Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem első látásra egy vadidegennel, úgy hogy most vettünk közös házat a párommal? Hogy lehet ez, nem érdekelt soha más nő! Mi ütött belém, egyáltalán nem voltam ilyen soha?
Évek óta együtt vagyunk a barátnőmmel (7 éve). Jól megvagyunk, kiegészítjük egymást. Most vettünk saját házat, az esküvő jövőre lesz. Gyerek utána.
Tegnap intéztem a dolgaimat a városban mint máskor. Hirtelen ahogy kiléptem az üzletből összenéztünk egy csajjal. Mintha egymásra vonzott volna minket valami. Nevetséges, de lellassult az idő, mintha percek teltek volna el. Végig egymás szemébe néztünk, úgy éreztem mintha ezer éve ismerném. Soha nem történt velem ilyen! Még a nőket se szoktam stírölni az utcán, nem flörtölök senkivel, nincsenek nő barátaim.
Aztán elmentünk egymás mellett, még egymáshoz is fordultunk, visszanézett még ... Még nem nézett rám így nő! Olyan volt mint aki szerelemmel néz (de tényleg, nem túlképzelem!) Új munkatársam meg is jegyezte, hogy "ő volt a menyasszonyod, be se mutatod? (nem ismeri a páromat)". Mondtam hogy nem is ismerem. Pont késöbb jött utánam és ő azt hitte abból ahogy egymásra néztünk, hogy akkor váltunk el éppen egymástól
Szóval továbbment a csaj, leblokkoltam, bennem volt hogy ilyet nem csinálhatok! Soha nem csaltam meg senkit, jófiú vagyok! Ezért legyűrtem az első szikrát és nem szólítottam le. Egy szia kicsúszott a számon, nagyon mosolygott, hirtelen zavarában nem köszönt vissza csak amikor már visszafordult a mozgólépcsőről integetett és köszönt.
Mi volt ez és hogy fordulhatott elő velem ilyen? Tényleg semmi baj a kapcsolatommal! Azóta csak erre a csajra tudok gondolni és úgy érzem becsaptam, megcsaltam ezzel a párom! Bűntudatom van, mintha egy több hónapos viszonyom lenne. Legszivesebben elmondanám neki hogy ez történt!
Mással is volt már ilyen? Vagy én vagyok ilyen bolond? Hogyan tudok ebből kijönni, mit tanácsoltok? Majd csak elfelejtem? Most csak az jár a fejemben hogy meg kéne keresnem és akkor biztos kiderülne hogy nem is olyan jó csaj belső tulajdonságokban és kiábrándulnék belőle. De az is bennem van hogy beütne az egész és feladnék érte mindent ... Pedig nem is ismerem!
Adjatok valami tanácsot, jó lenne ha írna olyan aki volt ilyen helyzetben.
Először is tett rendbe a fogalmakat is, szerelem nincs első látásra. Első látásra vonzalom vagy rajongás van a másik iránt, hiszen nem is ismered. Csak megláttad és összenéztetek. Nem is tudsz róla semmit, max a külsejébe tudnál "beleszeretni". Aztán ha teszem azt megszólalna, és kiesne a kapanyél a szájából pl, lehet azonnal "kiszeretnél" belőle..
A szerelem ennél több, ez max vonzalom, fellángolás, vagy rajongás. Hiszen egyetlen egyszer láttad.
Nekem is van ilyen, amikor a villamoson szépszemű és helyes, jó mosolyú sráccal nézek össze és volt, hogy végigfutott egy kis bizsergés is rajtam ahogy rám mosolygott, de attól még a párom a párom.
Mondjuk nekem vannak fiú haverjaim is, talán nem is baj az, ha vannak ellenkező nemű bartai az embernek, akkor talán nem tulajdonít ekkora túlzással szerelmet egy egymásra nézésnek és mosolygásnak.. Vonzalmak meg vannak, nem lehet azzal mit tenni, mint hogy nyugtázod magadban.
Ha meg unalmas a kapcsolatod, dobd fel, csinálj programokat, és ha így sem érzed magad jól benne, akkor lépj ki.
Ilyet nagyon kevés ember él át. Én a sorstársad vagyok. Ez az igazi szerelem első látásra, aminek a jelentését az emberek kis része tudja csak, addig meg egy elnagyzolt hülye képzelgésnek gondolják (ahogy én is,mielőtt átéltem ezt a rendkívül intenzív érzést).
Így a legtöbb ember azon a véleményen lesz majd, hogy túlképzeled a dolgot,stb. De nem. Ők nem értik (úgy vélem, szerencsések is ezért).
Még akár hnapokig, évekig is járhat a fejedben a lány.Könnyen nem fogod tudni elfeledni. Sokat leszel szomorú miatta. Sajnálom. De mégis ez egy gyönyörű érzés.
és most elolvastam a kommenteket. kérdező, reagálnék rájuk az én példám alapján.
az előző kommentemben a 7-es szerű válaszokról írtam.
amit a 2-es írt, az csak szexuális vonzalom, semmi több.
a 4-es téved, ez az igazi szerelem.
a pároddal ne beszéld meg!
a 10-es téved, ilyen nem esik meg gyakran, és hidd el, a legtöbb emberrel sohasem (különben értenék, hogy ez nem egy egyszerű szexuális vonzalom, fellángolás,vagy valamilyen pszichés ragaszkodás). erre céloztam korában is, egyszerűen nem tudják,mi ez az érzés.
a 13-as téved. ilyenkor az ember nem a másik külsejébe szeret bele. ez más. sajnos ez nagyon más. :(
N29
13-as vagyok :)
Gondolom a véleményem ellenére akkor meglepne, ha azt rám, hogy de, éltem már át ilyet. Amikor megláttam és egyből elkapott ez az érzés és nagyon meg is akartam ismerni de közben féltem is, és ez onnantól volt, ahogy először megláttam. Mondjak jobbat? 2 év múlva, miután vagy 1 éve (!) nem láttam és egy év után újra megláttam, ugyanúgy "rosszul lettem", a gyomrom bizsergett és még mindig jól nézett ki.
Úgyhogy ne mondjátok már instant, hogy tévedek, vagy ne higgyétek, hogy ti valami extra különleges élmény részesei vagytok, amiben a Föld lakói 1%-a részesül kb - persze nagyon szép élmény, igen, ne értsd félre, jól esett és fura volt, de ismerd meg, miről is van szó, mielőtt valami ezoterikus maszlagba tennéd.
Engem is érdekelt a téma, elég sokat is olvastam utána, a szerel után és annak típusai után.
És te honnan tudod, hogy melyik szerelem az igazi?
Biztos vagy benne, hogy valóban ez, az efféle? Amikor többnyire nem is ismered a másikat? Az az úgynevezett pillangós, bizsergős, intenzív? Vagy a másik? Miért vagy ebben annyira biztos?
Én a másik fajtában hiszek, nekem az az igazi szerelem!
És fogadjunk, hogy akiről írsz, csak plátói és nem vagytok együtt, vagy tán össze is jöttetek? Igazi-e az a szerelem tehát?
Ezt amúgy a pszichológiában projekciónak hívják.
Vannak érdekes cikkek, könyvek, de még itt feltett kérdésekre érkező válaszok is, ha érdekel a téma, nyugodtan mélyüljetek bele.
De beszűkültségre vall, ha instant kijelentünk valamit, hogy a többiek tévednek. - Persze lehet, hogy tévedek, mind más módon tapasztalunk meg dolgokat, de elzárkózni butaság a más vélemény elől, mint ami a tied.
* azt írnám és
*szerelem után
bocs a hibákért
engem is érdekel a pszichológia, de ez nem beszűkültség. Egész egyszerűen vannak k..a erős érzelmek, amik tényleg nagyon-nagyon ritkák.
Miattam nem lett több a dologból.
Ez a szerelem első látásra nagyon furcsa. Mert egész egyszerűen...nem is tudom megfogalmazni. Más, mint a nagy szerelmek. Egyszerre vagy vele végtelenül nyugodt (holott ha szerlemes vagy valakibe,alapesetben izgatott vagy-pillangók) és kívánod(de nem ez a legerősebb ilyenkor).
Hanem... nem tudom. Mély. Nagyon. Még akkor is, ha nem ismered az illetőt.
És az a legkülönlegesebb, hogy ez a mélység, nyugalom és roppant erős intenzivitás onnantól megvan, hogy először rápillantottál.
és ez hihetetlenül ritka.
amiről te írsz, az más, olyan velem is volt.
Ha egyszer majd érzel ilyet 13-as, te is rájössz.
Még ha hihetetlenül is hangzik.
13-as vagyok.
Köszönöm 55%-os a válaszod. Érdekes ez is, amit írsz.
Azt szabad megkérdezni, hogy miért nem akartad, hogy legyen belőle mégsem semmi, ha szerelemnek veszed ezt az érzést? Párod volt/van és amiatt?
Nálam páromnál volt más, de az sem olyan, amit te írtál.
Tisztán él benne 5 év után is, amikor először találkoztunk. Ott ült velem szemben, és most is hallom a hangját, ahogy válaszol arra, amit kérdeztem és mosolyog, és a szemére. Külsőre egyáltalán nem jött be, nem volt az esetem, sőt, messze állt tőle. :)
Nem éreztem különösebben szerelem-szerű dolgot, még csak azt sem, hogy vonzódom, hanem valahogy más volt.
Az együtt töltött idővel is csak annyit vettem észre magamon, hogy jó ha idejön, beszélgetünk, tehát vágyom a társaságára, és közben próbáltam összerakni, miért, sőt, tetszeni is akartam neki, de még sokáig nem tudtam, hogy nekem tetszik-e vagy mi ez az egész.
Az a vonzalom is csak később jött elő egy-egy pillanatban.
Azóta már a vőlegényem, és az a ú.n pillangós/rózsaszín szerelem sosem volt meg pl. nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!