Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elegem van a barátomból, mit csináljak ebben a helyzetben? És egyáltalán miért csinálja ezt?
Együtt lakunk, ő dolgozik, én tanulok. Épp vizsgaidőszakom van és sok a tanulnivalóm. Dél óta tanulok egyfolytában, közben a barátom meg "rám jár" mert ő sorozatot néz és átjön mindenféle hülyeséggel hogy jaj ez meg az történt, de azt se tudom mit nézett, meg közben szőlőcukrot eszek abból is kért, aztán úgy vette ki a zacskóból, hogy véletlenül megnyomott valami gombot (nem figyeltem) és bezárta az anyagot ami meg volt nyitva a számítógépen.
Aztán most megint bejött, hogy csinál kaját, megyek-e én is főzni. Mondtam, hogy nem mert tanulok. Erre beszól, hogy "nem is tanulsz, csak ott ülsz", na erre olyan ideges lettem, hogy majdnem felpofoztam, aztán még neki állt feljebb, meg hogy akkor csak magának csinál kaját...
Megpróbálhatsz összeköltözni pár napra egy olyan másik barátnőddel, aki szintén tanul és nyugton hagy. Akár csoporttársad épp. (Mondjuk lehetőleg ne pasival költözz össze.)
A másik, hogy őt küldöd haza a szüleihez. Mond meg, hogy eleged van a viselkedéséből és most már menjen haza amíg tanulsz. Ha nem segít, akkor legalább ne hátráltasson, te így nem tudsz tanulni.
A harmadik lehetőség, hogy leülteted és szépen elmondod neki, hogy ez így neked nagyon rossz. Látod, hogy ő viccesen fogja fel, szereti elhülyéskedni, de te most nagyon ideges vagy, folyton stresszelsz a vizsga miatt és nem látod olyan szórakoztatónak a helyzetet. Nagyon szeretnéd, ha megértené és visszafogna magából. Kevés esélyt látok rá, hogy egy használ, de ha látod hogy nem, még mindig maradhat a hazaküldés.
Nem tanács kell neked, hanem egy olyan társ, aki nem féltékeny az iskolázottságodra, és nem akar hátráltatni.
Egy társ, az azért is van, hogy előre mozdítsa az embert!
Hű, ezt a két szót, hogy "ne zavarj", még a 8 éves unokahúgom is megérti, és egy pár óráig be is tudja tartani!
Külön szobában vagy? Akkor egyszerűbb lenne definiálni, hogy "légy szíves, ne zavarj most két órán keresztül", és ne is engedd be.
De nem nagyon tudom átérezni, az én barátom szó nélkül "kiszolgál" a vizsga előtti pár napban és még soha nem zavart a tanulásban.
De napközben egyébként én sokszor a könyvtárba megyek, ott még jobban lehet koncentrálni. Neked nincs erre lehetőséged? Ezeknél a körülményeknél akár egy csendesebb kávéház is jobb.
24N
Nekem is hasonló volt, csak az öcséim ordibáltak folyton. Jó, gyerekek, nem kérhetem, hogy üljenek csendben 6-8 hétig.
Én összecsaptam a jegyzeteket, laptopot, és beültem a suli könyvtárába, plázába (délelőtt ott is nyugi volt) jó időben kimentem a parkba, stb...
Tudom, kellemetlen, de ha ő ilyen, akkor menj el te otthonról, és marajd is távol, míg meg nem tanultad az aznapi anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!