Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Arab barátom van. Miért vannak előítéletek?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk már tinik, harminc + mindketten. Kifejezetten jól szituált, diplomás, egzisztenciával rendelkező férfi. 20 éve él nálunk, beilleszkedett, praxisa van, a betegei szeretik nagyon. Én elváltam, szabad vagyok x éve, mégis félek, hogy megfognak szólni, ha megtudják, hogy egy arab pasival kezdtem. Hallottam már futó pletykákat, aminek semmi alapja nem volt, de ez egy kisváros, ha itt eltüsszented magad, holnap azt fogod hallani, hogy szültél. Szóval kicsit tartok a dologtól.Mit tudtok tanácsolni?
2016. ápr. 25. 18:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Azt hogy vállaljátok fel és viseljétek el az átmeneti időszakot, mert ja lesznek olyanok akiknek nem tetszik, de nem azokkal szeretnél élni hanem a barátoddal. Megbékél mindenki idővel aki meg nem, úgyse akarod gondolom öregségig titkolni szóval miattuk végképp nincs értelme várni.
2016. ápr. 25. 18:12
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
És ha megszólnak? Lényeg az, hogy te boldog légy...
2016. ápr. 25. 18:12
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Sokan azt hiszik minden arab terrorista, ahogy sokan a németekről is azt mondták az 1933-1945. közötti időszakban, hogy nácik, pedig nem minden német volt náci és nem minden arab terrorista.
2016. ápr. 25. 18:13
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Azért vannak előítéletek, mert sok agyontájékozott szerint minden arab gyilkos, terrorista, 60-as IQ és EQ szinttel.

Ne foglalkozz a pletykásokkal.

2016. ápr. 25. 18:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Rendesek vagytok.
2016. ápr. 25. 18:27
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
Én azt javaslom, hogy ha azt látod tőle, hogy széjjel tépi az ingét a mellkasán, és széttárt karral azt üvölti, hogy "Allah Ahbar!", akkor fuss, de nagyon gyorsan!
2016. ápr. 25. 18:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen az jut az emberek eszébe hogy terrorista csak mert arab. Sokkal inkább a kulturális különbségek aggasztják a legtöbb embert. Van akit saját vagy ismerősi körben lévő rossz tapasztalat miatt van akinek valóban csak az előítéletei miatt.

Nálunk családon belüli a rossz tapasztalat én ezért nem kezdenék olyan kultúrából jött férfival ahol a nők el vannak nyomva. Ettől függetlenül biztos vagyok benne hogy van ember aki ezen felül tud emelkedni és a mi normáink szerint viselkedni.

Csak azért írtam hogy lássuk az érem másik oldalát is.

Szóval vállald föl és legyetek boldogok. Remélem sikerül.

2016. ápr. 25. 18:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Érdekes, talán azért van ez, mert már régen nálunk él. Én nem vagyok kicsit sem elnyomva, nagyon nagyon szeret, ( ezt bizton állítom), minden téren én vagyok az első. MINDENBEN! Nem kényszerít a vallására, viszont már tudom, mikor imádkozik. Akkor az a 6-8 perc csak az övé, meg nem zavarnám.Nem várja el, hogy ne egyek sertést, sőt, megveszi nekem azt a szalámit, amit tudja hogy szeretek, nem kell kendőben járnom, viszont, tudom, hogy pénteken a mecsetben van 13 órától, akkor nem zavarom. Apróságok, de egy kapcsolat erről szól, nem?
2016. ápr. 25. 18:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Mert az emberek nagy többségben az arab egyenlő a terroristával, gyilkossal. Sajnos, de ez van.

Az én édesapám arab, anyával már 25 éve házasok és imádják egymást. Mindent megtesz értünk, a világ legjobb apukája. :)

Soha semmi törvénytelen dolgot nem tett, de még csak a hangját sem emelte fel kb soha. Oké, hogy más kultúra, más vallás, DE ez egyáltalán nem érint minket hátrányosan, semmilyen hagyományt, szokást nem tartunk. Nem csak mi nem, Ő sem nagyon. Nem eszi a disznót, ennyi. Szóval ne az érdekeljen más mit mond, ha te így boldog vagy, akkor az a lényeg. Sok boldogságot! :)

2016. ápr. 25. 19:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz szerintem a kezdeti "pletykákkal", hiszen,mint leírtad, teljesen beilleszkedett, kulturált,rendes emberről van szó, aki mellett boldog vagy. Ezt tartsd szem előtt, ne mások véleményét, vagy előítéleteit. :)
2016. ápr. 25. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!