Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Féltékenység, önbizalom hiány?
39 éves férfi vagyok, a feleségem 27.
10 éve vagyunk együtt, ebből 8 éve élünk együtt és 5 éve házasok. Nincs gyerekünk.
A problémám a következő.
Az elmúlt 1-1,5 évben elkezdtem féltékeny lenni a feleségemre. Azaz nem rá, hanem minden pasira aki körülötte van. Érdekes módon ez a kapcsolatunk elején nem jelentett problémát.
Szóval én ahogy szokták mondani csak egy fokkal vagyok szebb az ördögnél.Cserébe humoros, nyugodt, kiegyensúlyozott, tanult, dolgos ember vagyok.
A feleségem egy nagyon csinos, szép, kedves, intelligens nő és imádom a kezdetektől. Tudom, hogy ilyennek szeret amilyen vagyok, azt is tudom, hogy az évek mellettünk szólnak de rettegek attól hogy egyszer elhagy.
Minden működik a házasságunkban, a szex is.
Mostanában mintha minden második férfi aki a közelébe van "észrevenné". A kollégái közül, volt osztálytársak ( nemrég volt osztálytalálkozón), az én ismerőseim. És bizony bókolnak neki. A feleségem könnyedén kezeli ezeket a dolgokat, és soha nem vettem észre, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítana ezeknek. De bennem van ez a szar érzés és ne hagy nyugodni.
Értem én, ő most van a legjobb korban, lassan 30 éves és baromi jól néz ki, igazából szinte akárkit megkaphatna.
Sokat gondolkoztam mostanában, hogy ez a féltékenységem miből eredhet, de nem jövök rá. Talán tudat alatt az önbizalom hiányom? Vagy rájövök , hogy öregszem? :)
Az igazi probléma az hogy nem bírom ki és ezeknek hangot adok. És a feleségem ezt nehezen tolerálja. Most délelőtt is összevesztünk és fogta magát elment a barátnőjével "csajos napot tartani", mert azt mondta, hogy nem akar velem veszekedni és megbántani engem, de már nem bírja a jeleneteimet. Elég karakán, határozott nő, és tartok tőle, hogy egyszer tényleg összepakol és elmegy.
Hogyan gyógyulhatnék ki ebből? Komolyan, már pszichológuson is gondolkoztam.
Köszi!
4-es!
Köszönöm az értelmes kommentet. Eszedhez mérem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!