Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül fenntartani éves szinten egy komoly párkapcsolatot egyetemistaként? És honnan finanszírozzam ezeket, ha szüleim nem adnak pénzt semmilyen szenvedélyekre?
Arra lennék kíváncsi, hogy egyetemistaként éves szinten mennyi pénzre lenne szükség átlagosan egy komoly kapcsolat fenntartásához. Természetesen az átlagosat hangsúlyozom, nem a milliomosok élete érdekel, tehát az olyan ajándékok és hasonlók mint a kaliforniai nyaraló, a világkörüli út, az új Ferrari meg a legdrágább milánói nercbunda nem játszanak. Viszont az (szerintem) alap dolgok igen, mint amilyen a randevúk költsége, mondjuk párhetente elmenni vacsorázni valahova (nem McDonalds meg lángosos hanem komoly hely), az alkalmakra szánt ajándék mint születésnap, névnap, karácsony, nőnap és Valentin-nap, valamint hétköznapi dolgok (közös vásárlás állása, bármilyen apró dolog, figyelmesség), valamint egy hét nyaralás jó esetben egy évben (nyilván itt sem Monaco, Cannes, Bahama meg Szingapúr amire gondolok).
A másik, ebből következő kérdés: honnan lehet erre összekeresni a pénzt, ha nincs saját fizetésem (egyetem mellett amúgy is hiába keresnék munkát, (még) szakképzetlenként), szüleim pedig a szenvedélyeimre, hobbikra nem adnak pénzt?
Amennyiben számít, 20/F vagyok, és nem nagyon tudok honnan elvonni pénzt, így sem űzök káros szenvedélyeket, nem dohányzom, inni sem szoktam, nem fizetek elő játékokra stb.
Egyetemista lany vagyok es egyaltalan nem varom el hogy parhetente elvigyen rendes etterembe a baratom, vagy hogy komoly ajandekokat adjon. O most palyakezdo, nekem az tokeletes ha beulunk a mekibe parhetente (es az en reszemet ott is magamnak fizetem) es neha meglep egy 200 ft-os csokival, meg egy szal viraggal. Torodest igenylek es szeretetet, nem azt, hogy koltsenek ram. Jelen pillanatban egyikunk sem tud sokat aldozni ilyesmire, lesz ez majd jobb, de nem is azert vagyunk egymassal :)
21/L
1. ha úgysincs pénzed, akkor minek számolgatod.
2. nem éri meg, - a gyerek se éri meg, meg egyáltalán semmi ilyesmit nem tudsz pozitívra kikalkulálni.
3. számolj. 3 hetente vacsora, az 14 alkalom, szolidan 6000, az 84 ezer, 5 ajándék/év, mondjuk 3 ezerrel, az 15 ezer... stb
"nekem az tokeletes ha beulunk a mekibe parhetente (es az en reszemet ott is magamnak fizetem) es neha meglep egy 200 ft-os csokival, meg egy szal viraggal. Torodest igenylek es szeretetet, nem azt, hogy koltsenek ram."
OMFG! Mint egy Óvodás! És ezek a mai egyetemisták!
Én nem tolok annyit a kapcsolatba, mint amennyit a kérdező kér, de sokfelé járunk kocsival, eszünk is ha már ott vagyunk, meg programozunk... de havi 50-nél nem jövök ki kevesebből. Átlagban. És ez még nem is sok szerintem.
Egy nőnek azért legyenek már igényei! Ne kis csokit várjon el, hanem hogy pl. télen vagy esőben ne kelljen már megfagyni/megázni!
Kérdező! Ezzel a hozzáállással nem kell neked barátnő ... még a végén szaporodnál is. Ásd el magad, ha neked egy érzelmeken alapuló párkapcsolat annyit jelent, hogy matekozol rajta :-P
"Egyetem mellett pihenni meg magánéletet fenntartani épp elég nehéz"
Ezért meg külön elmész a pcsába ... Te életképtelen vagy, a való életbe úgy fogsz beleroppanni, mint a ropi :-P Bár én levelezőn jártam főiskolára (ugyanazt tanultam meg, mint a nappalisok "főállásban"), úgy hogy mellette volt egy 8 órás munkahelyem, másodállásban egy saját vállalkozásom és közben nem, hogy párkapcsolatom volt, hanem gyerekem is született (tervezetten). Ja, nem támogatott senki, mindent önerőből teremtettem elő :-P De sajnálom a szegény egyetemista életed és hogy anyu-apu nem tol alád lét ...
De tudod mit? Adok a kérdésedre konstruktív választ is: járj el prostihoz. Olcsóbb, mint a barátnő és nem igényel plusz időt azon kívül amit ott töltesz ... Problem solved ...
Figyi... Pont most csináltam még az adóbevallásomat egyetemistaként: 1 év alatt 400 ezerből kijöttem, de ebből kapásból le kéne vonnom a tancuccaim, a kontaktlencséim, a nem otthonról hozott kaják, a bérletek és a ruhák árait (Stb, stb, nyelvkurzusok, egyetemnek fizetni).
A maradékból (csak neked kiszámoltam kb 63 ezer EGY évben,ami havi 5250 forint lebontva havonta): volt egy 2 napos magyarországi nyaralás évfordulókor, szülinap, névnapi, karácsonyi ajándék (mást nem ünneplünk), apró meglepik, kajameghívások (ez oda-vissza megy).
Diákmunka... Heti 2 nap.
Attól függ, milyen elvárásokkal rendelkező csajjal futsz össze. Mert amit te leírsz, hát sztem min. 50% ennyit "sem" vár el. Én pl. a vőlegényemmel évi max. 3x mentem el "komolyabb" étterembe, de azt sem vártam el soha. Egyetemistaként párhetente éttermezés nekem már flancolás lett volna. Randikra is inkább sétálni voltunk meg olcsó színházjeggyel. Nyaralni amíg nem volt mindkettőnknek rendes munkája, a Balatonra mentünk egy hétre (szállás volt ingyen, emellett úgy fizettünk kb. 50e-t együtt, hogy abban benne volt 1 étteremben evés, pár büfézés meg én szoktam magamnak szuveníreket vásárolni, szóval olcsóbban is ki lehet jönni). Valentin-napot nem tartok, mert fölösleges.
Ünnepekre nem vártam el nagy ajándékokat, tök jó ajándékokat lehet találni 1-2 e Ft-ért, azalatt is. Vásárolni sem járunk el olyan baromi sokszor és nem költekezünk túlzottan, apróságok-figyelmességek kimerültek egy-két hetente csokiszeletben, péksütiben, ha kézzel fogható, anyagi dolgokról beszélünk (de ugyanolyan figyelmesség tud lenni egy masszírozás, egy saját vers stb.). Rengeteg ingyenes program is van, Bp.-n főleg.
Amúgy a diákmunkához való hozzáállásodon kellene változtatni leginkább. Ha nem nagyon botrányos az órarended, akkor simán tudsz vállalni, és ahhoz képest sztem tűrhetően fizetnek. Mondjuk ha vki egyetem mellett havi 200 nettó alatt be sem tenné a lábát munkahelyre, akkor ahhoz képest tényleg kevés, azt aláírom. De arra pont jó, hogy el tudj menni egy-két havonta moziba, pizzázni, tudj magadnak venni egy normális cipőt stb. És minden munkatapasztalat fontos tud lenni.
Lány függő,milyen típusú?Milyen igényes?
Nagyon szép vagy átlagos?
De minimum olyan 20 havonta kb.
A diákmelós hozzáállásodon illene változtatnod.
,,Egyetem mellett pihenni meg magánéletet fenntartani épp elég nehéz"
Hát nem pihensz ennyi,ne aludj annyit,KEK-t told Kávé/EnergiaItal/Koffeintabletta,bírnod kell fiatal vagy ember.
Én egyetem mellett 8+ órába dolgoztam mindennap,és igen az alvásból mindig el lehet venni az időt,ne aludj,ott a hétvége aludhatsz akkor,én elvoltam 3-4 óra alvásokkal is.És még mindig élek.
Különben ott állsz majd diplomával 0 év gyakorlattal és a munkáltatók kiröhögnek.Munka tapasztalat ALAP,nagyon fontos.
Komoly párkapcsolat fenntartásához nem pénz kell, hanem szerelem és/vagy esetleg kölcsönös tisztelet, megbecsülés.
Pénz a prostituáltakra és a félprostituált plázacicákhoz kell, de ezeket nem nevezném komoly kapcsolatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!