Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én verem nagy dobra? Vagy ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én verem nagy dobra? Vagy ez tényleg ennyire az én jövőmről is szól?

Figyelt kérdés

A párom kezéből kicsúszik az idő a szemem láttára.

Nagy áldozatokat hozva, szét kellett költöznünk azért, hogy továbbtanulhasson, és az álmának élhessen. Több éves együttélés után távkapcsban élünk jelenleg, egymástól 200km-re.

Mivel nagyon szeretett volna továbbtanulni, természetesen maximálisan támogattam, hiszen szeretném ha olyan munkát végezne amit ő is szeret, és hosszútávon tudom, hogy megtérül a tanulás.

De...

Sajnos kicsúszik a kezéből az idő, olyan dolgokkal tölti a szabadidejét amihez kedve van, (persze időnként kell, de nem állandóan..) és sorra bukik meg mindenből...

Tudom, hogy van esze, mert már bizonyított korábban, de iszonyatosan bosszant, hogy lenne hozzá esze, egy csomó áldozatot hoztunk és valahol mégis szarik az egészre...

Ha elcsúszik (márpedig vannak csúszós tárgyai) annál később kezdhetjük meg az életünket.... Pedig már így is 7 éve együtt vagyunk.

Lassan odáig jutok, hogy kiábrándulok a szerencsétlenkedésén, mert ha nekiállok "életvezetési tanácsokat adni", hogy szerintem hol csúszik el, és lehet nem ezzel meg azzal kellene foglalkozni, akkor rendesen kiakad, majdnem a dühroham szintjéig.

Nagyon kezd elegem lenni, mert látom, hogy mennyire stresszes ettől az egésztől, nem is akarom bántani, de tudom, hogy jövőre megint ez lesz, mert nem tud az idejével gazdálkodni. Ha addig nem rúgják ki, mert olyan kevés kreditet teljesít...

Én verem nagy dobra, hogy ez az én jövőm is? Vagy én akarok túlságosan az anyja helyett anyja lenni és segíteni mindenbe?

Lassan örülök is, hogy nincs itt, mert legalább nem látom napi szinten, hogy hogy cseszi el az idejét... Mert ebben engem is hátráltatna (hiszen én is tanulok).

Amikor itt volt, akkor is sokat foglalkoztam vele, hogy miért nem tanul már...

Objektív véleményekre vagyok kíváncsi, hogy én gondolom-e túl a dolgokat?!

Ja, és ez a sok sikertelenség borzasztóan kiábrándító. Bár, ha a küzdést látnám mögötte az férfiassá tenné, de max a vizsga előtti 12 órába képes egy kicsit küzdeni, előtte meg szart bele. De ha ez kevés akkor kevés...

2016. máj. 31. 13:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem szeretném leírni milyen szabadidős tevékenységet űz, mert azzal könnyen rálehetne ismerni, hiszen elég ritka.

A lényeg, hogy a pénzt nem viszi, hobby, de egyben igazából szakmailag is előrébb viszi. A lényeg, hogy szerintem elsősorban nem arra kellene időt szakítania.

Minden héten találkozunk, ami valóban viszi a pénzt, nem bulizik és nem szórakozik, erről szó sincs, a pénzt nagyon beosztja, mert kénytelen.

Sajnos sok óráról ellógott, mert úgy érezte nem érdemes bejárni. "Úgyis kiadják a jegyzetet"... "A tanár csak felolvassa a diát"...

És így tovább, viszont sajnos most derül ki, hogy mégiscsak érdemes lett volna, mert innen-onnan kapirgálja össze az anyagot.

Hogy mit csinált abban az időben? Olvasott, az érdeklődési körének élt, aludt... Nem tudom, nem az a semmittevős típus, amivel természetesen nincs is baj, egyszerűen nem jókor csinálja.

Félek a jövőtől is igazából... Majd ha itt lesz a gyerek, inkább foglalkozik a hobbyjával? Meg őszintén szólva engem is folyamat stresszbe tart, mert miatta aggódok, pedig én alapvetően nem vagyok stresszes típus. Sose szoktam kilátástalannak érezni a helyzetemet, de most annak érzem.

Úgy érzem ennek nem biztos, hogy van jövője, mert engem is egy folyamatos aggódásba taszít, féltem a kudarcoktól, a sok stressztől...

És sajnos eleve önbizalomhiánya van, sokszor úgy érzi nem elég jó nekem, de ez nem arra készteti, hogy többet mutasson, hanem inkább még mélyebbre...

Úgy érzi és kategórián alul választottam, mert jobban nézek ki, okos vagyok szerinte stb. Lószarra nem tartja magát időnként.

Pedig egyébként vannak szakmai eredményei, sőt, jövője is, egy elég jó programba vették fel külföldre, ami szép jövőt hozhat. Lehet talán ez miatt eresztett le? Mert ott olyan sikereket ért el?! Továbbá a phd útja is ki van taposva... Szóval másfelől tényleg rendbe van, csak az a baj, hogy nem tud az aktuális dolgokkal foglalkozni...

2016. máj. 31. 16:29
 12/22 A kérdező kommentje:

Ja, és mindezt csak magának köszönheti, mert elég szegény családból származik, gyári munkás szülővel. Az apja elhagyta stb.

Tehát igazából van mire büszkének lennie.

2016. máj. 31. 16:32
 13/22 anonim ***** válasza:
Én hasonló emberre 12 évet vártam. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát.
2016. máj. 31. 19:40
 14/22 A kérdező kommentje:

Esetleg bővebben?

Leírtam kifejtve, hogy nem lomha, vannak céljai, tesz is értük, csak kicsúszik a kezei közül az idő.

Esetleg leírnád bővebben, hogy ő milyen volt mielőtt arra biztatsz, hogy hagyjam el?

Nem értem az ember, hogy mer ekkora döntésre sarkallni úgy bárkit, hogy a történetének a felét sem ismeri.

Szerintem érdemes volna kicsit objektívebbnek lenned, és nem a saját kapcsolatodból kiindulni.

Én itt pont az objektív válaszokat keresem, de a tied nem gondolom, hogy az volt.

Vagy legalább biggyeszd mögé, hogy mi volt vele a bajod.

Ez így elég üres volt...

2016. máj. 31. 19:47
 15/22 A kérdező kommentje:
A többi választ pedig nagyon köszönöm, mert elgondolkodtatóak!
2016. máj. 31. 19:48
 16/22 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ha üresnek tartottad a hozzászólásom. Pedig szerintem egyértelmű.

A te párod a leírásod alapján egy Pató Pál, aki elvan, nem töri magát, nem érdekli az idő. Normál esetben 7 év után már kellett volna előrelépésnek történnie.

Az én exem pont ilyen volt a leírásod alapján. Végül meguntam a tötyögést, és most már egy normális férfivel vagyok, és lépünk előre.

De ha neked mindenképp ez a fiú kell, akkor számolj azzal is, hogy neked kell tenni dolgokat, amit egy férfinak kéne, mert a párod csak húzza az időt. Házasság hatvan évesen, gyerek nem lesz, mert mire elszánja rá magát, te már a menopauzába jutottál. És így tovább. De ezt szerintem te is tudod,hogy nagyjából erre számíthatsz.

2016. máj. 31. 22:14
 17/22 A kérdező kommentje:

Szerintem félreérted a problémát...

Egyrészt 17 éves voltam amikor összejöttünk, tehát nem hiszem, hogy előbb lett volna a szükség az előrelépésre.

Sőt, igazából már házasok vagyunk, de szerintem nincs jelentősége ennek ebből a szempontból.

Nem azzal van a baj, hogy nem lépünk előre, hanem azzal, hogy az "igazi" élet várat magára = gyerek, újra együttélés stb.

24 évesen ennél több előrelépésre nem hiszem, hogy szükségem lenne, szerencsére a "menopauza is még várat magára..."

2016. jún. 1. 00:16
 18/22 anonim ***** válasza:
Erről beszélek.... na mindegy....
2016. jún. 1. 05:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy nem illetek össze. Úgy tűnik te földhözragadtabb vagy, vannak terveid, céljaid, nem tudod elviselni, hogy nem rajtad múlnak a dolgok. Ezért stresselsz. Ugyanis jól gondolod, itt kettőtök jövőjéről van szó. Ha biztosra vehetnéd, hogy ő mindent megtesz azért, hogy elkezdhessétek a közös életet akkor nem lenne min aggódnod. De látszik hogy te akarod jobban. Az, hogy cseszegeted (jogosan) nem javít a helyzeten, ha magától nincs annyi esze akkor semmi értelme, csak megmakacsolja magát. Vagy szerinted hosszú távon működik hogy te aggódsz az ő "butaságai" miatt? Ha együtt maradtok pár év múlva te írsz ki olyan kérdést hogy a párom csak a hobbijának él, nem foglalkozik velem és a babával. Aztán majd megkérdezik, hogy régen is ilyen volt? Gondolkodj el ezen kicsit. A másik, hogy objektív véleményeket vársz ok, de csak az egyik oldalt ismerjük, és azt sem tudjuk mennyire dramatizálod túl.
2016. jún. 1. 08:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy lehet hogy neki is vannak tercei csak nem biztos hogy ugyanaz mint neked. Vagy ha az is, lehet hogy ő is akar családot, gyereket csak akkor se ti lesztek az elsők.
2016. jún. 1. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!