség beképzelt volt, és csak a szexre kellettem nekik. Korombeliek voltak, és elég éretlenek. A barátom 27 éves, szakmunkásba járt, de leérettségizett utána, most szakácsként dolgozik. Tetszett, hogy nem nagyképű, nem vesz természetesnek, és figyelmes volt, nem csak a bulizás érdekelte, hanem komolyabb dolgokról is el lehetett vele beszélgetni. Idén lett ilyen gyerekes és hisztis.
visszaolvastalak : futás,főzés,pokerezés. ezt a hármat emelted ki , hogy ezeket miatta csináljátok közösen és szerinted ebben jobb akar lenni, mint te. hát, eleve a futás és a főzés marhára nem szellemi tevékenység, max a pokerezés az. a főzés meg ugye a szakmája.. szoval ha jobb is akarna tőled lenni ezekben, akkor azért sántit a dolog, mert ezek nem szellmi tevékenységek.
viszont amiben ő kért tőled segitséget, az szellemi.
és még mindig kérdés, hogy te dicséred -e annyiszor vagy érezteted -e vele kellő mértékben, hogy intelligensnek tartod.
amit felvázoltál, tipikusan egy olyan jellegú kapcsolati probléma szerintem, ahol kettőn áll a vásár, tehát ha nem is tudatosan, de te is tehettél olyan gesztusokat felé, ami által kisebbségi érzése lett. meg eleve mások vagytok, más életszakaszban, te karriert akarsz épiteni, ő nem.
illetve ami még eszembe jutott : ő nem olyan dolgokat szeret csinálni és nem olyat tanult, ami alkalmat adna a versenyzésre, szoval ebből nekem az jön le, hogy nem versenyzős tipus, nem karrierista, nem motivált, hogy fejlődjön, tanuljon.
te meg ugye szellemi munkára vágysz,ambiciozus vagy, karrierre, és te szeretsz olyan dolgokat csinálni inkább, amiben az emberek versenyezgetni szoktak.
20-as é érti mindenki, hogy szakmunkásképző meg egyetem. ámbátor nekem szép számmal vannak ismerőseim, akik még egy büfészakot is 10 év alatt fejeztek be és végigbulizták a huszaséveiket. meg olyat ismserek, aki többdiplomás és egy taho. szerintem hagyjuk ezeket, már rég nem abban a korban élünk, amikor a diplomának igazi értéke van.
nekem spec még mindig nem világos, hogy ezekből, amiket a kérdező leirt, miért következik, hogy a pasija féltékeny rá. az, hogy kisebbségi érzése lehet, azt értem, és biztosan benne van a dologban, de hogy féltékeny lenne a csajára, az azért nme itt kezdődik sztem.. a kisebbségi érzés meg valahol érthető és emberi. szerintem.
Kedves kérdező!
Abba nem is gondoltál bele, hogy így akar be-be szúrni neked, hogy ne menj tovább tanulni, mert még kevesebb időtök lesz...stb. Ami elég naiv lenne tőle, de ha egy ilyen ügy állhat mögötte akkor tuti, hogy szeptembertől még nem de októbertől már nem lesztek egy pár!
Új arcok, új ismerősök, sok sok kezdő buli, utána félév zárás előtt előtt 2 héttel rájön az ember, hogy majd kreditet is osztanak, vagyis lesz teljesített kreditem az évben???(költői)
Kedvesebb esetben 1-2 félretekintés is megesik a kapcsolatban(értsd jól félrekúrás) éssssss kész a baj.
Bocsánat, de ez az igazság. Ismerősi körömben nem sok olyan eset van akik "túlélték" volna ezt az időszakot.(mindig vannak kivételek)
Mellesleg meg, tanulhatsz bármit ha jó vagy és kitartó, magabiztos: megélsz. PONT! Lehet műszaki diplomád, profin programozhatsz, kiműtheted anyád szemét egy fokpiszkálóval, ha emberileg kuka vagy eláshatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!