Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom csőrét piszkálja,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom csőrét piszkálja, hogy szerencsésebb vagyok nála?

Figyelt kérdés

Én idén érettségiző lány vagyok. Mármint, most érettségiztem. Egy éve vagyok együtt a barátommal. Idősebb nálam, és úgy gondoltam, végre kifogtam egy érett, értelmes scrácot.

Beképzeltség nélkül - és ezt halál' komolyan gondolom - egy csinos(bár nem az a lélegzetelállító szépség) lány vagyok, két felsőfokú nyelvvizsgával (németből és franciából), jogosítvánnyal, 90% feletti emelt érettségikkel (előrehozott), szerető, támogató, nem gazdag, de tehetős szülőkkel.

A barátom nem helyes, de értelmes, kedves, vicces, és nem beképzelt, mint a korombeliek. Hozzámképest rossz körülmények között él. Az apja kedves, szorgalmas ember, az édesanyja viszont rokkantnyugdíjas, és emiatt keserű, és gyakran - ezt a barátom mondta - "túljátsza a szerepét, mártírkodik" A barátom sokáig nem dolgozott, mert nem volt munkahelye, ez biztosan aláásott az önbizalmának. Az én koromban nem volt túlságosan jó tanuló, ezért csak egy "büfé-szakra" vették fel, ott is fizetősre. Jelenleg minimálbérét dolgozik. Szidja a gazdagokat, az egyetemet, a felsőoktatást, az országot.

Ha együtt vagyunk, ezeket csinálja: elmondja mennyire szerencsés, hogy milyen csodálatos vagyok, elhalmoz ajándékokkal, ha talál rajtam "rést" azaz, valami gyengepontot, hiányosságot (pl: nem tudok úszni, és nem tudok főzni, vagy mondjuk nyelvtani hibát vétek) napokig, hetekig amiatt piszkál és kinevet miatta, előttem utál veszíteni (lehet szó itt akár társasjátékról vagy esetleg "komolyabb" dolgokról), folyton mond valami érdekességet, ha megyünk az utcán, eszébe jut valami "te tudtad, hogy...", ami nem is lenne baj, de ez minden alkalommal előfordul. Mindig akar mondani valami okosat, valami érdekeset.

Ő az első nyelvvizsgájával vesződik, míg én a harmadik nyelvemet tanulok. Mivel ő nem kapta meg a diplomáját, őszintén örült a német középfokúmnak, a felsőfokúm már kissé zavarta, mert sok energiát fektettem be, a francia felsőfokúm meg már kifejezetten irritálta. Mondta is mindig "Nekem is bele kell húznom, mert ez már nagyon gáz. Melletted lustának és butának érzem magam" Most angolul kezdek tanulni erre ő: "nehogy már elkezdj angolul tanulni, mert még túlképzett leszel." A nagynéném 20 éve Franciaországban él, életemben először meghívott magához egy hónapra, hogy gyakorolhassam a nyelvet. Amikor ezt elmondtam a barátomnak, megsértődött, hogy egy egész hónapot távol leszek tőle. Elkezdtünk veszekedni, és kibukott belőle, hogy látszik, hogy téged elkényesztettek és soha életedben nem kellett semmi miatt se megdolgoznod. Persze, úgy könnyű jól tanulni, meg nyelvvizsgázni, hogy az embernek csak ez a dolga és a szülei pénzelik.

2016. máj. 25. 09:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
7%

nem feltétlen segíteni, csak támogatni...

például biztatod, hogy csinálja, érdeklődsz, hogy hogyan áll, megdicsérni, értékelni az elért dolgokat, még akkor is, ha számodra nem akkora sikerek...

ha egy kocsira összetud rakni minimálbérből, akkor csak akar valamit és tesz is érte! csak melletted most úgy érzi, hogy ő semmit nem ért el...

23F

2016. máj. 25. 09:43
 12/19 anonim ***** válasza:
9%

Kerdezo azt gondolom Te is hibas vagy...

Ha ennyire zavar akkor meg hagyd el.

2016. máj. 25. 09:48
 13/19 A kérdező kommentje:

Csak sajna nekem is nehéz. A szüleim ezt szokták mondani:"Édesem, te szép vagy, okos, és olyan helyzetben, amit sokan irigyelnének tőled. 19 éves vagy, és soha egy szalmaszálat sem kellett keresztbe tenned. Hat különböző országban jártál, mindent megkapsz, amit szemed-szád megkíván. A legkevesebb az, hogy élsz a lehetőségeiddel. Mert ha elszúrod az életed, nem csak magaddal tolsz ki, hanem velünk is, mert "elveszik a befektetésünk"

Középiskola óta azt hallgatom, hogy ilyen egyetem, olyan egyetem, ilyen nyelvvizsga, olyan nyelvvizsga, ha nem lesz ilyen érettségid, akkor nem viszed semmire.

Egyrészt nagyon hálás vagyok nekik, hogy "ütnek-vágnak", és imádom őket ezért, másrészt viszont, "irigy" vagyok a barátomra. Mert én rosszul érzem magam 19 évesen, hogy nem tudok angolul, ami a legfontosabb nyelv, ő pedig az én koromban szórakozott.

Persze nem cserélnék senkivel, viszont valamiért "becsapottnak" érzem magam.

2016. máj. 25. 09:52
 14/19 anonim ***** válasza:
A leírásodból ítélve vannak bajok nála, és elég visszataszító némelyik húzása, például ahogy a gyengeségeidre utazik. Talán szólnod kéne neki, hogy fejezze be a gúnyolódást, mert neked ez nem jön be, hogy folyton fikáz mindenért. Ha nem fogja fel, hogy sértő, amit művel, akkor dobd. Hosszabb távon lehetetlenség elviselni egy energiavámpírt, aki csak pórázt húz a nyakadba, s visszatart mindenben.
2016. máj. 25. 09:55
 15/19 anonim ***** válasza:
60%

az emberek irigyek, ez néhány kommentből is nagyon kitűnik, még itt gyiken, ismeretlenül. sok embernek rosszul megy a sora, és nem tudja kezelni, ha valaki olyat lát, akinek jobban megy...

3as válaszoló erre a tökéletes példa. voltam én is elég rossz helyzetben (most sem rózsás, de talán nem annyira kaki) és én is tapasztaltam, hogy nehéz látni, sok embernek mennyivel jobb, de nem erre koncentráltam. attól csak besavanyodik az ember.

sajna a barátod nem tudja elfogadni a helyzetet, és nem is próbálja szerintem. gondolom fél is, hogy mi lesz, ha úgy döntesz, melléd egy szerencsésebb, tehetségesebb pasi illik, nem ő, a "lúzer".

én megpróbálnék vele őszintén beszélni az érzéseimről, de amíg nem lesz sikerélménye, szerintem nem fog változni a helyzet.

2016. máj. 25. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
9%
Van, akinek bejön az élet, másnak kevésbé vagy sem. Neked bejött, neki kevésbé eddig. De mindig tudna változtatni. Igen, kompenzálni próbál, szerintem szakíts vele, mert nem tud őszintén örülni neked és ez csak aláássa majd az önbiazalmadat. Vannak nála ezerszer jbb partyk, és nem anyagiakra értem, hanem mentalitásra. Lehet valaki csóró, szegény, sikertelen, ha aranyból van szíve és korrekt másokhoz.
2016. máj. 25. 14:00
 17/19 anonim ***** válasza:
8%
Nekem nem vagy szimpatikus így első bemutatkozásra se, ez a rahedli felsorolt nyelvvizsga oké de mi a diplomád?
2016. máj. 25. 15:59
 18/19 anonim ***** válasza:
8%

Ja, vagy úgy. 18 évesen most érettségiztél de már 2 felsőfokúd van. Akkor irány Svájc vagy Milánó, esetleg valami dán város.

Am veled az a baj, hogy te hozzászoktál ahhoz, hogy ezt a "szintet" szokod meg, teljesen természetes neked minden, és az átlag magyar - mint a pasid - nyelvvizsga nélkül él, és már az is nagy szó, ha továbbtanul érettségi után. Igaz, fizetősre vették fel, gondolom neki nem volt emelt 90, de még közép 80 se.

2016. máj. 25. 16:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Áááá, ide tűnnek az okos lányok. Találnak maguknak egy hülyét.

Problémák:

1, ez a kapcsolat halálra van ítélve, mert akkora hátránnyal indul, amit sem le-, sem feldolgozni nem tud

2, téged cserébe vissza akar húzni, amit észrevették, mert okos vagy :D

3, te viheted valamire, neki mondjuk finoman, rosszak az esélyei

Egy ilyen kapcsolat csak akkor működik, ha a férfi el tudja viselni, a kapcsolatban a nő hordja a nadrágot.

20/F

2016. máj. 25. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!